prinsessa victorian hääpuku
Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel avioituivat Tukholman Suurkirkossa 19.6. vuonna 2010.
Kuninkaalliset

Kenen hääpuku on kaunein: Prinsessa Victorian, Madeleinen, Sofian vai kuningatar Silvian?

Ruotsin prinsessojen ja kuningatar Silvian hääpuvut ovat ensimmäistä kertaa esillä näyttelyssä. Mikä puvuista on suosikkisi? Äänestä!
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Kungahuset, Tommi Tuomi, Mirva Kakko/Otavamedia

Tukholmassa pääsee nyt ihailemaan kuninkaallisten hääpukukujen loistoa. Kuninkaanlinnassa eilen avatussa näyttelyssä on ensimmäistä kertaa nähtävillä Ruotsin kuninkaallisen perheen morsiuspukuja.

– Nämä puvut ovat osa Ruotsin kuninkaallista historiaa, mutta minulle ne edustavat myös perheemme tärkeitä virstanpylväitä, kuningatar Silvia sanoi Expressenin mukaan näyttelyn avajaispuheessaan.

Näyttelyssä on nähtävissä niin Silvian, kruununprinsessa Victorian, prinsessa Madeleinen kuin prinsessa Sofiankin upeat hääpuvut.

Victoria ja Sofia olivat paikalla myös näyttelyn avajaistilaisuudessa. Vatsatautiin sairastunut prinsessa Madeleine joutui perumaan osallistumisensa viimehetkellä.

Kuningatar puhui avajaispuheessaan kauniisti sekä lapsistaan että miniästään Sofiasta.

– Rakkaat Victoria ja Sofia, niin teidän kuin Madeleinenkin pukujen näkeminen muistuttaa minua paitsi teidän häistänne myös siitä, millainen onni minulla on ollut saada lapsia, jotka seuraavat sydämensä ääntä.

Kruununprinsessa Victorian hääpuku

Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel avioituivat Tukholman Suurkirkossa 19.6. vuonna 2010.

victorianpuku

Victoria pukeutui ruotsalaisen suunnittelija Per Engsheden suunnittelemaan lyhythihaiseen, duchesse-silkistä valmistettuun pukuun. Puvussa on pyöristetty, selän puolelta v:n muotoinen pääntie, jota reunustaa ulospäin taittuva kaulus. Puvun selkämyksessä on päällystetyt napit ja vyötäröltä lähtevä viisimetrinen laahus. Victoria käytti samaa huntua ja kameediadeemia kuin hänen äitinsä kuningatar Silvia käytti omissa häissään.

victorianpuku2

Prinsessa Madeleinen hääpuku

Prinsessa Madeleine avioitui brittiläis-yhdysvaltalaisen Chris O’Neillin kanssa Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa 8.6. vuonna 2013.

madeleinenpuku2

Madeleinen hääpuvun suunnitteli italialainen Valentino. Lyhythihainen puku on valmistettu valkoisesta silkkiorganzasta ja siinä on chantilly-pitsistä tehtyjä aplikaatioita ja poimutettu helma, joka päättyy nelimetriseen laahukseen. Lisäksi Madeleinen häätyyliin kuului neljä metriä pitkä silkkiorganzahuntu ja tiara.

Prinsessa Sofian hääpuku

Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip vihittiin 13.6.2015 Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa.

sofianpuku3

Sofian hääpuvun suunnitteli ruotsalainen Ida Sjöstedt. Silkkikrepistä valmistetun puvun päällä on italialaista silkkiorganzaa. Puvun yläosa ja pitkät hihat ovat pitsiä. Morsiustyllistä valmistettu huntu on kirjailtu käsin puuvillapitsillä. Sofian puvun laahus on hieman alle kolme metrinen.

Kuningatar Silvian hääpuku

Kuningatar Silvia ja kuninagas Kaarle Kustaa avioituivat Tukholman Suurkirkossa 17.6. vuonna 1976.

silvianpuku

Silvian yllä nähtiin Diorin suunnittelema leikkauksiltaan yksinkertainen, mutta ylellinen, pitkähihainen morsiuspuku. Hiuksillaan Silvialla oli pitkä perintöhuntu ja kameediadeemi. Diadeemin sanotaan olleen alkujaan Napoleonin lahja vaimolleen keisarinna Joséphinelle. Myös prinsessa Victoria käytti kyseistä diadeemia omissa häissään.

Lähteet: Expressen

Lue myös:

Silvian ja Kaarle Kustaan liitto kesti seksiskandaalit – Tämän takia avioero ei ollut vaihtoehto Silvialle

Testaa, kuinka hyvin tunnet Ruotsin kuninkaalliset

Kruununprinsessa Victorian ja kuningatar Silvian suhde on kokenut myrskyjä

 

Kenen puku on kaunein?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Kruununprinsessa Victorian
48%
Prinsessa Madeleinen
40%
Prinsessa Sofian
9%
Kuningatar Silvian
3%

Siirry takaisin kyselyyn

X