Irina
Julkkikset

Vain elämää -tähti Irina pitkän liiton haasteista: ”Unelmoin siitä, että olisi kaksi kotia ja yksi parisuhde”

Laulaja Irina sanoo, että hänen pahin virheensä parisuhteessa on vaikeneminen. – Vaikeista asioista voisi joskus puhua ääneen muutenkin kuin biisien muodossa, hän sanoo.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Irina, 42, vastasi Annan Nainen puhuu miehestä -sarjan kysymyksiin.

Mitä yhteistä elämäsi miehissä on?

He ovat kaikki aika turvallisia. Tunteellisia järjen ihmisiä. Moni heistä on paljon järkevämpi kuin minä. Siinä mielessä he ovat vieneet minua myös eteenpäin ja kantaneet niinä hetkinä, kun minulla on tunne vienyt enemmän kuin järki.

Onko olemassa naisten asioita, joita miehet eivät ymmärrä?

Totta kai on. Vähän aikaa sitten istuin Tanssii tähtien kanssa -ohjelman takahuoneessa, jossa oli yksi miespuolinen meikkaaja ja naislauma siinä ympärillä. Naiset puhuivat synnytyksistä ja kuukautisista, eiväthän miehet tajua niistä yhtään mitään. On toki poikkeuksia, mutta väitän, että naiset elävät enemmän tunteella kuin järjellä.

Mikä on paras mieheltä saamasi kohteliaisuus?

Olen saanut paljon ihania kohteliaisuuksia, mutta ehkä ihanin niistä on sellainen 6-vuotialta mieheltä saatu kohteliaisuus. Kun saa kuulla olevansa oman poikansa silmissä se kaunein, ihanin ja rakkain ihminen maan päällä, joka on vielä hetken se täydellinen hahmo. Ihan kohta minä murenen hänen silmissään, mutta hetken vielä olen täydellinen.

Ja tietysti se on kivaa, että oma mies näkee minut edelleen kaikkien näiden 20 vuoden jälkeen ihanana vaimona.

Mikä on sellainen totuus sinusta, jota et halua kuulla miehen suusta?

Voi ei! Mieheni on onneksi niin korrekti, että hän ei koskaan sano niitä totuuksia, mitä en halua kuulla. Ainakaan en haluaisi kuulla, että olen jotenkin laiska ja saamaton – mitä en tietenkään ole!

Mikä on pahin virheesi miessuhteissasi?

Mykkyys. Vedän paljon tunteella, mutta pelkään konfliktitilanteita. Ja sen takia pidän sisällä tosi paljon sellaisia asioita, joista minun pitäisi avautua. Se tietenkin hankaloittaa parisuhdetta, jos ei pysty puhumaan. Niistä asioista voi tehdä paljon kappaleita, mutta tietysti niistä voisi joskus puhua ääneen muutenkin kuin biisien muodossa.

Mikä miehen kanssa elämisessä on vaikeinta?

Ainakin siisteyskäsitys. Lisäksi minä tarvitsen paljon tilaa. Unelmoin siitä, että olisi kaksi kotia ja yksi parisuhde. Haluaisin, että minulla olisi ihan oma tila.

Mitkä ovat hetkiä, jolloin tunnet itsesi tosinaiseksi?

Olen yksinhuoltajaäidin kasvatti ja osaan kyllä kaikki asiat, mitkä miehetkin. No, autonrenkaita en ole koskaan vaihtanut, mutta osaisin senkin varmasti, jos vain haluaisin.

Mitä osaat paremmin kuin miehet?

Minun mielestä miehet ja naiset osaavat kaiken yhtä hyvin. Mutta ainakin osaan synnyttää paremmin kuin miehet.

Lue myös:

Olli Lindholm: Tunnen itseni tosimieheksi, kun nainen makaa sylissäni peiton alla ja nukahtaa siihen”

Eronnut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen: ”Etenen uusissa suhteissa tunnustellen”

Vain elämää -tähti Robin mieheydestä: ”En ole tunteilija, vaikka sisälläni palaakin”

Menneessä vellonut Vain elämää -tähti Petra Gargano: ”Tajusin, että minulla on oma polkuni”

X