Julkkikset

Vain elämää -tähti Sanni: ”Vertaan itseäni muihin naisiin positiivisella tavalla”

Uusimmalla Vain elämää -kaudella mukana oleva Sanni kertoo olevansa totuuden torvi. – Arvostan ihmisiä, jotka puhuvat asioista suoraan, Sanni sanoo.
22.9.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Sanni, 24, ei epäröinyt, kun häntä pyydettiin mukaan seitsemännelle Vain elämää -kaudelle.

– Ensimmäisellä kerralla oli niin kivaa, ettei ollut syytä, miksen olisi lähtenyt uudestaan. Varsinkin, kun kuulin, keitä muita oli lähdössä mukaan. Oli siistiä päästä tällaiselle ”all stars” -kaudelle, Sanni kertoo.

Sanni nähtiin edellisen kerran Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2015.

– Silloin oli myös elämässäni erilainen aika ja erilainen minä.

Viime vuodet ahkerasti töitä tehnyt Sanni viettää parhaillaan keikkataukoa. Mutta joutuvatko naiset tekemään hänen mielestään enemmän töitä menestyksensä eteen kuin miehet? Pyysimme Sannia vastamaan Annan Kliseitä naiseudesta -juttusarjan väittämiin.

Naiset vertaavat itseään jatkuvasti muihin naisiin.

– Osa vertaa, mutta eivät kaikki naiset. Sama pätee varmasti myös miehiin.

Vertailu ei myöskään välttämättä ole negatiivista. Itse vertaan itseäni muihin naisiin positiivisella tavalla. Jos näen esimerkiksi minua jollain tavalla inspiroivan naisen, saatan miettiä, että voisinko itse kehittää tätä tai tuota osa-aluetta itsessäni.

Äidin ja tyttären suhde on haastava kehdosta hautaan.

– Ei pidä paikkaansa ainakaan omalla kohdallani. Itselläni on tosi läheiset ja hyvät välit oman äitini kanssa.

Naiset joutuvat tekemään menestyksensä eteen enemmän töitä kuin miehet.

– Joillain aloilla kyllä. Itse olen huomannut, että musiikkialalla tämä pitää paikkansa.

Meni kauan, ennen kuin osa yleisöstä tajusi, että minulle ei tehdäkään biisejä tai että soitan todella itse. Naisen osaamisesta myös yllätytään positiivisesti helpommin kuin miesten. Jengi on esimerkiksi ollut yllättynyt, että: ”Vau, Sanni soittaa kitarasoolon keikallaan. Miten hän osaa?” Mutta itselle se on normaalia, koska olen 9-vuotiaasta saakka soittanut kitaraa. Asenteet varmasti muuttuvat pikkuhiljaa esimerkkien kautta.

Naiset ovat tunteidensa vietävissä, kun taas miehet luottavat järkeen.

– No tarua! Tarvitseeko tätä edes perustella?

Naiset puhuvat herkästi selän takana sen sijaan, että sanoisivat asiat suoraan.

– Jotkut naiset puhuvat selän takana, mutta itse koen, että vahvat naiset pystyvät kohtaamaan tilanteet ja sanomaan asioita päin naamaa.

Itse arvostan todella paljon sitä, että joku sanoo minulle asioita, joita en välttämättä sillä hetkellä haluaisi kuulla mutta jotka ovat minulle hyväksi. Itse on välillä sokea tilanteille eikä ymmärrä, miten tulisi toimia. Arvostan myös sitä, että joku näkee sen vaivan, että antaa palautetta. Helpompaa olisi katsoa sivusta ja olla välittämättä kuin olla, että ”urpo, mitä sä teet”.

Olen myös itse sellainen, että puhun asioista suoraan. Kaverini sanovat, että olen totuuden torvi. Jos jollain on esimerkiksi kyseenalainen tilanne elämässä, he pelkäävät kertoa minulle, koska tietävät, että sanon sen mikä on totta. Toisaalta olen totuuden torvi myös hyvässä mielessä. Ystäväni tietävät, että he voivat kysyä minulta mitä vain ja saavat rehellisen vastauksen.

Vain elämää, pe klo 20.00, Nelonen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *