Julkkikset

Vain elämää -tähti Cheek: ”Olen tunneihminen, mutta yritän suojella tunteitani järjellä”

Uudella Vain elämää -kaudella mukana oleva Cheek luuli olevansa järki-ihminen, kunnes oma äiti auttoi häntä ymmärtämään toisin. Cheek paljastaa Annan haastattelussa myös sen, miksi hän lähti uudelleen mukaan suosikkiohjelmaan.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Jare Tiihonen eli Cheek nähdään Vain elämää -ohjelman 7. tuotantokaudella.

Uudella Vain elämää -kaudella mukana oleva Cheek luuli olevansa järki-ihminen, kunnes oma äiti auttoi häntä ymmärtämään toisin. Cheek paljastaa Annan haastattelussa myös sen, miksi hän lähti uudelleen mukaan suosikkiohjelmaan.

Jare Tiihonen, 35, eli Cheek tuli koko kansalle tutuksi osallistuttuaan Vain elämää -sarjan ensimmäiselle tuotantokaudelle vuonna 2012. Silloin kukaan ei vielä päässyt versioimaan hänen kolmen suosituimman levynsä kappaleita, kuten Sokka irti, Timantit on ikuisia ja Sä huudat.

– Tämä oli yksi syy, miksi halusin palata Satulinnaan. Toinen syy oli se, että uudelle Vain elämää -kaudelle oli saatu niin hyvä jengi kasaan, Jare kertoo.

Vain elämää nostaa tunnetusti tunteet pintaan – niin ohjelmaan osallistuneilla artisteilla kuin kotisohvilla sarjaa seuraavilla katsojilla. Mutta mitä Jare itse ajattelee tunteiden puhumisesta ja niiden näyttämisestä? Pyysimme häntä vastaamaan Annan Kliseitä mieheydestä -juttusarjan väittämiin.

Mies tekee päätökset järjellä ei tunteella.

– Mies voi haluta suojata tunteitaan, joten voidaan ajatella, että mies voi olla helpommin järki-ihminen kuin nainen. Kaikki kuitenkin riippuu ihmisestä, ei sukupuolesta.

Itse sanon aina, että olen järki-ihminen. Mutta kun soitin muutama vuosi sitten äidilleni ja ihmettelin, miten vahvasti tunteeni ovat taas pinnassa, äitini sanoi: ”no sinähän olet tunneihminen!” Tajusin siinä keskustelussa, että oikeasti olen tunneihminen, mutta yritän suojella tunnepuoltani järjellä. Järki on suoja tunteideni edessä.

Miehet eivät uskalla puhua tunteistaan.

– Tämä on mielestäni vanhakantainen näkemys. Mutta ehkä stereotyyppinen mies mieluummin suojelee tunteitaan kuin haluaa puhua niistä.

Mies rentoutuu vain kahdella tavalla: juomalla olutta tai urheilemalla.

– Rentoutumisen tapoja on monia. Itselleni yksi tapa on pelata pleikkaria. Silloin ei tule ajateltua mitään muuta, vaikka siinäkin tunteet usein kuumenevat. En kerro, mitä peliä pelaan, sillä haluan pitää sen salaisuutena.

Miehet haluavat aina voittaa.

– Olen tavannut paljon kilpailuhenkisiä naisia, joten kyse ei jälleen ole sukupuolesta vaan ihmisestä. Mutta uskon että tietynlainen urostelu asuu miehen sisällä.

Äiti on miehen elämän tärkein nainen.

– Riippuu totta kai äitisuhteesta. Mutta ainakin itselleni äiti on todella tärkeä: hän on minut synnyttänyt ja kasvattanut. Meillä on läheiset välit ja olemme paljon tekemisissä, vaikka itse asun Helsingissä ja hän Lahdessa.

Miehet eivät itke.

– Tämä kumoutuu ainakin Vain elämää -jaksoissa. Itse kuitenkin itken lähinnä nauraessani. Haluaisin kyetä itkemään helpommin silloin, kun minulla on huono olla, mutta kyyneleitä ei vain tule. Puran tunteitani sitten puhumalla.

Mies haluaa parisuhteessakin säilyttää vapautensa.

– Ketään ei voi kahlita ja vapaus on tärkeää – tietysti tietyissä rajoissa. Kahlitsemista ei kukaan halua: ei mies eikä nainen.

X