Kuninkaalliset 29.12.2016

Kuningatar Silvian terveys huolestuttaa – hovilta hämmentävä lausunto kuningattaren terveydentilasta

Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Kungahuset.se
Kuningatar Silvia joutui jouluna sairaalaan. 73-vuotias Silvia on sanonut, että hän toivoo saavansa viettää vanhuutensa terveenä.

Kun kuningatar Silvialta viime syksynä tiedusteltiin hänen ajatuksiaan vanhenemisesta, kuningatar voi hyvin ja oli toiveikas omien vanhuudenpäiviensä suhteen.

– Kaikki tietysti toivovat itselleen hyvää terveyttä ja sitä, että saavat viettää perheensä parissa viimeiset vuotensa, kuningatar Silvia kertoi News55-median haastattelussa.

Jouluaaton aattona, Silvian 73-vuotissyntymäpäivänä, kuningattaren vointi yllättäen heikkeni. Silvia oli kuuntelemassa joulukonserttia Drottningholmin linnassa, kun häntä alkoi yhtäkkiä huimata. Koska kuningatar oli jo pitkään sairastanut flunssaa, hänet päätettiin kuljettaa sairaalaan tutkimuksiin ja tarkkailuun. Mukaan lähti prinsessa Madeleine.

Silvia joutui viettämään kaksi yötä Danderydin sairaalassa, mikä oli harmillista erityisesti ajankohdan vuoksi. Silvialla on aina ollut keskeinen rooli Ruotsin kuningasperheen joulunvietossa.

Joulupäivänä Silvia pääsi takaisin kotiin. Ruotsin hovi ilmoitti tiedotteessaan, että kuningatar voi olosuhteisiin nähden hyvin. Enempää tietoa Silvian terveydentilasta ei ole julkisuuteen kerrottu, joten epäselväksi jää, mihin olosuhteisiin hovi tiedotteessaan viittaa.

Silvia on kumonnut huhut Alzheimerista

Silvian hyvinvointi on noussut mediassa huolenaiheeksi aiemminkin. Vuonna 2010 Svensk Damtidning -lehden bloggaaja kirjoitti kuningattaren sairastuneen Alzheimeriin.

Silvia kuitenkin kumosi tiedon, ja blogiteksi poistettiin puolitoista tuntia sen ilmestymisen jälkeen.

– Voin aivan loistavasti. On merkillistä, että joku kirjoittaa tällaista blogiinsa. Olin hämmästynyt ja luonnollisesti järkyttynyt, Silvia kommentoi tapahtumia Aftonbladetille.

Väite Alzheimerista tuntui Silviasta erityisen pahalta siksi, koska hänen äitinsä Alice Sommerlath sairasti viimeiset elinvuotensa dementiaa. Alice Sommerlath kuoli vuonna 1997.

Silvia on äitinsä sairastumisesta lähtien tehnyt työtä muistisairaiden ja heidän omaistensa eteen. Hän perusti vuonna 1996 Silviahemmet-säätiön, joka tarjoaa hoitoa dementiaa sairastaville, tukea sairastuneiden omaisille ja koulutusta sairaanhoitajille.

Kuningatar haluaa yhä tehdä töitä

Silvia on kertonut kiinnittävänsä huomiota elintapoihinsa, jotta hän pysyisi mahdollisimman terveenä vanhoilla päivillään.

– En ole kovin ahkera urheilemaan ja haluaisin mielelläni liikkua enemmän. Mutta en oikeastaan ehdi. Olen kuitenkin tietoinen ruokavaliostani, enkä polta tupakkaa, kunigatar kertoi Expressen-lehdelle lokakuussa.

Työntekoa hän haluaa jatkaa niin pitkään kuin vain jaksaa.

– Jos voin olla hyödyksi, haluan mielelläni jatkaa tehtäviäni.

Silvian voinnin on nyt kerrottu olevan paranemaan päin. Ruotsin hovin tiedottajan Margareta Thorgrenin mukaan Silvia palaa näillä näkymin takaisin töidensä pariin tammikuussa aiempien suunnitelmien mukaisesti.

Lähteet: Aftonbladet, Expressen, Kungahuset, News55, Svensk Damtidning

Lue myös:

Ruotsin kuningatar Silvia paljastaa: Olin häiden jälkeen yksinäinen

Silvian ja Kaarle Kustaan liitto kesti seksiskandaalit – Tämän takia avioero ei ollut vaihtoehto Silvialle

Prinsessa Madeleine toteutti vakavasti sairaan pikkutytön unelman

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi