Julkkikset

Virpi Kätkä tapasi poikansa yli puolen vuoden tauon jälkeen: ”Haluan lopettaa pahan jatkumon”

Laulaja Virpi Kätkä uskoo, että kaikki vastoinkäymiset on tarkoitettu sitä varten, että niistä voi oppia paremmaksi ihmiseksi.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Nieminen, Peero Lakanen/Otavamedia

Virpi Kätkä on kiitollinen myös rankoista kokemuksista.

Laulaja Virpi Kätkä uskoo, että kaikki vastoinkäymiset on tarkoitettu sitä varten, että niistä voi oppia paremmaksi ihmiseksi.

CatCat-duosta tuttu laulaja Virpi Kätkä, 47, on onnellinen. Hän on tavannut yli seitsemän kuukauden tauon jälkeen 11-vuotiaan poikansa.

– En ollut tavannut häntä viime marraskuun neljännen päivän jälkeen. Olen kärsinyt asiasta ihan hirveästi, sillä olisin kovasti halunnut tavata hänet. Lapseni eivät ole voineet pitkään aikaan viettää yhteistä aikaa sisaruksina ja olla molempien vanhempiensa luona yhtä aikaa. Nyt pyysin hänet ja hänen isänsä Tauski Peltosen luokseni syömään, Virpi kertoo Annalle.

Virpin, hänen tyttärensä ja poikansa sekä heidän isänsä tapaaminen oli keskiviikkona.

– Oli maailman ihaninta viettää keskiviikkopäivä molempien lasteni kanssa ja nähdä, kuinka sisarukset halasivat toisiaan. Juttelimme mukavia juttuja ja heitimme vitsejä, mutta etenemme pikku hiljaa.

Virpi haluaa vastata pahaan hyvällä

Virpin ja hänen ex-aviomiehensä laulaja Tauskin välit ovat olleet kireät pariskunnan erottua. Heidän liittonsa kesti vuodet 2003–2010 ja liitosta syntyi kaksi lasta. 9-vuotias tytär asuu Virpin kanssa Naantalissa.

– En ole ollut ex-miehelleni vihainen. Annoin jo eron jälkeen hänelle kaiken anteeksi, mutta en kuitenkaan ole halunnut olla hänen kanssaan tähän asti tekemisissä, Virpi kertoo.

– On mukavaa, että olemme lasten nähden sovussa. Toivon, että välit säilyvät.

Virpi sanoo, ettei pitäisi olla niin, että lapset vaihdetaan vain huoltoasemalla ex-pariskunnan edes vilkaisematta toisiinsa. Hän kertoo saaneensa apua ja kannustusta tilanteen parantamiseen ja uuteen alkuun enkeleiltä ja lukemistaan henkimaailman kirjoista.

– Olen jättäytynyt osittain töistä pois ja lukenut viime kuukausien aikana vain henkistä kirjallisuutta. Luen paljon henkimaailman kirjoja kuolemanjälkeisestä elämästä, jälleensyntymisestä ja elämän tarkoituksesta. Uskon enkeleihin ja niiden ihmetekoihin, Virpi kertoo.

– Kaikki vastoinkäymiset on tarkoitettu meille sitä varten, että oppisimme niistä paremmiksi ihmisiksi. Haluan lopettaa pahan jatkumon. Mikään ei ole sattumaa ja pahaankin pitää vastata hyvällä. Oli tarkoitus että minun piti oppia tämäkin asia, Virpi muotoilee.

Ei aikaa rakkaudelle

Virpi Kätkä teki viime vuonna suuren elämänmuutoksen, kun hän myi omaisuutensa ja muutti lastensa kanssa uudelle paikkakunnalle ja uuteen kotiin.

– Tein viime kesänä semmoisen elämänmuutoksen että myin autoa lukuunottamatta kaiken muun materian pois. Muutimme Naantaliin uuteen merenranta-asuntoon jossa oli huonekalutkin. Asumme nyt meren rannalla Naantalin keskustassa.

Virpi ei koe, että hänen elämästään puuttuisi jotain, vaikka rinnalle ei ole löytynyt uutta rakasta.

– Rakkausasiat eivät ole tulleet mieleenkään, sillä olen elänyt ihan täysin lapsilleni. En ole katsonutkaan miehiä, Virpi kertoo.

Iso pyörä ahdisti

CatCat juhlii tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa ja esiintyy esimerkiksi tänään perjantaina Kiuruvedellä esittäen omia kappaleitaan uusina 2000-luvun danceversioina sekä meneviä coverbiisejä.

Ensi viikon lauantaina 22. heinäkuuta CatCat vetää Tammerfesteillä K-18 ilmaiskeikan Tampereen Keskustorilla.

– Meillä on nyt 25-vuotisvuosi ensimmäisestä studiolevystämme ja julkaisimme 25-vuotisjuhlalevyn ja sitten vielä siiderinkin. Tykkäämme keikkailusta edelleen, emmekä ole kyllästyneet vaan päin vastoin!

CatCat-duon Katja Kätkä ja Virpi Kätkä
Virpi Kätkän lisäksi CatCat-duossa esiintyy hänen siskonsa Katja Kätkä. CatCat edusti Suomea Eurovision laulukilpailuissa vuonna 1994 kappaleella Bye Bye Baby.

Lue lisää:

5 syytä, jotka osoittavat, että avioero voi tehdä naisesta entistä vahvemman

Kirjailija Lorna Byrne: ”Enkelit kertoivat, että mieheni kuolee nuorena”

Sinkkuelämää elävä Aake Kalliala: ”Rakkaudelta toivon tasapainoa”

X