Ihmiset

Anni Vuohijoen vauva syntyi – ”Olemme molemmat hämmentyneitä”

Anni Vuohijoki on tuore äiti.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Liisa Valonen

Anni Vuohijoen esikoinen syntyi.

Anni Vuohijoki on tuore äiti.

Lääkäri ja hyvinvointivalmentaja Anni Vuohijoen, 35, vauva on syntynyt. Pieni poika syntyi torstaina Helsingin Naistenklinikalla suunnitellulla sektiolla.

”Pieni 48cm/2967g kokoinen mies on saapunut. Olemme molemmat hämmentyneitä. Kiitos onnitteluista”, Anni kirjoittaa Instagramissa.

Anni kertoo synnytyskokemuksensa olleen ihana, ja kiittää siitä Naistenklinikan henkilökuntaa.

Annin Instagram-päivitys on täyttynyt lukuisista onnittelukommenteista. Onnittelunsa ovat lähettäneet muun muassa urheilijat Nooralotta Neziri, Matti Mattsson ja Saga Vanninen, poliitikko Sofia Virta, näyttelijä Armi Toivanen ja laulaja Petra Gargano.

Äidin reaktio pelotti Annia

Vaikka Anni oli toivonut lasta, alkuraskaudessa hän punnitsi jopa raskauden keskeyttämistä tunnemyrskyjen keskellä. Raskaus vei yöunet, ja väsymys johti ahdistukseen.

– Tiesin, etten voi tarjota lapselle pullantuoksuista arkea. Pohdin, olenko riittävän hyvä ja oikeutettu tähän tilanteeseen, koska ajattelen perheestä tai äitiydestä niin eri tavalla kuin moni muu, Anni kertoi Annan haastattelussa toukokuussa.

Anni oli valmistautunut tulemaan vanhemmaksi yksin. Myöhemmin lapsen isältä tuli kuitenkin toive saada olla mukana lapsensa elämässä, ja tämä oli mukana Annin raskaudenaikaisilla neuvolakäynneilläkin.

– On lapsen oikeuksien kunnioittamista, että isä voi olla mukana, jos haluaa. On sitä parempi, mitä enemmän lapsella on rakastavia ihmisiä ympärillään, Anni sanoi Annan haastattelussa.

Annia jännitti kertoa äidilleen Teija Vuohijoelle raskaudestaan, koska lapsi ei tulisi syntymään perinteiseen ydinperheeseen. Teijan arvot ovat Annin mukaan konservatiivisempia kuin hänen.

Jännitys oli ollut turhaa. Teija oli toivonut lapsenlasta jo pitkään. Hän oli raskausuutisesta onnellinen ja lupasi tukea tytärtään kaikin tavoin. Annin murehtiminen johtuikin pohjimmiltaan siitä, että Anni tiedosti tarvitsevansa äitinsä tukea.

– Pelkäsin, että jos ihminen, jonka toivon tukevan minua, ei tuekaan. Kävikin aivan päinvastoin.

Lue myös Kotiliesi.fi: Puoliso jätti Annan, kun yhteinen vauva oli muutaman viikon ikäinen: ”Teen paljon töitä, jotta elätän meidät”

X