Kuninkaalliset

Prinsessa Charlotte – Katen ja Williamin kuninkaallista vauvaonnea!

Teksti: Anna.fi

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin lauantaina syntynyt pikkuprinsessa Charlotte sai paitsi sukunsa myös monet tavalliset britit onnesta sekaisin, sillä kuningashuoneeseen on odotettu kauan tyttövauvaa.

Prinsessa Charlotte

It’s a girl! Pienen prinsessan syntyminen viime lauantaiaamuna täytti Cambridgen herttuaparin ja innokkaiden rojalistien toiveen. Vaikka Kate ja William pitivät Charlotte Elizabeth Dianan sukupuolen salassa syntymään asti, veikkaukset tyttövauvan puolesta olivat vahvoja. ”Todisteitakin” oli: milloin Katen tiedettiin tilanneen vaaleanpunaista maalia, milloin hänen vatsansa muoto antoi vihiä kauniimmasta sukupuolesta. Tyttövauva tuntui täydelliseltä jatkolta nuoren parin onnelle.

Lontoon St. Maryn sairaalan edessä parveilleiden fanien ja toimittajien yli viikon kestänyt odotus palkittiin vihdoin 2. päivä toukokuuta, kun Kate synnytti toisen lapsensa kello 8.34 paikallista aikaa. 3,7 kiloa painaneen prinsessan syntymästä ilmoitettiin nykyaikaisesti Twitterissä. Viesti kiinnitettiin myös vanhoja tapoja kunnioittaen Buckinghamin palatsin rauta-aitaan.

Täydellistä ei ollut pelkästään lapsen sukupuoli, sillä koko herkeämättä seurattu sairaalareissu sujui kuin sadussa. Iltapäivällä, pian synnytyksen jälkeen William haki vauvan isoveljen, heinäkuussa kaksi vuotta täyttävän Georgen tapaamaan uutta siskoaan. Suloinen taapero vilkutti vain hieman hämmentyneen oloisena sairaalan edessä päivystäneille faneille isänsä sylistä. Jo synnytyspäivän iltana onnea säteilevät vanhemmat astelivat pieni käärö sylissään kirkuvan ihmislauman eteen. William tuki hellästi vaimoaan selästä, kun tämä kantoi heidän vastasyntynyttä, valkoiseen pitsipeittoon käärittyä tyttölastaan. Suosionosoituksilta ei ollut tulla loppua, kun Kate ja William vilkuttivat hymyillen yleisölle.

Toista kertaa äidiksi tullut Kate näytti uskomattoman pirteältä vain joitakin tunteja synnytyksen päättymisestä. Keltakukalliseen mekkoon ja siroihin korkokenkiin pukeutunut herttuatar hehkui tavalliseen tapaansa siististi meikattuna ja paksut hiukset latvoista kiharrettuina.

”Miten Kate teki tuon? En näytä samalta edes kolme kuukautta synnytyksen jälkeen”, ihmeteltiin internetin keskustelupalstoilla. Aivan yksin Katen ei tarvinnut valmistautua astumaan maailman eteen, vaan häntä oli auttamassa kätilöistä ja avustajista koostuva tiimi. Katen kampaajan nähtiin menevän sairaalaan muutamaa tuntia ennen kuin perhe astui salamavalojen välkkeeseen.

Vain kymmenen tuntia pienen prinsessan syntymisen jälkeen tuoreet vanhemmat poistuivat sairaalasta. William nosti tyttärensä kantokopassa auton takapenkille, ja hyppäsi itse rattiin. Ihmisten hurratessa he ajoivat Kensingtonin palatsiin Georgen luo viettämään ensimmäistä yhteistä yötään nelihenkisenä perheenä.

Prinsessa Charlotte

Lue myös: Herttuatar Catherinen muutosten vuosi

Toisen lapsen saaminen ei ollut yllätys, sillä Kate ja William kertoivat jo vuonna 2011 pidettyjen häiden jälkeen toivovansa perheenlisäystä. Toinen lapsi tuntui olevan aivan yhtä odotettu kuin ensimmäinenkin.

– En malta odottaa, että toinen lapsemme tulee maailmaan, William kuvaili tunnelmiaan odotuksen loppuaikoina.

Sisaruksen hankkiminen Georgelle arveltiin olevan itsestään selvä toive jo siksi, että Kate ja William eivät kumpikaan ole ainoita lapsia. Katen perheeseen kuuluvat pikkusisko Pippa Middleton, 31, ja pikkuveli James Middleton, 28. William varttui taas pikkuveljensä prinssi Harryn, 30, kanssa.

Sekä Katella että Williamilla on läheiset välit omien sisarustensa kanssa – ja samaa he varmasti toivovat omille lapsilleen. Georgella ja vauvalla on alle kaksi vuotta ikäeroa, joten on todennäköistä, että sisaruksista kasvaa toisilleen hyvin rakkaat.

Kun George syntyi, kirkonkellot soivat ympäri maata, vauvalle lyötiin nimikkokolikoita ja matkamuistomyymälät täyttyivät vastasyntyneen kuvilla varustetuista mukeista. Kruununperijän syntyminen oli käänteentekevä hetki koko Isolle-Britannialle: hallitsijasuvun jatkuminen oli taattu.

Pikkuprinsessa on kruununperimisjärjestyksessä neljäntenä, isoisänsä Charlesin, isänsä Williamin ja isoveljensä Georgen jälkeen. Sisaruksista nuorempana hänen ei odoteta nousevan valtaan. Joskus tosin näinkin on käynyt. Britannian toistaiseksi viimeisin kuningas Yrjö VI nousi valtaan vuonna 1936, kun hänen veljensä Edvard VIII luopui kruunusta.

Vaikka toisena syntynyt lapsi on vanhemmillensa varmasti aivan yhtä odotettu kuin esikoinenkin, perheen tytön elämä tulee olemaan todennäköisesti hyvin erilaista kuin isoveljensä.

Teksti: Eveliina Lauhio
Kuvat: AOP

Katkelma Annan kansijutusta 19/2015

X