Ensimmäisen virallisen yhteisesiintymisensä prinssi Harry ja Meghan Markle tekivät syyskuussa Kanadassa.
Kuninkaalliset

Prinssi Harry ja Meghan Markle naimisiin ensi keväänä! Kuningatar antoi timantin häätiaraan

Tieto prinssi Harry ja Meghan Marklen kihlauksesta on julkaistu. Merkit suhteen virallistamisesta olivat jo pitkään ilmassa.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Nyt se vihdoin virallista: prinssi Harry, 33, ja Meghan Markle, 36, ovat kihloissa! Tiedon kihlautumisesta julkisti Harryn isä, prinssi Charles. Kuninkaallisia häitä juhlitaan ensi keväänä, kerrotaan tiedotteessa:

Kihlauksen julkistamista odotettiin jo viime torstaina

Iso-Britanniassa odotettiin viime viikkoina kuumeisesti kihlausuutista. Brittimedian edustajat ryhmittyivät Kensigtonin palatsin porteille jo viime viikon torstaina odottamaan tietoa kihlauksesta.

Merkit parisuhteen virallistamisesta olivat nimittäin vahvasti ilmassa. Meghan oli muuttanut Kanadasta Englantiin, jättänyt työnsä Suits-sarjan näyttelijänä ja tavannut kuningattaren.

Meghan nähtiin myös viime viikolla shoppailemassa Lontoossa ensimmäistä kertaa kuninkaallisten henkivartijoiden suojeluksessa. Herttuatar Catherinekin sai virallista suojelua juuri ennen kuin hän ja prinssi William julkistivat kihlauksensa marraskuussa 2010. Meghan sai myös hiljattain koulutusta siihen, miten hän suojaa itsensä terroristi-iskuilta ja miten tulee toimia, jos hän joutuu panttivangiksi.

Myös häävalmisteluja oli jo tehty. Kuningatar Elisabetin on nimittäin kerrottu avanneen jalokiviholvinsa Meghanille, jotta tämä saisi valita kiven tiaraansa hääpäivää varten.

Kuninkaalliskommentaattori Richard Fitzwilliams arvioi lokakuussa, että kihlauksesta kerrotaan todennäköisesti marraskuun lopussa. Harry ja Meghan eivät luultavasti halunneet viedä huomiota kuningat Elisabetin ja prinssi Philipin 70-vuotishääpäivältä, joten siksi julkistusta ei tehty aiemmin.

Ensimmäinen yhteinen kuninkaallinen joulu tulossa

Harry ja Meghan ehtivät seurustella puolitoista vuotta ennen kihlautumistaan. He tapasivat toisensa yhteisten ystäviensä kautta Lontoossa 2016. Tämän jälkeen eri mantereilla asuva pariskunta vieraili tiheään toistensa luona ja vietti lomiaan yhdessä.

Ensimmäisen virallisen yhteisen esiintymisensä Harry ja Meghan tekivät syyskuussa Torontossa Invictus Games -tapahtumassa.

Nyt rakastavaiset pääsevät vihdoin muuttamaan yhteen, viettämään yhteistä joulua ja suunnittelemaan häitään toden teolla. Onnea Harry ja Meghan!

Lähteet: Daily Mail, The Guardian, International Business Times, Mirror

X