Archie vauvan virallisessa ristiäiskuvassa poseeravat prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lisäksi herttuatar Camilla, prinssi Charles, Meghanin äiti Doria Ragland, Dianan siskot Lady Jane Fellowes ja Lady Sarah McCorquodale sekä prinssi William vaimonsa herttuatar Catherinen kanssa.
Kuninkaalliset

Huomasitko nämä 8 kiinnostavaa yksityiskohtaa Archie-vauvan ristiäiskuvasta? Yksi kuva kertoo kaiken oleellisen prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoispojan ristiäisistä

Ensisilmäyksellä Sussexin herttuaparin Archie-vauvan virallinen ristiäiskuva vaikuttaa perinteikkäältä perhepotretilta, mutta tarkkasilmäiset ovat saattaneet huomata kuvassa kuitenkin muutaman mielenkiintoisen yksityiskohdan. Listasimme niistä kahdeksan.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MVphotos

Prinssi Harry, 34, ja herttuatar Meghan, 37, juhlistivat esikoispoikansa Archien kastejuhlia lauantaina 6. heinäkuuta 2019. Tasan kaksi kuukautta vanhan Archie Harrison Mountbatten-Windsorin kastoi Canterburyn arkkipiispa Justin Welby.

Harry ja Meghan pitivät kastetilaisuuden visusti yleisön katseilta piilossa. Kastajaisten jälkeen Sussexin herttuapari julkaisi virallisella Instagram-tilillään kaksi kuvaa, joista toinen on Archie-vauvan virallinen ristiäiskuva.

Kuten sanontakin menee, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ensisilmäyksellä lämminhenkiseltä vaikuttava perhepotretti kätkee sisäänsä monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Huomasitko jo nämä?

1. Kuningatar Elisabeth loisti jälleen poissaolollaan

Archien intiimiin kastetilaisuuteen osallistui lähteiden mukaan vain 25 juhlavierasta. Kuningatar Elisabethia, 93, ja prinssi Philipia, 98, ei kuitenkaan nähty vieraiden joukossa. Hovin mukaan kuningatar Elisabeth ei päässyt osallistumaan juhlatilaisuuteen kiireisen aikataulunsa vuoksi. He jättivät myös prinssi Louisin ristiäiset kokonaan välistä vuotta aiemmin.

Archien kastejuhlaan osallistuivat puolestaan prinsessa Dianan kaksi siskoa: lady Jane Fellowes ja lady Sarah McCorquodale.

Lady Jane Fellowes ja Lady Sarah McCorquodale.

Prinsessa Dianan siskot Lady Jane Fellowes (vas.) ja Lady Sarah McCorquodale (oik.).

2. Kastettiinko Archie tasan kello 11?

Ristiäiskuvan taustalla näkyvä kello The Mantel Clock on koristanut Windsorin linnan seinää jo 1800-luvulta lähtien. Kuvassa kellon viisarit osoittavat kellon olevan minuuttia vaille 11.55. Kellonajasta voineekin päätellä, että hovin uusin tulokas kastettiin mahdollisesti kello 11 aikoihin aamupäivällä.

The Mantel Clock paljastaa mielenkiintoisen yksityiskohdan ristiäisjuhlan kulusta.

3. Kuvan vihreä tuoli on sama, jolla prinsessa Diana istui Harryn ristiäiskuvissa vuonna 1984

Potretissa prinssi Harry, Meghan ja Archie-vauva istuvat vihreällä, kultakoristetulla tuolilla, jolla on sydäntä lämmittävä yhteys Harryn äitiin, prinsessa Dianaan. Tuolloin sinisiin sonnustautunut Diana nimittäin istui samaisella tuolilla Harryn ristiäiskuvassa 34 vuotta aikaisemmin. Tuolilla istuivat tuolloin myös Harryn isoveli, nuori prinssi William sekä kuningatar Elisabet. Harryn ja Williamin isä, prinssi Charles istui tuolin käsinojalla Dianan vierellä.

Tässä tuolissa prinssi Harry poseerasi vauvana äitinsä prinsessa Dianan kanssa 34 vuotta aikaisemmin.

4. Archien hurmaava kastemekko on nähty aiemminkin

Ristiäiskuvassa nappisilmäinen Archie on puettu kauniiseen valkoiseen kastemekkoon, jossa myös hänen serkkunsa prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis ovat saaneet nimensä.

