Herttuatar Catherine noudattaa tiukasti kuninkaallista etikettiä.
Herttuatar Catherine noudattaa tiukasti kuninkaallista etikettiä.
Kuninkaalliset

Tämä majesteetillinen elämänasenne yhdistää herttuatar Catherinea ja kuningatar Elisabetia – ja tekee Catherinesta niin suositun

Cambridgen herttuatar Catherinesta on tullut Englannin kuninkaallisen perheen suosituin jäsen. Hänen kansansuosiollaan on suuri merkitys monarkialle, ja siitä kuningatar Elisabet on hänelle syvästi kiitollinen.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: MVPhotos

Säteilevä hymy, valloittava olemus, erehtymätön tyylitaju. Näillä avuilla Cambridgen herttuatar Catherine on hurmannut britit. Häntä arvostavat niin tavalliset kadunmiehet, lehdistö kuin kuninkaallinen perhe.

Royals-podcastin kommentaattorit Zoe Burrell ja Angela Mollard ylistävät vuolaasti Catherinen asennetta ja olemusta hänen osallistuessaan erilaisiin kuninkaallisiin tilaisuuksiin. Kuninkaallisella perheellä on ollut onnea saadessaan Catherinen kaltainen nainen jäsenekseen, he arvioivat.

Mollard rohkenee verrata Catherinea jopa prinsessa Dianaan – ja Catherine vetää pidemmän korren.

– Emme ehtineet nähdä Dianan saavuttavan sitä kypsyyttä, jota kohti Catherine on kasvamassa ja kehittymässä.

Catherinesta onkin vähän kuin huomaamatta tullut kuningashuoneen suosituin jäsen. Ja sillä, mitä mieltä ihmiset hänestä ovat, on merkitystä, sillä jonain päivänä hän on maansa kuningatar.

Kuningatar Elisabet arvostaa Catherinen ahkeruutta. Koronakevään aikana herttuatar Catherine on myös tehnyt etätöitä.

Koronakevään aikana Catherinekin on tehnyt etätöitä. Kansainvälisenä sairaanhoitajapäivänä hän oli mukana virtuaaliesiintymisessä muiden kuninkaallisten kanssa.

Catherine ja Elisabet: tyyni ja eteenpäin katsova asenne yhdistää naisia

Kuningatar Elisabet on kovasti ihastunut Catherineen. Kuningattaren ja herttuattaren suhde on läheinen ja toinen toistaan kunnioittava, kuninkaallistoimittaja Katie Nicholl kirjoittaa Vanity Fair -lehdessä.

Kuningatar arvostaa Catherinen ahkeruutta. Yhteistä naisille on tyyni ja eteenpäin katsova elämänasenne.

Catherinen laaja kansansuosio tekee hyvää koko kuningashuoneelle, joka on viime aikoina rypenyt prinssi Andrew’n ja Sussexin herttuaparin aiheuttamissa ongelmissa, ja tästä kuningatar on hyvin kiitollinen. Hän myönsi viime vuonna Catherinelle kuningashuoneen naisille tarkoitetun, nimeään kantavan kunnianosoituksen ja siihen kuuluvan kunniamerkin.

Appensa prinssi Charlesin kanssa Catherinella on mutkaton ja välitön suhde. Julkisuudessa heidän nähdään juttelevan iloisesti ja antavan toisilleen poskisuudelmia. Hyvät ja lämpimät välit Catherinella on myös appensa puolison, Cornwallin herttuattaren Camillan kanssa.

Helmikuussa Charles, Camilla, William ja Catherine tekivät ensimmäistä kertaa yhteisen vierailun Pohjois-Englantiin, mikä kertoo heidän hyvästä suhteestaan. Vierailun arvellaan edustavan Charlesin ajamaa uudentyyppistä monarkiaa, jossa kuninkaallinen nelikko työskentelee enemmän yhdessä.

Lämpimät suhteet Catherinella on myös muun kuninkaallisen perheen kanssa. Prinssi Harryn hän on tuntenut miltei siitä asti, kun alkoi seurustella Williamin kanssa vuonna 2001.

Kuninkaallinen tähtipari prinssi William ja herttuatar Catherine olisivat monen toive Ison-Britannian seuraavaksi kuninkaaksi ja kuningattareksi. Britanniassa mennään kuitenkin tarkasti kruununperimysjärjestyksen mukaan, joten Elisabetin jälkeen seuraavaksi valtaistuimelle nousee prinssi Charles.

Luit juuri lyhennelmän Annan 24/2020 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Marja-Terttu Yli-Sirniö. Miten historia on vaikuttanut siihen, että kruununperimysjärjestyksestä ollaan tarkkoja? Mikä tulee olemaan Catherinen virallinen titteli, kun Williamista tulee kuningas? Milloin Catherinesta ja Williamista mahtaa tulla kuningaspari? Lue koko juttu numerosta 24/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X