Prinsessa Madeleine, prinsessa Adrienne ja Christopher O'Neill
Prinsessa Adrienne kastetaan Madeleinen ja Chrisin hääpäivänä.
Kuninkaalliset

Prinsessa Adriennen ristiäiset lähestyvät – ristiäispäivään liittyy erikoinen fakta

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Christopher O’Neillin kolmas lapsi, prinsessa Adrienne Josephine Alice kastetaan pian. Kokosimme yhteen 5 asiaa, jotka kuninkaallisista ristiäisistä tiedetään jo nyt.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Ruotsin kuninkaallinen perhe valmistautuu jälleen juhlimaan, sillä 9. maaliskuuta syntynyt prinsessa Adrienne kastetaan pian.

Nämä asiat prinsessa Adriennen ristiäisistä tiedetään jo:

Adrienne kastetaan vanhempiensa hääpäivänä, kuten isosiskonsa

Adriennen ristiäisiä vietetään 8. kesäkuuta. Erikoiseksi päivävalinnan tekee se, että se on prinsessa Madeleinen ja Christopher O’Neillin viides hääpäivä. Sen lisäksi myös Adriennen isosisko eli prinsessa Leonore on kastettu samana päivänä vuonna 2014.

Pikkuprinsessa puetaan vanhaan kuninkaalliseen kastemekkoon

Adrienne puetaan ristiäisissään kastemekkoon, joka on ollut kuningasperheen käytössä vuodesta 1906 lähtien. Myös kaikki hänen perheenjäsenensä ja muun muassa kuningas Kaarle Kustaa on kastettu samassa mekossa. Ristiäisten jälkeen Adriennen nimi kirjaillaan asuun perinteen mukaan.

Ristiäisseremonia pidetään Drottningholmin linnan kirkossa

Pikkuprinsessa kastetaan Drottningholmin linnan kirkossa lähellä Tukholmaa. Adriennen sisarukset eli prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas ovat saaneet kasteen samassa kirkossa. Prinsessa Adriennen kastaa arkkipiispa Antje Jackélen. Kastevesi tulee Öölannista, jossa kuningasperhe on viettänyt lomiaan.

Seremonian jälkeen kunnialaukauksia, vastaanotto ja lounas

Ristiäisiin on kutsuttu perhettä ja ystäviä, mutta myös Ruotsin hallituksen ja parlamentin jäseniä. Puolenpäivän aikoihin alkavan, noin 45 minuuttia kestävän seremonian jälkeen kutsuvieraille järjestetään vastaanotto ja yksityinen lounas. Vastaanoton aikana Adrienne lepäilee perinteen mukaan Kaarle XV:n kehdossa. Kasteen jälkeen Skeppsholmenista ammutaan lapsen kunniaksi 21 laukausta.

Kummit julkistetaan päivää ennen ristiäisiä

Vielä ei ole ilmoitettu, keitä Adriennen kummit ovat. Prinsessa Victorian aviomiestä, prinssi Danielia on veikkailtu mahdollisesti yhdeksi kummeista. Kummit julkistetaan päivää ennen ristiäisiä eli torstaina 7. kesäkuuta.

Lähteet: Hola!, Royal Central, Royal Central, Svensk Damtidning

X