Julkkikset

Vuoden kiinnostavimmat lausahdukset – muistatko vielä nämä?

Kokosimme yhteen Annassa vuoden 2016 aikana esiintyneitä kiinnostavimpia henkilöitä lausahduksineen. Mitä Michael Monroe sanoi onnellisuudesta, entä Antti Holma rakastamisen vaikeudesta? Entä mistä puhuivat Jaajo, Krista Kosonen, Kirsi Piha, Sari Havas, Maria Veitola ja Tony Dunderfelt? Lue!
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Suvi Elo/Otavamedia

Onnellisuuden voi valita

– En ole koskaan tarkoituksella loukannut ketään. Kuuntelen sydäntäni ja teen sen, mitä haluaisin muiden tekevän minulle. Jotkut ihmiset ovat elävöittäviä, jotkut väsyttäviä – haluan kuulua positiivisten ryhmään.

Michael Monroe puhui numerossa 7/2016 siitä, miten onnellisuus on myös valinta.

Michael Monroe elämästään vaimonsa Johannan kanssa: ”Kissat ovat meidän lapsiamme”

Avioero ei ole elämän pahin epäonnistuminen

– Monet eronneet sanovat, että avioero on elämän pahin epäonnistuminen. Minä en ajattele niin. Joskus eroaminen voi olla myös onni, luovuttaminen voi olla hyvä ratkaisu molemmille ja mahdollisuus lähteä kohti jotain uutta. Ihminen voi olla onnellinen, vaikka rakastumisia olisi useita. Ei elämänikäinen liitto ole ainoa tavoiteltava asia.

Kirsi Piha pohti numerossa 18/2016 avioeroaan Saku Tuomisesta ja rakkauttaan uuteen aviomieheensä mainostoimistojohtaja Marco Mäkiseen.

Uudestaan avioitunut Kirsi Piha: ”Lapsen jakaminen avioerossa oli aluksi kauheaa”

Vaikea sitoutua, vaikka rakastaisi kuinka

– Kiinteä parisuhde ei ole minun juttuni. Tarvitsen omaa tilaa enkä osaa jakaa elämääni kenenkään kanssa. On uuvuttavaa sopeutua toisen ihmisen tarpeisiin ja kuunnella koko ajan toisen mielipiteitä. Sehän kuluttaa hirveästi energiaa.

Näyttelijä Antti Holma kertoi numerossa 4/2016, että hän on kranttu ihastumaan ja on rakastunut vain kerran elämässään.

Antti Holma: ”Minulla on ollut yksi suuri rakkaus”

Naisen ei kannata olla liian kiltti

– Liian kiltti ei kannata olla. Asiat hoituvat paljon nopeammin, kun ei yritä turhaan mielistellä vaan pitää rohkeasti puolensa. En halua kasvattaa tyttöäni liian kiltiksi silläkin uhalla, että kiltin roolista poikkeaminen voi yhä aiheuttaa naiselle hankalan ämmän maineen.

Näyttelijä Krista Kosonen kertoi numerossa 37/2016 opetelleensa pitämään puolensa.

Vahvan naisen mallin äidiltään oppinut Krista Kosonen: ”En halua kasvattaa tytöstäni liian kilttiä”

Jos tarina on hyvä, totuus ei ole päällimmäisin juttu

– Minulta on kysytty, mistä tuhannet tarinani tulevat, miten minulle voi tapahtua niin paljon. Totuus on, että kuuntelen koko ajan ihmisten tarinoita, ja kyse on taitolajista. Kun kuulee hyvän jutun, se pitää aina kertoa eteenpäin niin, että se olisi tapahtunut itselle. Olen tutkinut asiaa: jos haluaa naurattaa tai koskettaa, totuus ei ole päällimmäisin juttu.

Juontaja Jaajo Linnonmaa paljasti numerossa 43/2016, miten hänen radion Aamulypsy-ohjelmassa kertomansa tarinat syntyvät.

Jaajo vaimostaan: ”Maija on aina rohkaissut ja tukenut minua unelmieni toteuttamisessa”

Rakastuminen viisikymppisenä on parempaa kuin nuorempana

– Rakkaus on näin viisikymppisenä entistä selkeämpää, koska tunnen itseni paremmin ja tiedän mitä haluan. Molemmilla on taustansa ja historiansa, jotka on tässä iässä helpompi hyväksyä. Yksi juttu on tietysti sekin, ettei tarvitse enää miettiä, tehdäänkö lapsia vai ei. Tällä hetkellä minulla on hirvittävän varma olo, vaikka olen ajoittain hieman ihmeissäni – että näin vahvasti voi vieläkin tuntea.

Vastarakastunut näyttelijä Sari Havas kertoi numerossa 32/2016, kuinka rakkauden alkuhuumassa tunteet vaihtelevat onnesta ihmetykseen ja pelkoonkin.

Tinderistä uuden rakkauden löytänyt Sari Havas: ”Olen ihmeissäni, että vieläkin voi tuntea näin vahvasti”

Lapsen kuolema muuttaa vanhemman elämän

– Mikään arkinen ei tuntunut miltään. Elämä oli tyhjää ja merkityksetöntä. Tuijottelin sohvalta seinäkellon viisareita ja etsin niistä kuvioita. Mietin, milloin ne jakavat kellotaulun kolmeen yhtä isoon osaan. Se tuntui yhtäkkiä kauhean merkitykselliseltä.

Kirjailija Tuomas Juntunen puhui riipaisevasti numerossa 29/2016, kivusta, jonka lapsen kuolema tuottaa.

Tuomas Juntunen joutui hyvästelemään pienen tyttärensä lopullisesti: ”Älä pelkää, isi on tässä”

Naisen halu olla vapaa ja itsenäinen

– Nuorempana minulla oli vaihe, kun halusin vain panosuhteen. Ei siitä mitään tullut. Kundit raahasivat heti putkikassinsa asuntooni ja asettuivat taloksi. Olin ihan raivona.

Maria Veitola kertoi numerossa 5/2016 vapaan ja itsenäisen naisen elämän vaikeuksista.

Maria Veitola: ”Nykyisin olen parisuhteessa, jossa ei tarvitse miellyttää”

Miehet ja naiset rakastuvat eri tavalla

– Ulkonäköasiat ovat varmasti tärkeitä sekä miesten että naisten mielestä, mutta monien naisten on yhä vaikea ymmärtää, että miehen eroottinen kiinnostus herää visuaalisemmalta pohjalta kuin naisen. On sanottu, että miehen pitää saada ensin seksiä, jotta rakkaus herää, ja naisen pitää saada ensin rakkautta, jotta seksi herää. Tuo sanonta pitää mielestäni edelleen paikkansa.

Psykologi Tony Dunderfelt kertoi numerossa 28/2016, että parisuhteessa on kolme tärkeää asiaa: läheisyys, vetovoima ja seksuaalisuus.

Psykologi Tony Dunderfelt: ”Naisen ei pidä säikähtää, jos mies haluaa katsoa pornoa”

X