Julkkikset

Vain elämää -tähti Juha Tapio: ”Sydämestään hymyilevää naista on vaikea vastustaa”

Laulaja Juha Tapio sanoo, että parisuhdetta ei saa päästää pelkästään arjen jakamiseksi. Hän nauttii siitä, että saa naisensa hurmaantumaan ja tietää, että miehen todellista voimaa ei hankita kuntosalilla.
Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Juha Tapio, 43, vastasi Annan Mies puhuu naisesta -klassikkosarjan kysymyksiin.

Mihin tarvitset naista?

Vastinpariksi itselleni. Mielestäni parisuhteessa miehen ja naisen välisen jännitteen säilyttäminen on todella tärkeää ja antoisaa. Toisen naisellisuus korostaa omaa miehuuttani ja minun miehekkyyteni korostaa hänen naiseuttaan.

Tietysti tarvitsen naista myös kaikkiin käytännön asioihin, arkisen elämän ja asioiden jakamiseen. Naisen kanssa on joskus helpompi jutella kuin miesten kanssa – tai ainakin eri asioista ja toisella tasolla.

Olen sellaisessa onnellisessa tilanteessa, että rinnallani on nainen, enkä haluaisi kuvitella elämääni ilman häntä. Selviäisin elämästäni ilman naisia, mutta olisihan se tylsää. Olen tietysti tarvinnut vaimoani myös siihen, että olen voinut perustaa perheen.

Milloin nainen on parhaimmillaan?

Kun hän on oma itsensä. Kun ihminen on oma itsensä, myös hänen feminiiniset tai maskuliiniset puolensa tulevat jotenkin puristamatta ja pakottamatta esiin. Nainen on parhaimmillaan, kun suojakilvet putoavat, eikä tarvitse esittää mitään. Sydämestään hymyilevää naista minun on vähän vaikea vastustaa.

Millainen on naisellinen nainen?

Sellainen, joka on sinut itsensä kanssa. Jos ihminen hyväksyy itsensä, hänestä tulee jotain hyvin viehättävää esiin.

Mikä on pahin virheesi naissuhteissa?

Toisen itsestään selvänä pitäminen. Se, että itselle on niin selvää, että arvostaa ja kunnioittaa toista, ettei älyä sitä ilmaista. Siinä riittää aina opeteltavaa.

Millainen naisen käytös saa sinut hämmentymään?

Joko erittäin hyökkäävä tai erittäin pidättyvä. Nehän ovat molemmat epävarmuuden ilmentymiä.

Miten hurmaat naisen?

Päivittäinen tehtäväni on hurmata vaimoni – ja pyrin tekemään sen, vaikka olen ollut saman ihmisen kanssa pitkään. Se on pieniä huomionosoituksia: kukkia, yllätyksiä ja vaikka sitä, että järjestää kahdenkeskistä aikaa ja perinteisiä romanttisia juttuja. Niillä osoitan toiselle, että olen ajatellut sinua ja meitä ja haluan viettää aikaa kanssasi.

Luulen, että jos halu viehättyä toisesta ja olla toiselle viehättävä kuolee, huomionosoituksetkin alkavat jäädä. Mutta voi myös olla, että kun niitä harrastaa, ne pitävät halua yllä.

Pitkään parisuhteeseen kuuluu muutakin kuin pientä huomiointia, mutta parisuhdetta ei saa päästää pelkästään arjen jakamiseksi. Jos romanttinen puoli toimii ja sitä pidetään yllä, arkikin voi olla juhlaa.

Totuus sinusta, jota et halua kuulla naisen suusta?

Että en olisi miehekäs naisen silmissä, mitä ikinä se sitten tarkoittaakin.

Mitä miehekkyys sinulle on?

Vastuuntuntoa ja isänä oman lauman suojelemista, kykyä huolehtia läheisistään ja rakkaistaan. Siinä on sellaista voimaa, mikä ei ole kuntosalilla hankittua.

Kyllä miehekkyyteen liittyy selkeästi myös romantiikkapuoli, että saa naisen hurmaantumaan. Nautin siitä tunteesta.

Töissä miehekkyys on sitä, että osaa olla oman juttunsa johtaja ja tehdä päätöksiä. Siihenkin liittyy se lauman huomioiminen, että pitää huolta ja pitää hyvänä niitä ihmisiä, jotka tekevät minulle töitä.

Mikä naisen kanssa elämisessä on vaikeinta?

Olen kauhean onnellinen. On rikasta, että saan jakaa elämäni naisen kanssa. Totta kai kaikki joskus kinastelevat. Mutta en tiedä, mikä naisen kanssa elämisessä olisi jotenkin erityisen vaikeaa. Usein tilanteet, joissa kokee toisen vaikeaksi, ovatkin niitä, joissa itsellä olisi oppimista.

X