Tällaisia eroja ja yhtäläisyyksiä Pippan ja Jamesin häissä oli Katen ja Williamin kuninkaallisiin häihin
Pippa Middleton pukeutui hääpäivänään romanttiseen pitsimekkoon.
Kuninkaalliset

Pippan ja Katen häiden erot ja yhtäläisyydet – kumman tyyli onnistui paremmin?

Herttuatar Catherinen kaasona vuonna 2011 toiminut sisko Philippa ”Pippa” Middleton meni 20. toukokuuta naimisiin miljonäärimiehensä James Matthewsin kanssa. Mitä yhteistä siskosten häissä oli? Entä kumman morsiamen häätyyli oli upeampi? Äänestä!
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: EPA, MVPhotos

Cambridgen herttuatar Catherinen, 35, ja prinssi Williamin, 34, häitä seurattiin vuoden 2011 huhtikuussa ympäri maailman. Katen ja Williamin hulppeita kuninkaallisia häitä verrattiin jopa Williamin isän ja äidin, prinssi Charlesin ja Lady Diana Spencerin häihin. Vaikka Katen siskon Philippa ”Pippa” Middletonin, 33, ja James Matthewsin, 41, häät eivät olleet kuninkaalliset, oli tilaisuus eittämättä yksi vuoden suurimmista seurapiiritapahtumista.

Tällaisia eroja ja yhtäläisyyksiä siskosten häissä nähtiin:

Häämekot: Katen pitsimekko oli pitkähihainen, Pippan lyhythihainen

Kumpikin siskoksista pukeutui tärkeänä päivänään valkoiseen pitsimekkoon, jossa oli näyttävä laahus. Katen valinta oli herkkä, pitkähihainen Alexander McQueenin pitsiunelma, Pippa valitsi häämekokseen Giles Deaconin romanttisen, lyhythihaisen luomuksen. Lehtitietojen mukaan Pippan häämekko maksoi yli 45 000 euroa – ja Katen yli 350 000 euroa!

Kumman morsiamen häätyyli oli upeampi? Äänestä jutun lopussa.

Kate ja William sekä James ja Pippa

Katen (vasemmalla) ja Pippan häätyyli oli samankaltainen.

Hiukset: Katella puoliksi auki, Pippalla nutturalla

Kate asteli alttarille hiukset puoliksi auki, Pippa luotti klassiseen nutturakampaukseen. Kummallakin oli hiuksiin kiinnitettynä pitkä, kasvoille laskettava huntu.

Kukat: Kummallakin valkoinen, yksinkertainen morsiuskimppu

Kate ja Pippa taitavat tykätä samanlaisista kukista. Ainakin siskosten valkoisista kukista kootut morsiuskimput muistuttivat hyvin paljon toisiaan.

Morsiusneidot: Katella Pippa, Pippalla morsiustytöt ja -pojat

Pippa oli Katen kaasona ja toimi myös hänen morsiusneitonaan alttarille astellessa. Catherinella oli Pippan ja Jamesin häissä pienempi rooli: hän auttoi ovella Pippan hääpuvun asettelemisessa ja kaitsi morsiustyttöjä ja -poikia, joihin myös prinssi George ja prinsessa Charlotte kuuluivat.

On arveltu, että Kate halusi olla näin pienessä roolissa, jotta hän ei veisi huomiota morsiamelta. On myös arveltu, että hän ei itse ollut Pippan morsiusneitona sen takia, että morsiusneitojen kuuluu etiketin mukaan olla naimattomia.

Vihkimispaikka: Kate ja William vihittiin kaupungissa, Pippa ja James maalla

Kumpikin siskoksista vihittiin kirkossa. Kate ja William astelivat alttarille St. Marksin kirkossa Lontoon sydämessä. Pippa ja James vihittiin Berkshiressä, noin 80 kilometrin päässä Lontoosta.

Häävieraat: Katella ja Williamilla yli kuusi kertaa enemmän vieraita kuin Pippalla

Katen ja Williamin kuninkaallisissa häissä oli 1900 vierasta. Pippan ja Jamesin häissä vieraita oli huomattavasti vähemmän, noin 300.

Sormukset: Kummallakin näyttävä kihlasormus ja hillitty vihkisormus

Catherinen kihlasormus on 12-karaattinen safiirisormus, joka on prinsessa Dianan peruja. Pippan näyttävän kihlasormuksen pääosassa on 4-karaattinen asscher-hiottu timantti, jota ympäröi rykelmä pienempiä timantteja. Ammattilaisten arvioiden mukaan Pippan timanttisormuksen hinta liikkuu noin 175 000 ja 320 000 euron välillä riippuen timantin laadusta. Kummankin vihkisormus on yksinkertainen kultasormus.

Kokonaiskustannukset: Kuninkaalliset häät maksoivat miljoonia, Pippan ja Jamesin alle miljoonan

Korkeimman lehdissä esitetyn arvion mukaan Pippan ja Jamesin häiden kustannukset nousivat yli 800 000 euroon. Katen ja Williamin kuninkaalliset häät saavat kuitenkin tuon summan kuulostamaan pieneltä. Heidän häidensä arvellaan maksaneen noin 23 miljoonaa euroa.

Lähteet: Daily Mail Online, E! News, Elle, Express, Mirror Online, People, The Sun

Lue myös:

Herttuatar Catherine ja pikkusisko Pippa – vahva sisuaruussuhde auttaa kestämään julkisuuden paineet

”Naurettavaa, överiä ja teennäistä” – Pippa Middleton muuttui hirviömorsiameksi

Miljonäärin kanssa kihlautunut Pippa Middleton: ”Minua pidetään etuoikeutettuna ihmisenä, joka käyttää asemaansa hyväkseen”

5 vuotta Katen ja Williamin unelmahäistä – Minne suursuosio katosi?

Kumman morsiamen häätyyli oli upeampi?

Katso tilanne vastaamatta

X