Vappu Pimiä
Vappu Pimiä kehittää reseptejä, joihin on helppo piilottaa kasviksia.
Julkkikset

Vappu Pimiä paljastaa perheensä hittiherkut: pizzapannaria ja kesäkurpitsakakkua

Vappu Pimiän uudessa ruokablogissa pääsee kurkistamaan Vapun perheen ruokapöydän antimiin. – Ohjeeni ovat omia arkiruokaohjeitani, joita meillä syödään, Vappu sanoo.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Otavamedia

Juontaja Vappu Pimiä on aloittanut uuden ruokablogin Vappu keittiössä. Blogissaan Vappu näyttää, mitä heidän perheessään syödään.

– Ohjeeni ovat omia arkiruokaohjeitani. Teen paljon perusruokaa, mutta uudella twistillä. Ruskean jauhelihakastikkeenkin voi tehdä monella eri tavalla. Välillä resepti syntyy sen mukaan, mitä jääkaapistamme löytyy. Kokkailen myös hyvin paljon sesongin mukaan.

Vapulle erityisen tärkeitä ovat yhteiset kokkailu- ja leivontahetket tyttäriensä Violan ja Selman kanssa.

– Leivomme kerran viikossa jotain makeaa esimerkiksi marjapiirakoita tai kakkua mökillä. Haluan myös, että lapseni syövät enemmän kasviksia, joten olen kehitellyt ohjeita, joihin on helppo piilottaa erilaisia kasviksia. Kesäkurpitsakakku on esikoiseni Violan ehdoton lemppari, Vappu sanoo.

Pizzapannarista tuli hittiherkku

Vapun perheen suosikkiruoaksi on muodostunut suolainen pizzapannari.

– Pizzapannarissa maistuvat tutut maut pizzasta. Siihen voi käyttää jauhelihaa, tonnikalaa tai kinkkua kuten pizzaankin. Väriä ja makua saa vihanneksista. Meillä käytetään oman puutarhan antimia tai sitä mitä jääkaapin vihanneslokerosta löytyy. Pizzapannarista saa helposti vegen jättämällä lihan pois ja lisäämällä kasvisten määrää ja maidottoman vaihtamalla tavallisen maidon kasvispohjaiseen versioon, Vappu vinkkaa.

X