Kolumnit

Naiset ja lahjat

Teksti: Sari Helin

Omistan tämän tarinan sinulle, mies. Mies, joka aina luulet pääseväsi naisen kanssa tyveneen rauhaan, mutta huomaatkin silmän räpäyksessä pyöriväsi ihmissuhdekosken epämiellyttävässä pyörteessä kuin tukki ilman ohjastajaa. Naiset voivat tuntua hermostuttavan vaikeilta, mutta toimivat hyvin käsiteltyinä kuin opetetut pikku sirkuskoirat. Näillä ohjeilla pärjäät:

Naiset ja lahjat

Naisesta saa parhaan ilon irti, kun muistaa makupalat. Jos sinulla, hyvä mies, on koskaan ollut koiraa, muistele, miten koira koulutetaan. Istu ja makupala, maahan ja makupala, tänne ja makupala, kunnes koira palvoo sinua vain saadakseen lisää ihania makupaloja. Nainen toimii samalla kaavalla, mutta makupalat ovat erilaisia. Nainen toimii lahjoilla.

Oletko, hyvä mies, kuullut naisen sanovan sinulle esimerkiksi seurustelusuhteen alussa, että minä olen sitten sellainen nainen, että minä en timanteista perusta. Tai minä en sitten arvosta minkäänlaisia tavaralahjoja.

Molemmat lauseet ovat olleet joko täysin epätotta silmänlumetta tai ainakin hyvin vahvasti väritettyjä osatotuuksia. Naiset nimittäin tahtovat lahjoja, monenlaisia erilaisia lahjoja. Mitä enemmän lahjoja, sitä enemmän tyttö hyrrää.

Nainen haluaa pieniä lahjoja. Pienet lahjat ovat pikkurahan muistamisia kuten suklaapatukka kauppareissulta, yllätyskahvi bensanhakumatkalta, satunnaisesti valittu naistenlehti kassan vierestä tai mikä hyvänsä halpahintainen ostos, joka osoittaa naiselle miehen ajattelevan naista alinomaan suurella rakkaudella. Kukka on pikkulahja, ja kukkia on syytä opetella kanniskelemaan alvariinsa.

Nainen haluaa keskisuuria lahjoja. Keskisuuria lahjoja ovat kaikki tuliaiset, joita voi tuoda mukanaan miltä hyvänsä pikku reissulta, jolta saa ostaa ripsiväriä, hajuvettä, viiniä tai mitä hyvänsä pientä tarpeellista.

Nainen haluaa mieheltä lämpimiä sukkia, joita hankkimalla mies osoittaa naiselle kantavansa huolta naisen ruumiinlämmöstä. Nainen haluaa mieheltä hanskat, koska ne tuntuvat samalta kuin mies puhaltaisi kaiken aikaa virtaa naisen kylmiin sormiin.

Nainen haluaa miehen valitseman kirjan, koska silloin nainen tietää, että juuri sen hetken mies on ajatellut vain sitä, mitä nainen haluaa illalla lukea.

Nainen haluaa aineettomia lahjoja. Nainen toivoo, että mies muistaa naisen tärkeät etapit ja kysyy niiden jälkeen välittömästi, miten meni. Nainen haluaa, että mies järjestää lastenhoitajat ja vie naisen syömään tai jopa hotelliin yhdeksi yöksi. Nainen haluaa käsin kirjoitetun lahjakortin niskahierontaan.

Nainen haluaa keskelle työpäivää tekstarin, jossa mies sanoo jotakin niin ihanan seksikästä, että lopusta työpäivästä ei tule yhtään mitään. Nainen haluaa vanhan ajan postissa lähetetyn postikortin, jossa on jokin yhteinen vitsi.

Ja pohjimmiltaan nainen haluaa, että hänelle omistetaan rakkausrunoja, mutta se on jo sen luokan toivomus, että sitä ei kovin moni uskalla ajatella. Joka tapauksessa nainen haluaa vaivannäköä, koska haluaa olla erityinen nainen, ei mikään jokanainen.

Viimeisellä viivalla nainen janoaa sitä suurinta, rakkautta. Nainen haluaa, että mies seisoo turvana, kun maailma murjoo, että mies levittää henkisen takkinsa siihen vesilätäkköön, josta naisen on käveltävä yli.

Nainen haluaa olla etusijalla, ei kuten joku teiniprinsessa vaan kuten nainen, joka tietää, minkä arvoinen onkaan. Sillä sitä se todellinen rakkaus on, pohjavettä. Ei mitään koristeellista pintavettä, jota juomalla tulee ennen pitkää sairaaksi.

Ja kyllä juu, nainen haluaa myös kosinnan. Vaikka edes sanoakseen, että kyllä mä sinua kovasti rakastan, vaikka en olekaan naimisiin menevää sorttia.

Kannattaako tällainen vaivannäön lista lainkaan tai miksi edes vaivautua, saatat mies miettiä. Jos sitä pitää miettiä, sitten olet väärällä asialla ja väärän naisen kanssa.

Sen sijaan jos olet päässyt osalliseksi oikean, itsellesi ihanan naisihmisen rakkaudesta, haluat totisesti tehdä sen jatkuvuuden eteen kaiken mahdollisen hyvän ja yrittämisen arvoisen, eikö totta?

Siihen nähden ei pieni suklaapatukkauhraus liene kovin aikaavievä viritys?

X