Julkkikset

Waltteri Torikka säästää pahan päivän varalle: ”Takaraivossa on koko ajan pelko: mitä jos ihmiset kyllästyvät”

Laulaja Waltteri Torikka on oppinut, että hyvinä aikoina taiteilijan kannattaa sujauttaa osa tuloista sukanvarteen. Jos yleisö joskus kääntää selkänsä, ei tarvitse pudota tyhjän päälle.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Oranssit hintalaput saavat Waltterin villiintymään.

Laulaja Waltteri Torikka on oppinut, että hyvinä aikoina taiteilijan kannattaa sujauttaa osa tuloista sukanvarteen. Jos yleisö joskus kääntää selkänsä, ei tarvitse pudota tyhjän päälle.

On eräs asia, josta Waltteri Torikka villiintyy. Oranssit hintalaput. Eli tuotteet, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyy. Ruokakaupassa hän haalii niitä usein kärryynsä ja miettii vasta kotona, millaisia aterioita saaliista voi valmistaa. Mukaan voi tarttua muutakin kuin ruokaa.

– Kun syyskuussa vein kaverille tuliaiseksi joulukalenterin, hän ihmetteli, miksi. Tietysti siksi, että se oli tarjouksessa!

Waltteri oppi tarkan markan mieheksi jo lapsena. Vanhemmat erosivat, kun poika oli seitsemän, ja rahasta oli välillä tiukkaa. Opiskeluaikana niukkuuteen tottumisesta oli hyötyä. Waltteri työskenteli opiskelijaruokalassa annostelijana ja sai sieltä ruokaympyrän mukaisen lounaan. Kotona hän söi lähes pelkästään spagettia ja halvinta pestoa.

Viiden viime vuoden aikana työtahti on ollut ankara ja säästöjä on kertynyt.

Waltteri Torikka Annassa
– Kotipesä on turvapaikka.

– Taiteilijan työ on suhdanneherkkää. Takaraivossa on koko ajan pelko: mitä jos ihmiset kyllästyvät niin, etteivät halua nähdä ja kuulla minua enää koskaan? Säästöt tuovat mielenrauhaa. Niiden turvin voi miettiä, mitä haluaa seuraavaksi tehdä, jos työt loppuvat.

Mielenrauhaa lisäävät myös pari vuotta sitten hankittu omistusasunto ja hyvä auto.

– Kotipesä on turvapaikka, ja kun ajaa 30 000 kilometriä vuodessa, on tärkeätä, että auto pelaa.

Viime aikoina Waltteri on muuttanut kulutustottumuksiaan aiempaa ekologisempaan suuntaan.

– Esimerkiksi halpoja huonekaluja ja kodinkoneita ei kannata ostaa. Mieluummin säästän jonkin aikaa, jotta voin hankkia kerralla kunnollisen tuotteen.

Laatuun kannattaa satsata vaatteissakin.

Lue lisää: Heidi Sohlberg ja Waltteri Torikka puhuvat ystävyydestä – arvaatko, mikä on Waltterin raivostuttavin ominaisuus?

– Oopperalaulaja Birgit Nilsson on sanonut, että laulaessa tärkeintä ovat hyvät kengät. Ne parantavat jaksamista seisomatyössä. Esiintyessäni käytän suomalaisia laatukenkiä, jotka tuntuvat siltä kuin ne olisi tehty minulle mittatilauksena. Se on arjen luksusta!

Lue lisää: ”Halusin elää hetkessä ja nauttia elämästä” – sitten Minna Nikula päätti vaurastua ja jakaa nyt vinkit, kuinka opit rakastamaan rahaa oikein

X