Näyttelijä Frances McDormandin puhe teki vaikutuksen Osar-gaalassa 2018.
Näyttelijä Frances McDormand sai muun muassa punamekkoisen Meryl Streepin (keskellä) osoittamaan suosiotaan.
Julkkikset

Vuoden 2018 Oscar-gaalan upeat voimanaiset – viisi vahvaa naista, joita koko maailma ihailee

Listasimme viisi upeaa naista, jotka vakuuttivat puheillaan ja olemuksillaan vuoden 2018 Oscar-gaalassa. Gaalan huippukohtiin kuului esimerkiksi näyttelijä Frances McDormandin puhe.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Vuoden 2018 Oscar-gaalan kohokohtiin kuului paitsi näyttelijä Frances McDormandin naisia voimauttava palkintopuhe myös muiden upeiden naisnäyttelijöiden esiintymiset. Nostimme esiin viisi voimanaista, jotka tekivät  90. kertaa järjestetyssä palkintogaalassa vaikutuksen.

Rita Moreno ja 56 vuotta vanha puku

Näyttelijä Rita Moreno, 86, osoitti, että nainen voi olla yhtä upea kolmekymppisenä kuin lähes yhdeksänkymppisenä. Moreno saapui gaalaan samassa juhlapuvussa, joka hänellä oli yllään, kun hän voitti parhaan naissivuosan palkinnon elokuvasta West Side Story vuonna 1962.

– Se oli upea ilta. Silloin ei vielä ollut punaista mattoa, kaikki oli niin erilaista, Moreno kuvaili vuoden 1962 Oscar-gaalaa.

Frances McDormand vetosi elokuva-alaan

Näyttelijä Frances McDormand, 60, sai parhaan naispääosan palkinnon roolistaan elokuvassa Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.  McDormanin voittopuhe oli yksi gaalan vaikuttavimmista. Hän pyysi puheessaan kaikkia palkintoehdokkaina olleita naisia nousemaan seisomaan.

Meryl, jos sinä nouset, niin kaikki muutkin nousevat, McDormand huikkasi näyttelijä Meryl Streepille.

Kun naiset olivat nousseet ylös, McDormand esitti vetoomuksen elokuva-alalle: naisten tarinoita pitäisi kuulla enemmän.

– Katsokaa ympärillenne. Meillä kaikilla on tarinoita kerrottavanamme.

Oscar-palkinto oli McDormandille jo toinen. Vuonna 1996 hän sai palkinnon roolistaan Fargo-elokuvassa.

Emma Stone nosti naisohjaajan esiin

Näyttelijä Emma Stone, 29, osallistui Oscar-gaalaan Louis Vuittonin housupuvussa, joka herätti ihastusta punaisella matolla. Stone teki vaikutuksen myös juontaessaan palkinnonjakoa parhaasta ohjauksesta.

– Neljä miestä ja Greta Gerwig, Stone kommentoi ehdokkaita. Lady Bird –elokuvan ohjannut Gerwig on vasta viides naispuolinen ohjaaja, joka on saanut Oscar-ehdokkuuden paras elokuvaohjaaja -kategoriassa.

Sandra Bullock antoi tunnustusta naisohjaajalle

Louis Vuittonin mekkoon pukeutunut näyttelijä Sandra Bullock, 53, pääsi jakamaan palkinnon parhaasta kuvauksesta.

Juonnossaan Bullock nosti esiin Mudbound-elokuvan kuvaaja Rachel Morrisonin, jota hän kuvaili uraauurtavaksi naiseksi. Morrison on ensimmäinen nainen, joka on saanut Oscar-ehdokkuuden parhaasta kuvauksesta.

#sandrabullock Skin by #georgialouisesk

A post shared by Georgia Louise (@georgialouisesk) on

Jodie Foster ja Jennifer Lawrence korvasivat miesnäyttelijän

Näyttelijä Jodie Foster, 55, osoitti, että kainalosauvat eivät hidasta hänen menoaan ja estä Oscar-lavalle kipuamista. Kainalosauvat olivat seurausta kaatumisesta laskettelurinteessä.

Foster jakoi parhaan naisnäyttelijän palkinnon yhdessä Jennifer Lawrencen, 27, kanssa. Alun perin näyttelijä Casey Affleckin – joka palkittiin viime vuonna parhaasta miespääosasta – piti jakaa palkinto, mutta hän vetäytyi tehtävästä. Caseyta on syytetty seksuaalisesta häirinnästä ja Me too– ja Time’s up -liikkeiden valossa hän päätti jättää Oscar-gaalan väliin.

Lähteet: EntertainmentPeople, The New York Times

X