Kari Aihinen ja hänen Henriikka-vaimonsa avioituvat vuonna 2000.
Julkkikset

Yllätysero! Tv-kokki Kari Aihinen ja Henriikka-vaimo hakevat avioeroa 19 vuoden liiton jälkeen

Televisiosta tuttu kokki Kari Aihinen ja hänen vaimonsa Henriikka Aihinen ovat jättäneet erohakemuksen. Pari avioitui vuonna 2000.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Melkein kaksikymmentä vuotta naimissa olleet tv-kokki Kari Aihinen ja hänen Henriikka-vaimonsa eroavat. Pari on jättänyt erohakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen 28. kesäkuuta.

Anna-lehti tavoitti Karin, mutta hän ei halunnut kommentoida eroa. Kari ja Henriikka avioituivat vuonna 2000 ja heillä on kaksi yhteistä lasta.

”Haluaisin ehdottomasti erota ystävinä, en vihamiehinä”

Kari kertoi ajatuksiaan rakkaudesta ja suhteista Annan haastattelussa vuonna 2017. Hän kertoi muun muassa ensikohtaamisestaan Henriikan eli Henkan kanssa.

– Ensikohtaamisemme oli klassinen tapaus: tapasimme kylpylähotelli Caribian pikkujouluissa vuonna 1999. Työskentelin siellä kokkina, ja Henkka työskenteli respassa. Hän oli todella hyvännäköinen, näytti ihan Demi Moorelta. Siitä alkoi kissa ja hiiri -leikki, jota kesti kuukausia. Juoksin hänen perässään koko sen ajan. Lopulta jahkaaminen päättyi, kun vaadin, että joko olemme yhdessä tai sitten emme ole.

Kari paljastaa samaisessa haastattelussa oppineensa eroista ainakin sen, ettei ole kovin hyvä niissä.

– En ole hyvä päättämään suhteita. Olen ollut parisuhteissa äärimmäisen kiltti. Teen kaikkeni, jotta toisella on hyvä olla. Lainaan rahaa, vien syömään ja hellin toista. Kun ero sitten tulee, minulle on se ja sama: ”Vie kaikki tavarat. Yritän oppia olemaan tiukempi. Ajattelen, että minäkin voin joskus sanoa viimeisen sanan. Jokainen ero sattuu, vaikka olisin itse tehnyt aloitteen.

Vuonna 2017 Kari pohti myös, mitä hän tekisi, jos tulee vielä eroamaan.

– Jos vielä eroaisin, yrittäisin olla tilanteessa vahvempi ja itsenäisempi. Hyväksyä sen, että suhteessa on ollut jokin vika, koska ero on tullut. Menisin myös eteenpäin, enkä jäisi murehtimaan tilannetta. Putsaisin pöydän. Ja haluaisin ehdottomasti erota ystävinä, en vihamiehinä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

Tv-kokki Kari Aihinen: ”Läheiset kehottivat huolehtimaan parisuhteesta”

Huippukokki Kari Aihinen: Tämä lapsiperheille tuttu ruokailutapa estää lihomista ja flunssaa

X