Kuninkaalliset

Kate ja William tapasivat Skam-tähdet – Sanaa näyttelevä Iman Meskini: ”Minun täytyi nipistää itseäni”

Prinssi William ja herttuatar Cathrerine tapasivat supersuositun Skam-sarjan nuoret tähdet vierailullaan Norjassa. Keskustelua käytiin muun muassa nuorten mielenterveysongelmista.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Fanitatko Skam-sarjaa tai brittikuninkaallisia? Vai kenties molempia? Jos vastaus on kyllä, olisit varmasti halunnut olla oslolaisen Hartvig Nissenin koululla viime viikonloppuna, kun Prinssi William ja herttuatar Catherine tapasivat Skam-tähdet.

Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella haasteista, joita monet nuoret joutuvat kohtaamaan: kiusaamisesta, syömishäiriöistä, mielenterveysongelmista, seksuaalisesta häirinnästä ja identiteettiongelmista.

– Minua jopa hieman kosketti, kun kuulin, että he halusivat tavata meidät jutellakseen kanssamme mielenterveysasioista eivätkä siksi, koska Skam on suosittu sarja, Isakia näyttelevä Tarje Sandvik Moe kertoi Norjan yleisradion haastattelussa.

Tarje oli Katea ja Williamia vastassa koulun pihalla yhdessä Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin ja kruununprinssi Haakonin kanssa.

– Tuntuuko siltä, että monet nuoret pelkäävät näitä asioita, ja että te olette tuoneet ne päivänvaloon, William kysyi Tarjelta.

– Näitä aiheita on vaikea käsitellä. Elämme yhteiskunnassa, jossa ihmiset odottavat jokaisen käsittelevän ongelmansa itsekseen, Tarje vastasi.

Tarje ja Iman illallistivat kuninkaallisten kanssa

Kuninkaalliset ja Tarje juttelivat hetken aikaa keskenään koulun pihalla, kunnes he siirtyivät sisätiloihin, joissa odotti lisää Skam-tähtiä: Vildeä näyttelevä Ulrikke Falch, Sanaa näyttelevä Iman Meskini, Nooraa näyttelevä Josefine Pettersen, Chrisia näyttelevä Ina Svenningdal ja Esklidia näyttevä Carl Martin Eggesbø.

Edellisenä iltana Tarje ja Iman olivat jo päässeet illallistamaan kuninkaallisten kanssa, ja molemmat kehuivat kokemusta hienoksi.

– Se oli todella fantastista. Minun täytyi nipistää itseäni aamulla kädestä, Iman sanoi.

Iman julkaisi tapaamisesta myös kuvakoosteen Instagram-tilillään. ”Epätodellista”, luki kuvatekstissä.

S U R R E A L ??✨

Henkilön Iman Meskini (@imanmeskini) jakama julkaisu

Katella ja Williamilla on Skam-maraton edessä

Kate ja William paljastivat, etteivät he ole vielä ehtineet nähdä Skam-sarjasta kuin lyhyitä klippejä, mutta lupasivat katsoa sarjan palattuaan Iso-Britanniaan.

– Täällä on ollut fantastista. Kaikki ovat niin ystävällisiä, Kate kehui Norjaa.

Kuudennella kuulla raskaana oleva Kate vertasi Norjaa Skotlantiin, jossa hän aikoinaan opiskeli.

– Siellä oli jäätävän kylmää, mutta en voi valittaa: täällä on paljon kylmempää.

Lähteet: Aftenposten, ExpressNRK, Svensk Damtidning, VG

X