Huhut herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin välirikosta ovat pyörineet kiivaina jo useamman kuukauden ajan. Kaksikon suhteen laatua on pyritty selvittämään mediassa jopa kehonkielen asiantuntijan avulla.
Kuninkaalliset

Nyt puhuu Dianan hovimestari: vertaa tuoreessa dokumentissa Meghan Marklen saamaa kohtelua Dianan tilanteeseen

Tuore dokumentti spekuloi brittihovin naisten väitetyllä välirikolla – mikä on totuus huhujen takana?
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MVPhotos

Brittihovin kulisseissa kuohuu. Tai ainakin näin spekuloidaan.

Suuri huhumylly on ympäröinyt Britannian kuninkaallisia siitä lähtien, kun prinssi Charlesin ja edesmenneen prinsessa Dianan nuorin poika, prinssi Harry, nai näyttelijä Meghan Marklen viime vuoden toukokuussa.

Harryn ja Meghanin tuhkimotarinan satumainen kuva alkoi kuitenkin nopeasti rapistua. Vain muutamia kuukausia häiden jälkeen uutisotsikot arvuuttelivat kilpaa sitä, millaiset välit herttuatar Meghanilla ja prinssi Williamin vaimolla, herttuatar Catherinella todellisuudessa on.

Mutta mistä välirikossa on oikeastaan kyse, ja onko huhuilla totuusperää? Tätä selvittää uusi, tammikuun 28. päivä esitettävä brittidokumentti Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko.

Dianan hovimestari kertoo mielipiteensä

Dokumentissa käydään muun muassa läpi Meghan Marklen tietä brittihoviin ja kuullaan asiaan perehtyneiden asiantuntijoiden ja sisäpiiriläisten näkemyksiä hovin suhdekoukeroista.

Erään teorian mukaan kyse olisi loppujen lopuksi Harryn ja Williamin välisestä ongelmasta, kun taas toimittaja Carole Malone uskoo Catherinen näkevän sanavalmiin Hollywood-tähden uhkana.

Oman mielenkiintoisen lisänsä soppaan tuo se, että Dianan hovimestarina toiminut Paul Burrell kritisoi dokumentissa hovia ankarasti. Hän vertaa Meghanin kohtelua Dianan tilanteeseen muutama vuosikymmen sitten.

”Buckinghamin palatsi on miinakenttä kenelle tahansa ensikertalaiselle”, hovimestari toteaa tv-kameralle.

Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko, TV5, 28.1.2019, kello 20.00.

X