Julkkikset

Vappu Pimiä elämän pettymyksistä: ”Pahinta on jäädä jumittamaan mokaan”

Vappu Pimiä sanoo, että täydellisyys on tylsää ja haluaa opettaa tyttärilleen, ettei virheitä tarvitse pelätä. – Mitään ei opi jos ei harjoittele. Ja on myös asioita, joita ei ehkä koskaan opi.
24.1.2017 Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Juontaja Vappu Pimiä, 38, nähdään jo kuudetta kertaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontajana. Vappu kilpaili itse ohjelmassa vuonna 2008 sijoittuen parinsa Jani Rasimuksen kanssa kuudenneksi.

Hersyvästä tyylistään tunnetun Vapun mukaan mokat ovat hänelle tuttuja.

– Ekassa suorassa lähetyksessä tipuin rytmistä, joka oli ihan kamalaa. Juontohommissa suorassa lähetyksessä on tullut kiroiltuakin – ja se on mielestäni jo tosi paha. Luulin, että olemme lähetyksestä katkolla, emmekä olleetkaan. Soimasin itseäni jälkeenpäin. Sekin on koettu, että olen sanonut Miss Suomen nimen televisiossa väärin, Vappu nauroi maanantaina Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tiedotustilaisuudessa.

– Mottoni on aina ollut, että moka on lahja. Siitä ammentaa aina hyvää. Nytkin kerron tätä tarinana, vaikka mokien aikaan ei todellakaan naurattanut, päinvastoin, itketti ja aika paljon! Pahinta on jäädä jumittamaan mokaan. Olen käynyt improvisaatiokurssin, jossa opin, että mokista voi ammentaa valtavasti. Täydellisyys on tylsää.

Elämässä tulee pettymyksiä

Vappu Pimiällä ja hänen aviomiehellään Teemu Huuhtasella on kaksi tytärtä: vuonna 2012 syntynyt Viola ja vuonna 2015 syntynyt Selma. Myös heille Vappu tahtoo opettaa sen, ettei virheitä tarvitse pelätä.

– Elämässä on pettymyksiä. Minä sanon tytöille ihan suoraan, että kaikkea joutuu harjoittelemaan ja että kukaan ei onnistu ekalla kerralla, Vappu kertoo.

– Varsinkin esikoiseni on itselleen aika ankara. Hänen on vaikea kestää, jos hän ei onnistu heti. Yritän opettaa hänelle, että mitään ei opi jos ei harjoittele. Ja on myös asioita, joita ei ehkä koskaan opi. Olen käynyt hänen kanssaan tätä asiaa ihan hiljattain luistelussa läpi. Hän kysyi minulta, että äiti, koska sä opit luistelemaan. Sanoin, että en ehkä koskaan. Kaikki eivät osaa kaikkea.

Vappu Pimiä parittaa maajusseja

Joulukuussa uutisoitiin, että Vappu Pimiä toimii Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ohella tulevan Maajussille morsian -kauden juontajana.

– Tässä tanssien ohella alkavat jo Maajussille morsian -sarjan kuvaukset. Minulla on myös isoja keittiöön liittyviä juttuja tuloillaan keväällä. Lisäksi pitäisi ehkä uutta kirjaakin kirjoittaa, on tietenkin radiotöitä ja vielä juontokeikkojakin. Nyt voi sanoa, että kiireinen kevät on tulossa, mutta en valita, Vappu kertoo.

Maajussille morsian -ohjelmaa juonsi aiemmin näyttelijä Miia Nuutila, eivätkä juontajavaihdokset ole aina kaikkien katsojien mieleen.

– Itse olen saanut pelkkää positiivista palautetta asiasta. Kukaan ei ole tullut ainakaan suoraan sanomaan ettei pitäisi siitä, että alan juontaa ohjelmaa, Vappu kertoo.

– Se ohjelma on minulle ihan sydämen asia. Jos pystyn jollekin rakkauden löytämään niin mikä on parempaa, hän kysyy.

Ystäväpiirin rakkaudenlähettiläs

Vappu tunnetaan myös ystäväpiirissään oikeana rakkauden Amorina.

– Yhden parituksen jälkeen päätin, että en enää ikinä parita ketään. Siitä parituksesta tuli lapsi, joka oli ainoa hyvä juttu, mutta kaikki muu menikin huonosti. Nyt olen kääntänyt kelkkani, jotta rakkaus saadaan kukkimaan.

Mitenkäs Vapun oma rakkauselämä?

– Kyllä, myös itsellä kukkii rakkaus, hän vastaa hymyillen.

Lue myös:

Vappu Pimiä: En voisi kuvitellakaan laihdutuskuuria

Vappu Pimiä: ”On itsestäänselvää, että avioliittoni kestää myös pikkulapsiajan haasteet”

Vappu Pimiä: ”Raskausutelut satuttavat yhä”