Julkkikset

Rakkaimmat ystävät ovat pysyneet Vappu Pimiän rinnalla lapsuudesta asti – näin Vappu vaalii ystävyyssuhteita kiihkeinä ruuhkavuosina

Juontaja Vappu Pimiä ei pidä lainkaan pahana asiana pitää yhteyttä ystäviin sosiaalisen median ja muiden pikaviestimien välityksellä. Eikä haittaa, vaikka kaikista rakkaimpia ystäviä näkisi vain kerran vuodessa.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Roope Permanto

Hektinen työelämä ja pikkulapsiarki takaavat sen, että Vappu ja Marja Live -juontaja Vappu Pimiällä, 40, pitää kiirettä. Niin kiirettä, että joskus ei ehdi edes kissaa sanomaan, saati ystäviä näkemään.  Se ei kuitenkaan estä pitämästä yhteyttä heihin.

– Kiitos sosiaalisen median, olen erilaisissa Messenger- ja WhatsApp-viestiketjuissa, jossa vaihtelemme ystävieni kanssa aina välillä ajatuksia, Vappu kertoo.

Vapulla onkin hyvin laaja ystäväpiiri. Monet läheiset ystävät elävät samaa elämänvaihetta kuin Vappu: lapsiperhearkea ja ruuhkavuosia.

– Vanhimpia ystäviä ovat lapsuudenkaverini. Vanhimman ystäväni kanssa olemme olleet ystäviä 4-vuotiaasta asti, tarha-ajoilta. Muiden jo ensimmäistä luokasta lähtien, Vappu kertoo.

– Tällä ryhmällä teimme viime syyskuussa matkan Pietariin: olimme sopineet matkan jo kaksi vuotta aiemmin. Me kaikki täytimme silloin 40 vuotta, ja meitä oli yhteensä kuusi naista –  yhtä lukuun ottamatta meillä kaikilla on lapsia, eli olemme samassa elämäntilanteessa.

Ystävykset olivat pyhästi päättäneet, että he lähtevät matkaan ilman miehiä ja lapsia, ruuhkavuosista huolimatta.

Lapsuudenystävien merkitys onkin aivan omaa laatuaan.

–  Se menee niin, vaikka näkisimme vain kerran vuodessa, sillä ei ole väliä: se juttu jatkuu siitä, mihin ollaan viimeksi jääty, Vappu Pimiä kiittelee.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vappu Pimiä (@vappendaali) jakama julkaisu

”Lapsuudenystävät ja niiden rehellisyys ja aitous on sellainen voimavara, että sitä ei voi oikein mitata missään!” Vappu kirjoitti Instagramissa Pietarin matkalta. Vapulle kävi matkalla myös hieman köpelösti: hän sai rajun allergisen reaktion – ja onneksi ystävä tuli hätiin.

Vappu Pimiä vaalii ystävyyttä mökillä ja aamulenkeillä

Entä miten muuten ystävyyssuhteita voi vaalia ruuhkavuosina?

Mökki on Vapulle monella tapaa tärkeä paikka: sinne on helppo kutsua myös ystäviä kylään.

Ystäviensä kanssa Vappu käy mielellään urheilemassa, kuten vaikkapa hyvin aikaisilla aamulenkeillä ennen työpäivän alkua. Joskus lapsivapailla, kuten viime uutena vuotena, ystävät pääsevät hieman tuulettumaan.

– Viime uutena vuotena meitä oli yhteensä 14 henkilöä. Lapset olivat hoidossa, ja me kaikki saimme vapaahetken: siitähän se lähti laukalle ja laulettiin kello viiteen asti aamulla karaokea Yökyöpelissä, Vappu nauraa.

Fakta kuitenkin on, että harvemmin kahden pienen lapsen äidillä ja uranaisella tällaisiin rientoihin tulee tilaisuuksia.

– Mielestäni ystävyys tietyllä tapaa kestää sen, että välillä on niitä hetkiä, ettei ehdi nähdä: kaikki ymmärtävät, että nyt elämme tätä aikaa. Mutta kun lapset lentävät pesästä, sitten ehdimme tehdä taas kauheasti kaikkea yhdessä, Vappu summaa.

Miten ystävyyssuhteita voi vaalia ruuhkavuosina? Vappu vastaa:

Vappu Pimiällä ja aviomiehellä takana stressaava vuosi: ”Vaikeammat ajat vain vahvistavat meitä”

Vappu Pimiä julkaisi hurmaavan nuoruuskuvan: ”Sanotaan, et nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana…”

Vappu Pimiä: ”Nelikymppinen Vappu peittoaa kolmekymppisen mennen tullen”

Vappu Pimiän parisuhde lujittui epävarman alun jälkeen: ”Ilmoitin miehelleni, että nyt pitää päättää, olemmeko yhdessä vai ei”

Vappu ja Marja Live AVAlla 6.2. alkaen klo 21.

X