Kuninkaalliset

Herttuatar Catherine ja pikkusisko Pippa – vahva sisuaruussuhde auttaa kestämään julkisuuden paineet

Herttuatar Catherine tunnetaan seesteisestä hymystään ja kärsivällisyydestään, pikkusisko Pippa miesjutuistaan. Ensi vuonna Pippa avioituu. Se lienee isosiskolle helpotus.
Teksti: Mirva Saukkola

Cambridgen herttuatar Catherinen, 34, jokaista liikettä Ison-Britannian tulevan kruununperillisen, prinssi Williamin, vaimona syynätään suurennuslasilla. Tasapainoisen tuntuinen nuori nainen on kuitenkin kestänyt paineet hienosti, osittain erinomaisten taustajoukkojensa ansiosta. Vanhempien, Carole ja Michael Middletonin ohella myös pikkusisko Philippa ”Pippa” Middleton tarjoaa tukeaan kaikissa käänteissä.

Myös Pippa tarvitsee sisarensa tukea. Media on riepotellut Pippaa ja nimitellyt tätä bileperhoseksi, mutta neito itse on ilmoittanut, että huhut hänen villistä elämästään ovat räikeästi liioiteltuja.

– On loukkaavaa kuulla, että minua pidetään bilettäjänä, joka ei tee töitä. Inhoan sanaa ’seurapiirikaunotar’, Pippa tuhahti ärsyyntyneenä syyskuussa Daily Mail -lehdelle. Haastattelun aikoihin hän ahersi vanhempiensa Party Pieces -yrityksen ohella myös sydänystävällistä ruokaa saarivaltion väelle kampanjoivan Britannian sydänliiton projektissa.

Huhumylly saattaa kuitenkin rauhoittua jo tulevana vuonna 2017, kun Pippa purjehtii avioliiton satamaan sydämensä valitun, skottilaisen aatelismiehen James Matthewsin kanssa. Se ratkaisee myös esimerkiksi hovikirjeenvaihtaja Tom Sykesin Pippa-ongelmaksi kutsuman tilanteen, jossa hovin ulkopuolella olevan sukulaisen juhliminen ja yksityiselämän käänteet heittävät varjonsa myös kuninkaallisen perheen ylle. Niinpä Kate kiirehtikin heti kihlauksen julkistamisen jälkeen julistamaan hovin tiedotteessa, että hän on onnellinen sisarensa puolesta.

Catherinen ja Pippan vaikeat hetket mediassa

Catherinen ja Williamin perhe-elämä kahden suloisen lapsen, prinssi Georgen, 3, ja prinsessa Charlotten, 1, vanhempina näyttää sadulta, mutta aina elämä ei ole ollut yhtä auvoisaa. 14 vuotta sitten suhteensa aloittanut pari katkaisi sen vuonna 2007 – lähinnä syynä olivat prinssi Williamin hölmöily viinan ja villien tyttöjen parissa.

Ennen eroa Kate sai lehdistöltä kuuluisan lisänimensä Waity Katie (Odottaja-Katie) sinniteltyään rakkaansa rinnalla vuositolkulla ilman mitään lupausta sormuksen saamisesta nimettömäänsä. Vasta 2010 pari kihlautui.

Katie Nichollin kirjan Kate – The Future Queen mukaan juuri Middletonit puhalsivat yhteen hiileen Katen vaikeiden vuosien aikana. Pippa piristi sisartaan houkuttelemalla tämän yöelämään, jolloin tämä suorastaan imi ihailevia katseita miehiltä. Kaksi kaunotarta ikuistettiin lukuisiin valokuviin kaupungin kuumimmissa juhlissa. Carole puolestaan nosti kissan pöydälle parin jo palattua yhteen ja tivasi Williamilta suoraan tämän suunnitelmia Katen suhteen.

Kuninkaalliset häät vappuna 2011 merkitsivät voittoa Katelle, mutta ne muuttivat myös Pippan elämän pysyvästi. Kapeaan, avokaulaiseen pukuun sonnustautunut kaaso päätyi salamavalotulitukseen. Esimerkiksi Daily Mail otsikoi hänen varastaneen shown seksikkyytensä vuoksi. Erityishuomiota keräsi Pippan kiinteä takamus.  Kun Kate edusti enkelimäistä kauneutta, leimattiin Pippa samaan aikaan ulkonäkönsä vuoksi tuhmaksi tytöksi.

Myös vaihteleva yksityiselämä on leimannut Pippan imagoa. Hehkeiden kaasokuvien ja kihlautumisen välisenä aikana Pippa on liitetty vuosittain eri miehiin. Hän on tapaillut niin kuuluisia kriketinpelaajia kuin rahassa kieriskeleviä pankkiirejakin.
Katen julkinen julistus onnestaan sisaren puolesta varmasti olikin vilpitöntä – mutta Pippan aloilleen asettuminen myös varmistaa sen, että tämän yksityiselämästä rustataan rauhallisempia otsikoita.

Pippan häät pidetään kotikylässä

Pippan häistä tulee luultavasti vuoden kekkerit, vaikka niistä toki tulee vaatimattomammat kuin Catherinen häät olivat. Forbes-lehden toimittajan Cecilia Rodriquesin mukaan vieraita oletetaan tulevan paikalle vähintään 150 ja morsiuspuvun suunnittelijaksi povataan Giles Deaconia.

Kate ei todennäköisesti voi asemansa vuoksi astua kaason korkokenkiin – anglosaksisissa maissa etiketin mukaan kunnia muutenkin useimmiten myönnetään naimattomalle neidolle. Catherine ja William tuskin haluavat varastaa huomiota morsiusparilta näiden suurena päivänä ja pysyttelevät luultavasti siksi mieluiten taka-alalla.

Näillä näkymin vihkiminen tapahtuu Middletonien kotikylän kirkossa Lounais-Englannissa, minkä jälkeen häitä tanssitaan perheen omistamassa Buckleburyn kartanossa. Middletonien vaurastumisensa myötä hankkima kartano riittää mainosti majoittamaan valtavan vierasjoukon.

Juttu on katkelma Annan nro 49/2016 kansijutusta.

Otsikkoa ja juttua on muokattu 8.12.

Lue myös:

Kanadan vierailusta hurja lasku – Näin paljon herttuatar Catherinen tyyli maksoi

X