Kuninkaalliset

Nämä ovat Suomessa vierailevien prinssi Danielin ja prinssi Williamin erot ja yhtäläisyydet – 7 tekijää

Prinssi Danielilla ja Prinssi Williamilla on muitakin yhtäläisyyksiä kuin prinssin titteli. Eroavaisuuksiakin löytyy enemmän kuin pelkkä yhdeksän vuoden ikäero.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: LFI/Photoshot, OM-arkisto

Englannin prinssi William, 35, ja Ruotsin prinssi Daniel, 44, vierailevat samaan aikaan Suomessa. Listasimme asiat, jotka prinssejä erottavat ja yhdistävät.

Täysin erilaiset syntyperät

Prinssi Daniel, syntymänimeltään Daniel Westling, syntyi keskiluokkaiseen ruotsalaisperheeseen vuonna 1973.

Prinssi William eli William Arthur Philip Louis sen sijaan syntyi suoraan Englannin kuninkaalliseen perheeseen. Siinä missä Daniel on varttunut tavallisena tallaajana, William on pienestä pitäen ollut julkisuudessa, kansan ja median valvovan silmän alla.

Danielilla tasainen, Williamilla traagisempi lapsuus

Danielin lapsuudessa ei tiettävästi ole ollut suurempaa draamaa, vaan Danielin perhe on aina ollut yhtenäinen. Hän on edelleen hyvin läheinen vanhempiensa Eva ja Olle Westlingin sekä siskonsa Anna Westling Söderströmin kanssa. Danielin sisko onkin yksi Danielin ja Victorian esikoistytär Estellen kummeista.

Williamin lapsuus ei ollut lainkaan näin tasainen. Williamin isä, prinssi Charles erosi Williamin ja tämän pikkuveljen prinssi Harryn äidistä, prinsessa Dianasta kohujen saattelemana vuonna 1996. Seuraavana vuonna, kun William oli 15-vuotias, Diana kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa. William on sittemmin kertonut, että Dianan kuolema lähensi hänen ja Harryn välejä. Hän on muistellut, että Diana oli rakastava äiti hänelle. Suhteestaan isäänsä hän on puhunut vähemmän – mediassa onkin usein arvuuteltu, miten hyvät välit isällä ja pojilla todellisuudessa on.

Daniel on helposti lähestyttävä, William etäisempi

Daniel tunnetaan huumorintajuisena, lämpimänä, tunteikkaana ja helposti lähestyttävänä prinssinä. Lehdet kirjoittavat jatkuvasti siitä, mikä kaikki prinssi Danielissa on niin ihanaa. Usein ihanammaksi piirteeksi nostetaan se, että Daniel ei pelkää näyttää tunteitaan tai puhua niistä.

Williamia pidetään kunnollisena ja nuhteettomana, mutta ihmisille on jäänyt hänestä Danielia etäisempi kuva. Tunteistaan William avautuu vain harvoin, ja silloinkin hän on paljon pidättyväisempi kuin Daniel.

Urheilullisuus yhdistää

Sporttisuus yhdistää prinssi Danielia ja prinssi Williamia. Muun muassa hevospoolon pelaamista harrastava prinssi William on aina ollut suorastaan terveyden perikuva.

Prinssi Daniel tapasi prinsessa Viktorian personal trainerina työskennellessään. Daniel on kuitenkin joutunut kohtaamaan myös sen, millaista on, kun oma terveys pettää: hän on kärsinyt synnynnäisestä munuaisen vajaatoiminnasta lapsesta saakka. Vuonna 2009 hänen isänsä luovutti hänelle munuaisen, ja nykyään Daniel voi hyvin ja treenaa täyspainoisesti. Daniel joutuu kuitenkin syömään lääkkeitä päivittäin.

Kummallakaan ei ollut kiirettä avioliittoon

Prinssi Daniel ja prinsessa Viktoria alkoivat seurustella jo vuonna 2002, mutta he kihlautuivat vasta vuonna 2009. Kuningasperheelle oli alkuun vaikeaa hyväksyä Viktorian kumppaniksi tavallista ruotsalaismiestä. Vuosien varrella Daniel kuitenkin sulatti kuninkaallisten sydämet ja todisti, että rakkaus voittaa. Kuninkaallisia häitä vietettiin vuonna 2010.

William ja herttuatar Catherine eli Kate sen sijaan seurustelivat vuodesta 2004 vuoteen 2010, jolloin he kihlautuivat. Pari erosi muutamaksi kuukaudeksi vuonna 2007, mutta palasi hetken tauon jälkeen takaisin toistensa luokse. William ja Kate vihittiin vuonna 2011.

Edustustehtäviä aiempaa enemmän

Sekä Daniel että William ovat ottaneet viime aikoina aiempaa enemmän osaa edustustehtävien hoitoon. Prinssi William luopui kesällä työstään helikopterilentäjänä ja ryhtyi täyspäiväiseksi kuninkaalliseksi.

Moderneja, perhekeskeisiä isiä

Niin Daniel kuin Williamkin tunnetaan ennen kaikkea perhekeskeisyydestään ja siitä, että he haluavat viettää aikaa perheen kesken ja ottaa osaa lapsistaan huolehtimiseen. Danielilla ja Viktorialla on kaksi lasta: 5-vuotias prinsessa Estelle ja 1-vuotias prinssi Oscar.

Kate ja William taas odottavat parhaillaan kolmatta lastaan, 4-vuotiaan prinssi Georgen ja 2-vuotiaan prinsessa Charlotten tulevaa sisarusta.

Lähteet: Aftonbladet, Daily Mail Online, Mirror Online, Popsugar, Seura

X