Jukka Poika ja Teija Stormi-Rousu odottivat yhteistä lasta viisi vuotta.
Lapsi tuli Jukka Pojan ja Teijan kesken puheeksi jo puolen vuoden seurustelun jälkeen.
Julkkikset

Vuosia lasta yrittänyt Jukka Poika oli jo keskustellut adoptiosta vaimonsa kanssa: ”Teijalla on aina kaikkeen varasuunnitelma, niin tähänkin”

Nykyisin Jukka Pojan ja hänen vaimonsa Teijan kanssa keikoilla kiertää Esko, 7 kk. Pariskunta sai viiden vuoden aikana huomata, että lapsen saaminen ei ole itsestään selvää. – Haasteita oli yhteen aikaan paljon, mutta ei meidän elämämme mitään ranteet auki -meininkiä ollut. Tilanne on monille tuttu, Jukka sanoo.   
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Kristiina Kurronen

Mihin me nämä lastenvaunut oikein voimme jättää? Esko varmaan kohta herää, vaikka nukahti juuri — se herää aina heti sisällä, Teija Stormi-Rousu huolehtii viinibaari-kampaamo Vin-Vinissä Helsingin keskustassa.

Teija päätyy jättämään vaunut aivan ikkunapöytään istahtaneen miehensä, muusikko Jukka ”Jukka Poika” Stormi-Rousun viereen.

– Eskolla on niin pieni ääni, ettei sitä kauempaa kuule. Esko nukkuu paremmin, jos vaunuja heiluttaa, Teija neuvoo ennen siirtymistään muutaman metrin päähän, samoissa tiloissa toimivan kampaamon puolelle.

Esko on Jukan neljäs ja Teijan ensimmäinen lapsi, selvästikin molem­pien silmäterä. Kolmikko on asunut tämän viikon Punavuoressa pikku kodissaan, jonka he ostivat viime syksynä kyllästyttyään yöpymään hotelleissa vauvansa kanssa.

”Kesti viisi vuotta, ennen kuin tämä meidän täydellinen lapsemme syntyi”

Jukka ja Teija tapasivat ja aloittivat seurustelun vuonna 2011, jolloin tarttuvaa ja hyväntuulista Suomi-reggaeta tekevä Jukka Poika oli kovassa nosteessa. Organisointitaitoisen ja määrätietoisen Teijan an­siosta Jukan vielä hieman harrastuspohjalta toiminut muusikkous ammatillistui pala palalta. Jukka Pojasta tuli brändi ja Teijasta sen monitoiminainen.

Keskustelu yhteisestä lapsesta käytiin jo suhteen alussa.

– Se tuli puheeksi yllättävänkin nopeasti, alle puolen vuoden seurustelun jälkeen, Jukka kertoo.

Hänellä on edellisestä avioliitostaan kolme 13–18-vuotiasta lasta.

–Ensin suhtauduin asiaan vähän varauksellisesti, mutta sitten ymmärsin, että en voi sitouttaa nuorta ihmistä itseeni ilman, että sitoudun myös ajatukseen yhteisestä lapsesta. Teijalla täytyi olla siihen oikeus – muuten suhteemme tuskin olisi jatkunutkaan.

Ei kuitenkaan vielä muutamaan vuoteen, ajatteli Jukka Poika aluksi.

– Mutta mieleni kypsytteli asiaa ja lopulta olin aika nopeasti valmis.

Lapsi ei kuitenkaan tullut maailmaan sormia napsauttamalla.

– Se oli aika pitkä prosessi. Kesti viisi vuotta, ennen kuin tämä meidän täydellinen lapsemme syntyi, Teija sanoo ja kutittaa hymyillen lattialla makoilevan Eskon poskea.

– Haasteita oli yhteen aikaan paljon, mutta ei meidän elämämme mitään ranteet auki -meininkiä ollut. Tilanne on monille tuttu, Jukka sanoo.

”Keskustelimme adoptiosta ja muistakin vaihtoehdoista”

Pari ehti varautua siihenkin, ettei biologisen lapsen saaminen ehkä onnistu koskaan.

– Teijalla on aina kaikkeen varasuunnitelma, niin tähänkin. Keskustelimme adoptiosta ja muistakin vaihtoehdoista, Jukka Poika kertoo.

Mutta suunnitelma B:tä ei tarvittu tälläkään kertaa. Lomamatkalla Gardajärvellä pariskunta alkoi uumoilla odottavansa vauvaa, ja kotiin tultua asia varmistui.

Lattialla seitsenkuinen rakkauden hedelmä alkaa jokellella ja saa heti vanhempiensa huomion.

– Esko, purkkileikkien kuningas, Jukka kannustaa ja innostuu sitten: – Hei, kato kato! Peba nousee! Hyvä Esko!

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Iina Alanko. Jutussa Jukka Poika eli Jukka Stormi-Rousu kertoo muun muassa siitä, minkälaisia paineita muusikko ja perheenisä kokee, kun hitti ei meinaa millään syntyä. Lue koko juttu Annasta 5/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X