Julkkikset

Vanessa Kurri Linnan juhliin hopeisessa, kerroksellisessa iltapuvussa – korussa hauska juju

Vanessa Kurrin iltapuvussa on ripaus haarniskamaista henkeä.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Niclas Mäkelä

Malli, juontaja  Vanessa Kurri, 40, saapui Linnan juhliin Teemu Muurimäen suunnittelemassa asussa ja Pohjoinen valo -kokoelman uniikissa rintakorussa.

Vuonna 1999 Miss Suomeksi kruunatun Vanessa Kurrin asua somisti Kirsti Doukasin suunnittelema perhosia kuvaava, musta, jaloberyllistä tehty rintakoru.  Tiedotteessa kerrotaan, että rintakorun tummat perhoset ovat ikään kuin maastoutuneet pimeään ja korukiven tuoma valon kajo on lupaus siitä, että kuukausia kestävä pimeys päättyy ja tulee kevät.

Hauska yksityiskohta on, että Ylen Linnan juhlat -lähetyksen kommentaattorin mukaan Vanessa tarkoittaa kreikan kielessä perhosta.

 

Myös Vanessa Kurrin puku on saanut inspiraationsa Kirsti Doukasin rintakorusta. Puku huutokaupataan tammikuussa 2018 yhdessä kokoelman korujen kanssa Hagelstamin erikoishuutokaupassa. Huutokaupan tuotto ohjataan Pelastakaa Lapset ry:lle.

Kirsti Doukasin suunnittelema Kalevala Koru.

Kirsti Doukasin suunnittelema Kalevala Koru.

Kalevala Korun Pohjoinen valo -kokoelma juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja yrityksen 80-vuotista taivalta. Linnan juhlissa nähdään kahdeksan suomalaisen korumuotoilijan kokoelmaan Luumäen jaloberyllistä suunniteltua korua: koruja kantavat muun muassa kansanedustaja Jaana Pelkonen, näyttelijä Seela Sella sekä kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi.

Vanessa Kurri saapui Linnan juhliin yhdessä puolisonsa, jääkiekkoilija Jari Kurrin kanssa.

X