Kuninkaalliset

Prinssi George, 4, sai koulua varten uuden nimen – ei kutsuta prinssiksi

Juuri koulutiensä aloittanutta prinssi Georgea kohdellaan koulussa kuin ketä tahansa oppilasta. Prinssi William ja herttuatar Catherine haluavat, että heidän lapsensa saavat mahdollisimman tavallisen lapsuuden.
11.9.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Prinssi George, prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen esikoinen, aloitti viime viikon torstaina koulutiensä Thomas’s Battersean koulussa.

Vaikka 4-vuotias George on epäilemättä koulun tunnetuin oppilas, häntä tullaan kohtelemaan koulussa aivan samalla tavalla kuin kaikkia muitakin. William ja Kate ovat painottaneet, että he haluavat lapsiensa kasvavan niin normaaleissa olosuhteissa kuin mahdollista.

Georgen luokkakaverit tai opettajat eivät siis tule kutsumaan häntä prinssiksi vaan pelkäsi Georgeksi.

Mutta minkä sukunimen pikkuprinssi tulee kirjoittamaan koulukirjoihinsa ja koepapereihinsa?

Georgen sukunimi periytyy Williamin tittelistä

Teknisesti ottaen prinssi Georgen sukunimi on Mountbatten-Windsor, joka on yhdistelmä kuningatar Elisabetin ja hänen aviomiehensä prinssi Philipin sukunimistä.

Mountbatten-Windsor-nimeä kuitenkin käytetään Britannian kuninkaallisessa suvussa todella harvoin. Esimerkiksi prinssi William ja prinssi Harry kävivät koulunsa ja suorittivat armeijan nimillä William Wales ja Harry Wales. Sukunimi periytyi heidän isältään, prinssi Charlesilta, jonka titteli on Walesin prinssi.

Samalla kaavalla määräytyy myös prinssi Georgen sukunimi. Prinssi Williamin virallinen titteli on Cambridgen herttua, joten George tullaan tuntemaan koulussa George Cambridgena. Tarkkasilmäiset huomasivat, että nimi oli jo kirjailtu pikkuprinssin koulureppuun.

Nuori prinssi oli hieman hermostunut kätellessään alakoulun johtaja Helen Haslemia ensimmäisenä koulupäivänään. George saapui koululle kahdestaan isänsä kanssa, sillä vakavasta raskauspahoinvoinnista eli hyperemeesistä kärsivä Kate ei päässyt paikalle.

George tulee opiskelemaan balettia, ranskaa ja tietotekniikkaa

William ja Kate valitsivat Georgen koulupaikan huolellisesti. He eivät esimerkiksi halunneet esikoistaan Kensingtonin palatsin lähellä sijaitsevaan yksityiskouluun, jossa on monien julkkisten ja seurapiirihenkilöiden lapsia.

Thomas’s Battersean koulun lukuvuosimaksu on 17,604 puntaa. George tulee opiskelemaan koulussa muun muassa ranskan kieltä, kuvataidetta, draamaa, tietotekniikkaa, musiikkia ja balettia. Ensimmäisiin koulupäiviin kuitenkin kuuluu lähinnä kouluun, opettajiin ja luokkakavereihin tutustumista. Prinssin luokalla on noin 20 oppilasta, mikä on vähemmän kuin tavallisissa brittikouluissa keskimäärin.

Lähteet: Business Insider, Express, MirrorPeople

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *