Julkkikset

Yhä yhdessä olevat Sini ja Vesa ovat harvinainen Ensitreffit alttarilla -pari: ”Paineiden hellittäessä tunteet alkoivat voimistua nopeasti”

Sini Rissanen ja Vesa Koivunen tapasivat Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vuonna 2018. Alku ei ollut helppo, mutta nyt pari odottaa esikoistaan.

Teksti:
Terhi Harper
Kuvat:
Sara Pihlaja, Mtv3

Sini Rissasella ja Vesa Koivusella on jälleen edessään uusi elämänvaihe. He odottavat vauvaa saapuvaksi vielä joulukuun aikana.

Sini Rissanen ja Vesa Koivunen tapasivat Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vuonna 2018. Alku ei ollut helppo, mutta nyt pari odottaa esikoistaan.

Kun Ensitreffit alttarilla -tosi-tv-ohjelma alkoi Suomessa tammikuussa 2015, katsojat kotisohvilla kohahtivat: Voisiko järjestetty avioliitto ikinä johtaa onnelliseen lopputulokseen?

Ohjelman viidennellä tuotantokaudella vuonna 2018 avioituneet Sini Rissanen, 32, ja Vesa Koivunen, 32, vastaavat videopuheluun kotonaan Turengissa, Kanta-Hämeessä.

Kolmessa vuodessa he ovat ehtineet tavata ja avioitua, muuttaa yhteen ja remontoida talon. Nyt elämässä on alkanut jälleen uusi vaihe, kun pariskunta odottaa esikoistaan saapuvaksi joulukuussa.

Ennen ohjelmaan osallistumistaan Sini oli seurannut sitä uteliain mielin.

– Koin, että olin itse epäonnistunut aiemmissa parisuhteissani. Muutaman kauden ohjelmaa seurattuani ajattelin, että formaatti tarjoaa aika hienon mahdollisuuden löytää elämänkumppani. Asiantuntijat herättivät minussa vahvan luottamuksen tunteen.

Vesa haki ohjelmaan turhauduttuaan nykyaikaiseen deittikulttuuriin. Hänestä se tarjosi uudenlaisen tulokulman parisuhteen syntymiseen.

– Vaikka ohjelmassa ei mennä naimisiin tyypillisimmän kaavan kautta, ideassa oli minusta jotakin hyvin loogista.

Ohjelma oli syväsukellus omaan tunne-elämään

Sini ja Vesa olivat tahoillaan valmistautuneet siihen, että osallistuminen ohjelmaan vaatisi oman henkilökohtaisen historian ja aiempien parisuhteiden työstämistä.

Vaikka kumpikin oli motivoitunut rakentamaan suhdetta asiantuntijoiden antamien työkalujen avulla, Sinin mukaan ajanjakso yllätti silti intensiivisyydellään.

– En olisi etukäteen uskonut, miten paljon jouduin lopulta reflektoimaan itseäni ja tekemisiäni. Omia huonoja puolia oli katsottava raadollisen rehellisesti silmiin.

Vesa muistaa lähteneensä ohjelmaan ajatellen olevansa melko hyvin perillä tunne-elämästään.

– Olen taustaltani matemaatikko ja tarkastelen elämää luonnontieteilijän silmin. Ennen ohjelmaa olin ollut vähemmän kiinnostunut tutkimaan tunnepuolta itsessäni.

Hakuprosessin aikana Vesa pysähtyi ensimmäistä kertaa pohtimaan, millä tavoin oli peilannut omia parisuhteitaan ympärillä oleviin, ja kuinka ne olivat muokanneet omaa käsitystä ihannesuhteesta.

Intensiivinen tutustuminen alkoi jo häävastaanotolla. – Jännityksen lauettua pidimme toisiamme kädestä ja puhuimme.
Vesan ja Sinin intensiivinen tutustuminen alkoi jo häävastaanotolla. – Jännityksen lauettua pidimme toisiamme kädestä ja puhuimme.

”Tunsin epävarmuutta siitä, oliko välillämme riittävästi kipinää”

Ensimmäisenä kesänä häiden jälkeen Sinin päässä kiehui hetkittäin sekametelisoppa. Hän kaipasi omaa aikaa ja tilaa, mitä ei ohjelman puitteissa aina ollut mahdollista järjestää.

– Alttarilta saakka olin kokenut lämpimiä tunteita Vesaa kohtaan, mutta rinnalle oli noussut ahdistusta ja epävarmuutta siitä, oliko välillämme kuitenkaan riittävästi kipinää. Hain sitä kovasti, mutta huomasin, että ehkä se ei hakemalla tulekaan.

Paineiseen olotilaan saattoi Sinin mukaan vaikuttaa myös se, että avioituminen ja tutustuminen tapahtuivat kameroiden edessä.

Samaan aikaan Vesa huomasi, että intensiivinen sukellus avioliittoon ja oman pään sisällä vellominen veivät yllättävän paljon energiaa ja aikaa. Lisäksi piti vastailla sukulaisten ja tuttavien ”miten teillä sujuu?” -kyselyihin, vaikka tarkkaa vastausta ei aina tiennyt itsekään.

Tervetulleita hengähdystaukoja tarjosivat satunnaiset illanvietot kaveriporukassa, jolle Vesa ei ollut kertonut osallistumisestaan ohjelmaan.

Lue myös: Kestääkö tosi-tv-rakkaus? Ensitreffit alttarilla -pari Anniina ja Ville paljastaa onnen avaimen: ”On oltava oma itsensä, mutta samalla todella nöyrä”

Avoimena ja haavoittuvaisena toisen edessä

Ohjelman formaatti pakotti Sinin ja Vesan puhumaan enemmän kuin mihin he olivat tottuneet aiemmissa parisuhteissaan.

Jatkamispäätös piti olla selvillä ohjelman asettamaan aikarajaan mennessä.

– Olemme joutuneet olemaan avoimia ja haavoittuvaisia toistemme edessä. Kävimme aika vakaviakin keskusteluja jo heti suhteen alussa, Sini kertoo.

Vaikeillakin hetkillä molemmat kertovat tunnistaneensa toisissaan ne asiat, joiden vuoksi asiantuntijat olivat laittaneet heidät yhteen. Lisäksi keskustelut asiantuntijoiden kanssa auttoivat jäsentämään omia ajatuksia ja tunteita.

Kun kamerat sammuivat, Sini huomasi itsessään muutoksen.

– Paineiden hellittäessä tunteeni Vesaa kohtaan alkoivat vahvistua nopeasti. Ensimmäisestä syksystä lähtien yhteiselo lähti sujumaan vaivattomasti.

Enää pari hädin tuskin muistaa tavanneensa alun perin tosi-tv-ohjelmassa.

– Emme herää aamulla sängystä Ensitreffit alttarilla -pariskuntana, vaan Sininä ja Vesana.

X