Kastemekko on kopio vuoden 1841 ristiäispuvusta, jossa kuningatar Victorian ja prinssi Albertin esikoistytär Victoria aikoinaan kastettiin. Alkuperäistä, 1840-luvulla teetettyä pukua ei ole käytetty vuoden 2004 jälkeen.

Mikä söpöläinen! Archie kastettiin samassa mekossa kuin hänen serkkunsa.

5. Harryn rento olemus – huomasitko myös korut?

Nopealla silmäyksellä ristiäiskuvan juhlavieraat näyttävät sonnustautuneen asianmukaiseen juhlavaatetukseen, mutta prinssi Harry oli uskollinen astetta maanläheisemmälle tyylilleen. Oikeassa kädessä Harrylla kaksi koristeltua rannekorua. Hopeamustaa rannekorua Harry on kantanut ranteessaan jo yli 20 vuotta – hän hankki korun Afrikasta vuonna 1997 vain vähän jälkeen äitinsä, prinsessa Dianan kuoleman.

Harryn rennot rannekorut kiinnittävät kuvassa tarkkasilmäisen katsojan huomion.

Lue myösPrinsessa Dianan kuolemasta yli 20 vuotta: moderni ja vapaa nainen, joka ei antanut muiden muuttaa itseään

6. Meghanin ristiäistyylissä on jotain tuttua – arvaatko mitä?

Herttuatar Meghan osallistui poikansa kastejuhlaan upeaan Diorin mekkoon sonnustautuneena.  Tarkkasilmäinen kuitenkin tunnistaa Sussexin herttuattaren ristiäistyylissä jotain varsin tuttua. Asu on nimittäin häkellyttävän samankaltainen kuin mekko, jossa herttuatar Catherine esiintyi prinssi Louisin ristijäisissä vuonna 2018. Sattumaako – vai kenties uudehko pukukoodi?

Herttuatar Meghan ihastutti upean valkoisessa Diorin mekossa.

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin kuopuksen, prinssi Louisin, ristiäisiä vietettiin 9.7.2018.

7. Meghanin äidin Dorian ja herttutar Catherinen värikkäät asut

Perhepotretissa katse kohdistuu etenkin Meghanin äidin, Doria Raglandin korallinsävyiseen juhlasuun. Päähineeksi tuore isoäiti oli valinnut myös näyttävän turbaanin.

Meghanin äiti, Doria Ragland oli valinnut ylleen upeansävyisen juhla-asun. Lähes samaa värikoodia noudatti Catherine.

Herttuatar Catherine

Herttuatar Catherine yhdisti asuunsa punaiset korkokengät ja punaisen hiuspannan. Huomaa myös prinsessa Dianan sormus.

Toinen kastetilaisuuden väripilkku oli herttuatar Catherinen rusettimekko, joka on suunnittelija Stella McCartneyn mallistoa. Catherine on omistanut kyseisen mekon vuodesta 2009 saakka.

8. Kuva otettiin herttuaparille tärkeässä huoneessa

Archien ristiäiskuva on kuvattu Windsorin linnan Vihreässä salissa. Huoneella on ihastuttava yhteys Archien vanhempien rakkaustarinaan, sillä huoneessa kuvattiin myös Harryn ja Meghanin hääpotretti vuotta aikaisemmin.

Prinssi Harryn ja Meghanin hääkuva

Muistatko vielä Prinssi Harryn ja Meghanin viralliset hääkuvat? Eräs väriseikka kiinnitti tuolloin huomion.

Harry ja Meghan poseerasivat Vihreässä salissa hääpäivänään 19.5.2018.

Lue myös:

Herttuatar Meghan on kuin suomalainen nainen: itsenäinen, sanavalmis ja rohkea – ja sekös brittejä ärsyttää

Archie Harrison ihastuttaa! Näin nimitutkija kommentoi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yllättävää nimivalintaa: ”Kuninkaallisia perinteitä ei noudatettu”

Prinssi Charles 70 vuotta: paheksuttu pettäjäprinssi, pitkäaikaisin kruununperillinen ja rakastava isoisä

Dianan traagiset rakkaussuhteet: kuninkaallinen onni olikin teatteria

Lähteet: Good HouseKeeping, The Mirror, The Sun

X