Kuninkaalliset

9 liikuttavaa syytä, miksi prinssi Daniel on niin mahtava isä

Prinsessa Estelle ja prinssi Oscar ovat onnekkaita, sillä heillä on isänään mies, joka todella haluaa pitää huolta perheestään. Listasimme 9 asiaa, jotka tekevät prinssi Danielista erityisen ihanan isän.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Kungahuset.se, Instagram

Prinssi Danielille on tärkeää, että hänellä on hyvät välit lapsiinsa.

Prinsessa Estelle ja prinssi Oscar ovat onnekkaita, sillä heillä on isänään mies, joka todella haluaa pitää huolta perheestään. Listasimme 9 asiaa, jotka tekevät prinssi Danielista erityisen ihanan isän.

1. Daniel ei pelkää näyttää tunteitaan

Prinssi Daniel ei todellakaan ole jäyhä tai etäinen isä. Prinsessa Estelle ja prinssi Oscar ovat hänelle kaikki kaikessa, ja sen hän osoittaa myös eleillään. Voiko suloisempaa näkyä olla kuin isä, joka suukottaa hellästi lapsensa päälakea?

2. Daniel huolehtii siitä, että lapset ovat riittävästi ulkona

Kun Daniel oli lapsi, ulkona leikkiminen oli hänelle seikkailua, kun taas paikalla olo omassa huoneessaan oli rangaistus. Daniel on huolissaan siitä, että tilanne on nykyään kääntynyt päinvastaiseksi.

– Meidän vanhempien täytyy lähteä lastemme kanssa ulos leikkimään, Daniel on kommentoinut.

Daniel itse nauttii siitä, kun saa viettää lastensa kanssa aikaa raittiissa ulkoilmassa. Pulkalla lasku, pyöräily ja leikkipuistossa leikkiminen kuuluvat kuningasperheen yhteisiin aktiviteetteihin, joista nauttivat sekä vanhemmat että lapset.

3. Danielilla on Estelle aina mukanaan

Kuva, jonka @europeroyal julkaisi

Kun Danielilla tulee tytärtään ikävä, hänen tarvitsee vain vilkaista puhelintaan. Hänellä nimittäin on kännykässään kuoret, joissa on Estellen kuva. Näin Daniel kantaa Estelleä aina mukanaan.

Aika näyttää, koristaako Danielin puhelinta tulevaisuudessa sisaruspotretti Estellestä ja Oscarista.

4. Daniel haluaa viettää isä-tytär-aikaa

Daniel on osoittanut, että hän haluaa luoda hyvän ja luottamuksellisen suhteen tyttäreensä. Hän on vienyt Estellen ainakin pizzalle, jääkiekkopeliin ja Junibackeniin, Astrid Lingrenin teoksiin perustuvaan satumaailmaan. Daniel myös kuskaa tytärtään tanssitunneille, kuten kuka tahansa tavis-isä.

5. Hän on rakastava aviomies lastensa äidille

Daniel ja kruununprinsessa Victoria ovat olleet yhdessä jo 16 vuotta, mutta näyttävät yhä vastarakastuneilta. Kun vanhemmat ovat parisuhteessaan onnellisia, se heijastuu myös lapsiin.

6. Hän asettaa lapsillensa sääntöjä

Daniel on kertonut uskovansa siihen, että lapsille on tärkeää asettaa selkeitä sääntöjä. Säännöt koskevat esimerkiksi sitä, kuinka paljon lapset saavat katsoa televisiota tai käyttää tablettia.

Juoksentelua kuningasperheen lapsilta ei kuitenkaan kielletä. Jos tytär haluaa juosta, isä seuraa perässä.

7. Isällä ja lapsilla on yhteisiä harrastuksia

Daniel on omistautunut edistämään lasten ja nuorten terveyttä ja on järjestänyt lapsille muun muassa juoksutapahtumia. Luonnollisesti hän huolehtii myös omien lastensa terveydestä ja haluaa kannustaa heitä liikkumaan.

Danielin ja Estellen yhteinen harrastus on golf. Daniel on myös paljastanut, että Pokémon Go-villitys tarttui viime kesänä myös kuningasperheeseen: isä ja tytär ovat viettäneet paljon aikaa Pokemon-jahdin parissa.

8. Daniel haluaa lastensa elävän mahdollisimman normaalia elämää

Prinssi Daniel haluaa lastensa kasvavan niin tavallisessa ympäristössä kuin on mahdollista. Hän on esimerkiksi ajanut Estellen kanssa metrolla, mikä oli varmasti jännittävä kokemus tytölle, joka normaalisti matkustaa kaikkialle autolla.

Daniel haluaa opettaa lapsilleen myös sen, miten rahaa käytetään ja minkä arvoista se on. Kun Estelle sai maksaa omilla rahoillaan ostoksensa tukholmalaisessa apteekissa, hän oli silminnäkijöiden mukaan todella ylpeän ja iloisen näköinen.

9. Danielille isyysloma oli itsestäänselvyys

Prinssi Daniel on yksi ensimmäisistä kuninkaallisista, jotka ovat pitäneet isyyslomaa. Danielille oli tärkeää, että hän sai olla kotona lastensa kanssa. Syynä ei ollut vain se, että se Danielin kotona olo helpottaisi Victorian elämää vaan se, että hän haluaa olla niin suuressa osassa lastensa elämää kuin mahdollista.

– Minusta on itsestäänselvää, että isä jää kotiin. Myös oma isäni oli lapsuudessani paljon kotona, ja se oli todella tärkeää minulle.

Lähteet: Aftonbladet, Expressen, Newsner, StoppapressarnaSvensk Damtidning

Lue myös:

Ruotsin prinssi Daniel aloittaa uuden työn – Hyödyntää luontaista lahjakkuuttaan

Miksi prinsessa Victoria on Ruotsin suosituin äiti? Nämä kolme syytä yllättävät

Vickan, Kate vai Estelle? Äänestä, kuka kuninkaallisista on suosikkisi!

X