Catherine juhli syntymäpäiviään 9. tammikuuta.
Kuninkaalliset

Nämä 4 merkityksellistä yksityiskohtaa löytyvät herttuatar Catherinen 40-vuotiskuvista

Cambridgen herttuatar on täyttänyt 40 vuotta. Sen kunniaksi hänestä otettiin muotokuvat. Löydätkö kuvien neljä yksityiskohtaa?
Teksti: Lotta Pellas Kuvat: Paolo Roversi / MVPhotos

Prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine Middleton paljastivat viikonloppuna kolme muotokuvaa Catherinesta hänen 40-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.

Kuvat ovat osa National Portrait Gallery -taidemuseon projektia, jossa muotokuvat tullaan panemaan esille kolmeen herttuattarelle tärkeään paikkaan. Yksi nostetaan lapsuudenmaisemiin Berkshireen, toinen St Andrewsin yliopistokaupunkiin, jossa hänen ja Williamin suhde sai alkunsa sekä kolmas Angleseyhyn, jossa Kate ja William elivät juuri ennen avioitumistaan ja hieman sen jälkeen.

Catherine on hankkeen suojelija. Muotikuvaaja Paolo Roversin otoksista tulee pysyvä osa National Portrait Galleryn kokoelmaa. Kuvauspaikaksi valikoitui kasvitieteellinen puutarha Kew Gardens Lontoossa.

Tarkkasilmäinen ja brittihovin elämää seurannut voi löytää kuvista nämä 4 merkityksellistä yksityiskohtaa:

1. Catherinen kuvissa pitämät helmikorvakorut ovat kuuluneet prinsessa Dianalle. Helmikorvakorut Diana sai häälahjaksi mennessään naimisiin prinssi Charlesin kanssa. Kuvissa näkyvät toiset korvakorut Kate on lainannut kuningatar Elisabetilta.

2. Korvakorujen lisäksi kuvissa näkyy Katen kihlasormus, joka sekin kuului Dianalle. Charles kosi Dianaa kyseisellä sormuksella vuonna 1981.

Herttuatar Catherine

Herttuatar Catherinen mekko on muotitalo Alexander McQueenin.

3. Herttuattaren kuvissa käyttämät mekot on suunnitellut Katen luottomuotitalo Alexander McQueen. Kate meni naimisiin Williamin kanssa vuonna 2011 Alexander McQueenin pitsiluomuksessa.

4. Hovin entinen kuvaaja Ian Lloyd on todennut kuvien muistuttavan Dianasta otettuja potretteja, joiden takana oli edesmenneen prinsessa suosikkikuvaaja Patrick Demarchelier. Vahvasti samanhenkisiä elementtejä kuvissa ovat mustavalkoisuus, vähäeleinen tausta ja kuvien romanttisuus.

Lähteet: BBC, Town & County Magazine, Dailymail

X