Ihmiset

Avioeroa hakenut Marita Taavitsainen: ”Olen elämäni vaikeimman ratkaisun edessä”

Marita Taavitsainen sai elää täydellisen rakkaustarinan miehensä Tomin kanssa. Sitten koitti pikkulapsiarki ja pari alkoi ajautua yhä kauemmas toisistaan. Nyt liitossa on aikalisä. Erotako lopullisesti vai yrittääkö vielä, siihen he etsivät vastausta.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Marita Taavitsainen sai elää täydellisen rakkaustarinan miehensä Tomin kanssa. Sitten koitti pikkulapsiarki ja pari alkoi ajautua yhä kauemmas toisistaan. Nyt liitossa on aikalisä. Erotako lopullisesti vai yrittääkö vielä, siihen he etsivät vastausta.

Laulaja Marita Taavitsainen, 48, sai muutaman vuoden aikana paljon sellaista, josta moni haaveilee: roihuavan rakkauden, unelmahäät ja kaksi tytärtä.

– Sain täydellisen parisuhteen ja perheen. En osannut tarpeeksi ajatella sitä, miten täydellinen perhe pysyy yhdessä, Marita sanoo.

Nyt hänen liitossaan eletään harkinta-aikaa, ja tulevina kuukausina Maritan on tehtävä tulevaisuutta koskevat ratkaisut – vaikka se vaikealta tuntuukin.

Marita ja mies ovat aloittaneet pariterapian

”Jätin maaliskuussa erohakemuksen, joten avioliitossani on nyt harkinta-aika menossa. Minulla ja miehelläni Tomilla on kaikesta huolimatta paremmat välit keskenämme kuin vuosiin. Asumme saman katon alla ja pystymme puhumaan asioista avoimesti.

Olen elämäni vaikeimman ratkaisun edessä. En koe vielä eronneeni, sillä tällä hetkellä harkitsemme Tomin kanssa sitä, mikä lopullinen ratkaisumme on: ero vai avioliiton jatkaminen. Ykkösasia meille molemmille on turvata lapsille mahdollisimman hyvä arki parisuhteemme statuksesta riippumatta.

Olen saanut mutkikkaassa tilanteessa tukea ystäviltäni, ja olemme aloittaneet puolisoni kanssa pariterapian. Se tuntuu oikealta ratkaisulta. On helpompi puhua vaikeista asioista, kun mukana on ulkopuolinen ihminen antamassa uusia näkökulmia.”

Marita Taavitsainen

Täydellinen rakkaustarina, kunnes koitti pikkulapsiarki

”Elin pitkään sinkkuna ennen kuin tapasin mieheni ja ajattelin silloin, että parisuhteen tulisi olla täydellinen rakkaustarina. Sellaisen sainkin Tomin kanssa elää.

Kaikki meni kuin elokuvissa siihen asti, kunnes koitti pikkulapsiarki. Viime vuosien aikana olemme ajautuneet yhä kauemmaksi toisistamme. Syy tähän on tavallinen: yhteisen ajan puute. Emme ole juuri käyneet kahdestaan treffeillä sen jälkeen, kun toinen lapsemme syntyi kuusi vuotta sitten. Kumpikin meistä on keskittynyt omiin töihinsä ja kodin arjen pyörittämiseen.

Uskon, että tämä eron harkinta-aika tekee minulle hyvää. Nyt joudun ensimmäistä kertaa elämässäni todella harkitsemaan asioita rauhassa ja puntaroimaan niitä monelta eri kantilta. Aika näyttää, mihin ratkaisuun päädymme – toivottavasti oikeaan.”

Juttu on katkelma Annan nro 22/2017 kansijutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös:

Marita Taavitsainen: ”Keikkamyyjä jätti maksamatta palkkioita 150 000 euron edestä – mutta se oli oma mokani”

Pitkästä liitosta eronnut muusikko Erja Lyytinen Kaksplussassa: Vauva-arki oli liikaa parisuhteelle

X