Claire Foy näyttelee nuorta kuningatar Elisbetia ja Matt Smith prinssi Philipiä Netflixin uudessa draamasarjassa The Crown.
Kuninkaalliset

Älä missaa! Brittihoviin kurkistava The Crown on historian kallein Netflix-sarja

Brittiläisten laatusarjojen ja kuninkaallisten faneja hemmotellaan! Netflixiin marraskuussa tuleva historiallinen draamasarja The Crown seuraa Britannian kuninkaallisen perheen elämää kuningatar Elisabetin nuoruusvuosina.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Netflix

Netflixissä marraskuussa alkava The Crown on herättänyt jo etukäteen paljon kuohuntaa. Se ei ole ihme, sillä sarjaan on tehty huomattavia panostuksia ja lisäksi kyseessä on Netflixin ensimmäinen brittisarja.

Nämä kuusi asiaa sarjasta jo tiedetään:

1. The Crown on historian kallein Netflix-sarja

Sarjan tuotantokustannuksien on ilmoitettu olevan huimat 156 miljoonaa dollaria. Ennen tätä kalleimpia Netflix-sarjoja ovat olleet muun muassa Marco Polo, jonka yhden kauden tuottaminen maksoi noin 90 miljoonaa dollaria, ja House of Cards, jonka yhden kauden tuotantokustannukset olivat keskimäärin 60 miljoonaa dollaria.

2. Kyse ei ole pelkästä saippuaoopperasta

Jos sydämestäsi on puuttunut Downton Abbey -sarjan loppumisen jälkeen palanen, ei The Crown välttämättä ole se sarja, joka kyseisen aukon pystyy täyttämään. Kyseessä ei nimittäin ole pelkkä tunteellinen saippuaooppera. Kuninkaallisten lisäksi myös politiikka on sarjan keskiössä. Kymmenosaisen sarjan on käsikirjoittanut kuninkaallisiin erikoistunut Peter Morgan, jonka vuoden 2006 elokuva The Queen keräsi kuusi Oscar-ehdokkuutta.

3. Sarjan myötä kuningatar Elisabet saattaa nousta uudeksi feministi-ikoniksi

Sarjassa ei esitellä satujen prinsessaa, joka odottaa prinssiä hakemaan hänet valkoisella ratsullaan. Sen sijaan sarjassa näytetään, miten Britanniaa pisimpään hallinnut nainen on ottanut askeleita siihen asemaan, jossa hän nyt on.

4. Kuninkaallinen perhe odottaa sarjaa jännittyneenä

Kuninkaallinen perhe ei ole päässyt vaikuttamaan sarjan kuvauksiin tai käsikirjoitukseen. Siksi he odottavat sarjaa jännittyneinä.

5. Sarjalle on suunnitteilla kuusi kautta

The Crownin ensimmäinen tuotantokausi käsittelee vuodet 1947–1955. Suunnitteilla on jo tulevia tuotantokausia. Netflix ja ohjaaja Peter Morgan ovat suunnitelleet, että sarjaa kuvattaisiin yhteensä kuusi tuotantokautta. Kunkin tuotantokauden aikana olisi tarkoitus käsitellä noin vuosikymmenen tapahtumat. Jos uusia tuotantokausia tulee, nähtäväksi jää, maskeerataanko Elisabetia näyttelevä Claire Foy iäkkäämmäksi vai vaihdetaanko näyttelijää sarjan edetessä.

Katso sarjan traileri alta! Sarja tulee Netflixiin 4.11.2016.

Lähteet: Bazaar, The Richest, The Telegraph

Lue myös:

Paljastuksia Brittihovista: Kuningatar Elisabetilla lämpimät välit Kate Middletoniin – Toisin kuin Dianaan aikoinaan. Katso videot!

Näitä tv-sarjoja herttuatar Catherine seuraa + 9 muuta yllättävää asiaa Kate Middletonista

5 vuotta Katen ja Williamin unelmahäistä – Minne suursuosio katosi?

X