Arttu Wiskari
Arttu Wiskari oli Vain elämää -ohjelman kuvauksissa oma itsensä.
Julkkikset

Vaimoansa kunnioittava Arttu Wiskari: ”Huomaan joka päivä, etten ymmärrä naisia yhtään”

Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva laulaja Arttu Wiskari on arjessaan huomannut, että naisten tapa toimia on yleensä oikea. – Ei ole mikään vitsi, että mies ja nainen ajattelevat asioista lähes täysin eri tavalla, Arttu sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Nelonen Media

Laulaja Arttu Wiskari, 33, koki 8. kauden Vain elämää -ohjelman kuvauksissa useita yllätyksiä. Muun muassa kuvausten tiukat aikataulut ja aikaiset aamuheräämiset yllättivät miehen.

– En ole mikään aamuihminen, elän öisin. Minulle oli hemmetin hankalaa, että päivät alkoivat aina seitsemän jälkeen, Arttu kertoo.

Kuvauksissa olisi ollut mahdollista päästä aamulla meikkiin. Arttua ei kuitenkaan ehostuspisteellä juuri näkynyt.

– Olisinkohan kerennyt yhden kerran meikkiin aamulla, muuten olin ilman meikkiä, Arttu paljastaa.

Ennen kuvauksia Arttu suunnitteli kiinnittävänsä erityistä huomiota siihen, mitä hänellä on yllään ohjelmassa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

– Enhän minä muistanut, että siellä on aamupala ja kaikkea muutakin, mitä kuvataan. Tulin ensimmäiselle aamupalalle shortseissa ja likaisessa t-paidassa, kun kaikki muut olivat ykköset yllä. Yllätti, että kuvauksissa piti koko ajan olla niin sanotusti rennosti mutta kuitenkin artistina. Olin omana itsenäni, Arttu kertoo.

Monet Artun ohjelmassakin kuultavista kappaleet käsittelevät naisen ja miehen suhdetta. Pyysimme Arttua vastaamaan Annan Mies puhuu naisesta -juttusarjan kysymyksiin.

Miten käsityksesi naisista on muuttunut kokemuksien ja iän karttuessa?

– Luulen ymmärtäväni naisia paremmin kokemuksen ja iän myötä. Kuitenkin huomaan joka päivä, etten ymmärrä naisia yhtään. Usein tämä tulee ilmi uusissa tilanteissa. Ei ole mikään vitsi, että mies ja nainen ajattelevat asioista lähes täysin eri tavalla. Naisilla on yleensä paljon loogisempi ajattelutapa kuin miehillä, vaikka naisten ajattelutapa sisältääkin aika paljon liikkuvia osia ja kaikkea muuta. Naisten tapa toimia on yleensä oikea, jos otetaan huomioon vaikkapa se, miten lapset saadaan ajoissa päiväkotiin aamulla kaikki vaatteet mukanaan. Äiti pystyy tähän, kun taas faija heittää lapsille eriparikengät ja pojan kalsarit ovatkin tytöllä.

Mitä olet oppinut naisilta?

– Paljon kunnioitusta. Olen ollut jo useamman vuoden vaimoni kanssa. Tuona aikana olen oppinut kunnioittamaan toista ihmistä hirveästi ja myös tekemään töitä toisen ihmisen eteen. Työni on sitä, että ajattelen vain omaa napaani. Se on tavallaan pakollista. Minun on pakko viedä omaa brändiäni eteenpäin. Tuo brändi on samalla minä itse. Se on nimeni. On tärkeää, että osaan välillä heittää työhaarniskan pois ja olla vain isä ja aviomies.

Mikä on paras naiselta saamasi kohteliaisuus?

– Kun ostin ensimmäisen pukuni, vaimoni näki minut ja sanoi: ”Vau, sä näytät tosi hyvältä.” Olimme menossa häihin. Tästä tapahtumasta ei ole kuin muutama vuosi. En ole aiemmin omistanut pukuja vaan takkeja sieltä sun täältä.

Milloin nainen on parhaimmillaan?

– Silloin, kun häntä on pitänyt itse hyvänä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella.

X