Prinssi Louisin ristiäisiä juhlitaan tänään: kuningatar Elisabet ei pääse osallistumaan
Prinssi Louis on kokonimeltään Louis Arthur Charles.
Kuninkaalliset

Prinssi Louisin ristiäisiä juhlitaan tänään: kuningatar Elisabet ja prinssi Philip jättävät juhlat väliin

Prissi Louisin ristiäiset ovat intiimi ja yksityinen tilaisuus, sillä vieraiden joukossa on vain perheenjäseniä ja kummeja. Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat päättäneet jättää ristiäiset välistä.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kuopuksen, prinssi Louisin, ristiäisiä vietetään tänään St Jamesin palatsin kuninkaallisessa kappelissa.

Huhtikuun 23. päivänä syntynyt pikkuprinssi on pidetty poissa parrasvaloista viime kuukaudet, mutta tänään katseet kääntyvät Louisiin. Kastetilaisuus alkaa Iso-Britannian aikaan kello neljältä iltapäivällä ja kestää noin 40 minuuttia.

Listasimme viisi kiinnostavaa asiaa, jotka ristiäisistä tiedetään.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip eivät osallistu

Kensingtonin palatsi vahvisti tiedotteessaan, että Louisin kastajaisiin osallistuvat hänen vanhempiensa lisäksi prinssi Charles ja Camilla, prinssi Harry ja Meghan Markle, Katen vanhemmat, Katen sisko Pippa ja hänen miehensä James Matthews sekä Katen veli James Middleton.

Luonnollisesti mukana ovat myös prinssi Louisin tulevat kummit: Nicholas van CutsemGuy PellyHarry Aubrey-FletcherLaura MeadeRobert Carter ja  Lucy Middleton.

Sen sijaan kaksi tärkeää kuninkaallisen perheen jäsentä puuttuu vieraiden joukosta: kuningatar Elisabet ja prinssi Philip.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip eivät osallistu Louisin ristiäisiin.

Mirror-lehden mukaan syynä ei ole Elisabetin tai Philipin terveydentila, vaikka kuningattaren terveys onkin viime aikoina herättänyt kysymyksiä. Elisabet ja Philip tekivät jo aiemmin – yhteisymmärryksessä Williamin ja Katen kanssa – päätöksen jättää ristiäiset väliin. 97-vuotias Prinssi Philip vetäytyi edustustehtävissä viime syyskuussa.

Lisäksi Elisabet ja Philip viettävät tänään 9. heinäkuuta virallista kihlajaispäivää. He ilmoittivat virallisesti kihlauksestaan vuonna 1947, kun Elisabet oli täyttänyt 21 vuotta. Todellisuudessa pari oli kihlautunut salaa jo vuotta aiemmin.

Prinssi Louis pukeutuu kastemekkoon, joka on jäljennös

Louis kastetaan samassa mekossa kuin sisaruksensa. Mekko on jäljennös silkkisestä ja pitsisestä kastemekosta, jota käytettiin kuninkaallisissa ristiäisissä vuodesta 1841 vuoteen 2004 saakka.

Koska alkuperäinen mekko oli niin hauras, se päätettiin korvata kopiolla. Uuden mekon ompeli Angela Kelly, joka on kuningattaren luotto-ompelija.

Kastevesi Jordanista

Kuninkaallisten ristiäisten kastevesi on tuotu kaukaa, Israelin ja Jordanian rajalla virtaavasta Jordan-joesta. Hopeinen kastemalja on sama malja, jota käytetty kuninkaallisissa kastajaisissa vuodesta 1841 lähtien.

Prinssi Louisin kastaa Cantenburyn arkkipiispa Justin Welby.

Kappeli on sama, jossa Meghan Markle kastettiin keväällä

Prinssi Louis kastetaan samassa kappelissa, jossa hänen isoveljensä prinssi George kastettiin vuonna 2013. Viimeksi samaisessa kappelissa kastettu on Meghan Markle, joka vihittiin maaliskuussa anglikaanisen kirkon jäseneksi.

Louisin ja Georgen siskon prinsessa Charlotten ristiäisiä sen sijaan vietettiin St Mary Magdalenen kirkossa, jossa myös prinsessa Diana aikoinaan kastettiin.

Ristiäisissä tarjoillaan samanlaista kakkua kuin Williamin ja Katen häissä

Kastetilaisuuden jälkeen ristiäisvieraat kokoontuvat teelle. Teen lisäksi tarjolla on ainakin kakkua.

Kakku on yksikerroksinen versio Katen ja Williamin hääkakusta. Katen ja Williamin häissä tarjoillussa kakussa oli kahdeksan kerrosta ja se koostui 17 yksittäisestä hedelmäkakusta.

Lähteet: Mirror, Royal.uk, Harpersbazaar.com

X