Kuninkaalliset

Ken on heistä kaikkein ahkerin? Näin nopeasti prinsessat ovat palanneet töihin äitiyslomalta

Pitikö herttuatar Catherine huomattavasti pidemmät äitiyslomat kuin kruununprinsessa Victoria? Entä kuka kuninkaallinen äiti herää hoivaamaan lapsiaan joka aamu kello kuusi? Lue, miten kuninkaallisten äitiyslomat poikkeavat toisistaan.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Kate Gabor/Kungahuset.se

Prinsessa Victoria ennätysvauhtia takaisin töihin

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saivat pikkuprinssi Oscar Carl Olofin maaliskuun 2. päivä. Tunnollisena tunnettu Vickan nähtiin jo 30. maaliskuuta edustustehtävissä, joten äitiysloma ei ehtinyt kestää edes kuukautta. Victorian korkea työmoraali puhutti jo raskausaikana, sillä prinsessa ei meinannut malttaa jäädä äitiyslomalle, vaikka synnytys oli jo aivan lähellä. Esikoisensa kanssa Victorialta ei nähty näin nopeaa toimintaa: Estellen synnyttyä hän oli äitiyslomalla yli kuukauden ennen ensimmäistä edustustehtäväänsä.

Lue myös: Onko prinsessa Victoria jo liian tunnollinen? Viimeisillään raskaana ja yhä edustustyössä – katso kuva!

Herttuatar Catherinella maltilliset äitiyslomat

Prinssi Williamin vaimo, perhekeskeisenä tunnettu herttuatar Catherine ei ole kiirehtinyt edustamaan niin ripeästi kuin Victoria. Esikoisensa prinssi Georgen syntymän jälkeen Kate vietti äitiyslomaa noin kaksi kuukautta. Prinsessa Charlotten synnyttyä herttuatar palasi edustustehtävien pariin neljän kuukauden äitiysloman jälkeen.

Lue myös: Onko herttuatar Catherine raskaana? Tämä herätti raskaushuhut

Prinsessa Madeleine tekee vain vähän edustustehtäviä

Lontoossa perheensä eli aviomiehensä Chris O’Neillin, esikoistyttärensä Leonoren ja poikansa Nicolaksen kanssa asustava prinsessa Madeleine lentää silloin tällöin edustustehtäviin Ruotsiin. Kahden alle kolmevuotiaan lapsen äiti on tällä hetkellä kuitenkin pääosin omistautunut perheelleen. Madeleine oli suunnitellut edustavansa ensimmäisen kerran 4 kuukauden kuluttua esikoisensa syntymästä, mutta hän joutui jättämään edustustilaisuuden väliin Leonoren flunssan takia. Nicolaksen kanssa Madde ehti viettää äitiyslomaa reilut 5 kuukautta ennen ensimmäistä edustustehtäväänsä.

Lue myös: 7 vinkkiä: Näin pukeudut prinsessa Madeleinen tyyliin

Ruhtinatar Charlene keskittyy täysin äitiyteen

Monacon ruhtinas Albertin vaimo, ruhtinatar Charlene haluaa viettää pikkuistensa parissa kaiken aikansa, joten pelkkä äitiysloma ei ollut hänelle tarpeeksi. Viime vuoden lopussa Albert kertoi amerikkalaisessa People-lehdessä, että ruhtinatar herää hoitamaan juuri kaksi vuotta täyttäneitä kaksosiaan joka aamu kello kuusi.

Lasten tunnollinen hoitaminen on vienyt aikaa satunnaiselta edustamiselta, mutta ruhtinas ei lehden mukaan ole asiasta pahoillaan. Hän ihailee suunnattomasti sitä, miten hyvä äiti Charlene on Jacquesille ja Gabriellalle. Aivan kaikesta edustamisesta Charlene ei kuitenkaan ole luopunut: jo kaksosten ollessa alle vuoden ikäisiä koko perhe juhlisti Monacon kansallispäivää tervehtimällä hurraavia kansalaisia ruhtinaan palatsin parvekkeella.

Tee testi: Testaa, kuka prinsessa olet!

Lähteet: Daily Mail, ExpressenHello! 

X