Prinssi William ja herttuatar Catherine kolmannen lapsensa kanssa
Prinssi William ja herttuatar Catherine astelivat sairaalasta ulos vastasyntyneen poikansa kanssa vain muutamia tunteja synnytyksen jälkeen.
Kuninkaalliset

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin poika sai yllätysnimen!

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin kolmas lapsi sai nimen Louis Arthur Charles.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: MVPhotos

Herttuatar Catherinen, 36, ja prinssi Williamin, 35, kuopus on saanut nimekseen Louis Arthur Charles. Vauvan virallinen titteli on hänen kuninkaallinen korkeutensa Cambridgen prinssi Louis. Vedonlyöntitoimistojen veikatuimpia pojan nimiä pikkuprinssille olivat Arthur ja Albert. Yllättävää nimessä on se, että Louis on pikkuprinssin isoveljen prinssi Georgen kolmas nimi. Yhdenkään brittimonarkin etunimi ei ole aiemmin ollut Louis, mutta sen sijaan Ranskassa nimi on ollut yleinen kuninkaallisten keskuudessa.

Prinssi Louis syntyi maanantaina 23.4.2018 kello 11:01 St Maryn sairaalan yksityissiivessä Paddingtonissa Lontoossa. Myös Catherinen ja Williamin esikoinen prinssi George Alexander Louis ja keskimmäinen lapsi prinsessa Charlotte Elizabeth Diana syntyivät samassa sairaalassa.

Prinssi painoi syntyessään noin 3800 grammaa (8,7 paunaa). The Telegraph -lehden mukaan Kate ja William eivät tienneet etukäteen, onko lapsi tyttö vai poika, sillä he halusivat pitää vauvan sukupuolen yllätyksenä. Catherinen uskotaan synnyttäneen ilman kivunlievitystä hypnosynnytysmetodin avulla. Catherine ja pieni prinssi kotiutuivat sairaalasta vain tunteja synnytyksen jälkeen.

Vastasyntynyt prinssi on kruununperimysjärjestyksessä viides

Vastasyntynyt prinssi on kruununperimysjärjestyksessä tällä hetkellä viides. Hänen edellään ovat Williamin isä eli prinssi Charles, prinssi Willian, prinssi George ja prinsessa Charlotte.

Harryn ja Meghan Marklen häät pikkuprinssin ensimmäinen edustustilaisuus?

Catherine pitää edustustehtävistä hetken vauvanhoitovapaata. Luultavasti Kate nähdään kuitenkin edustamassa jo alle neljän viikon kuluttua, sillä 19. toukokuuta juhlitaan prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä. Saattaa siis olla, että kuninkaalliset häät ovat pikkuprinssikin ensimmäinen edustustilaisuus.

Lähteet: Kensington PalaceTelegraph

X