Kuninkaalliset

Herttuatar Catherine ei pukeutunut Me too -hengessä mustaan – oliko juhla-asuun kuitenkin piilotettu kantaaottava viesti?

Herttuatar Catherine pukeutui vihreään juhlapukuun Iso-Britannian elokuva-alan Bafta-palkintogaalaan. Katen asukokonaisuuden yksityiskohdat saattoivat kuitenkin olla merkki siitä, että Kate tukee Time’s Up- ja Me too -liikkeitä.
19.2.2018 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Suurin osa elokuvatähdistä Angelina Joliesta Jennifer Lawrenceen pukeutui mustaan sunnuntaina Lontoossa järjestettyyn vuosittaiseen elokuva-alan Bafta-gaalaan. Mustaan pukeutumisella he ilmaisivat tukensa seksuaalista häirintää vastustavalle Time’s Up -liikkeelle, jonka Hollywood-tähdet ovat perustaneet Me too -liikkeen hengessä.

Bafta-gaalaan osallistuivat myös prinssi William ja herttuatar Catherine, jonka gaala-asu oli Jenny Packhamin suunnittelema pitkä, tummanvihreä iltapuku. Ennen gaalaa ilmassa oli spekulaatiota siitä, pukeutuisiko myös Kate mustaan ja osoittaisi mielipiteensä seksuaalisesta häirinnästä.

Vaikka Kate saattaakin yksityishenkilönä tukea Time’s Up- ja Me too -liikkeitä, kuninkaallisen perheen jäsenenä hän ei saa tehdä poliittisia ilmauksia. Kuninkaallisen etiketin mukaan hänen on asennoiduttava neutraalisti erilaisia aatteita ja liikkeitä kohtaan, ja mustiin pukeutuminen olisi rikkonut tätä etikettiä.

Katen asusta löytyy kuitenkin yksityiskohtia, jotka voivat kertoa siitä, että Kate on Time’s Up -liikkeen puolella.

Musta vyönauha ja toivosta viestivä värivalinta?

Herttuatar Catherine noudatti asuvalinnallaan kuninkaallista protokollaa, mutta hän saattoi samaan aikaan ilmaista asulla kantaansa.

Musta vyönauha vatsan yläpuolella ei välttämättä ollut vain mekkoon kuuluva yksityiskohta vaan solidaarisuuden osoitus Time’s Up -liikkeelle. Myös Katen Mascaron kirjekuorilaukku oli väriltään musta.

Lisäksi mekon tummanvihreään väriinkin saattoi olla piilotettuna viesti. 1900-luvun alussa naisten äänioikeuden puolesta taistelleille sufrageteille vihreä väri edusti ajatusta toivosta.

Herttuatar Catherinen Bafta-gaalan asussa saattoi olla piilotettuja viestejä.

Lähteet: Look, Marie Claire, Mirror

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *