Prinsessa Sofia nai prinssi Carl Philipin, vaikka hänen menneistyytensä saikin monet vastustamaan kaksikon suhdetta.

Ruotsin pikkuprinssi saa nimen – Pehmentääkö äitiys kulmikkaan Sofian mainetta?

Ruotsin prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin esikoinen, pikkuprinssi Alexander kastetaan tänään Tukholmassa Drottningholmin linnan kirkossa. Muistatko vielä, miten vaikea taival prinsessa Sofialla on ollut Ruotsin kuninkaallisessa perheessä?

Ruotsin prinssi Carl Philipin,37, puoliso ja tänään ristiäisiään viettävän pikkuprinssi Alexanderin äiti prinsessa Sofia, 31, ei voisi olla taustoiltaan juuri erilaisempi kuin Ruotsin prinsessat Victoria ja Madeleine.

Ennen Carl Philipin tapaamista, Sofia sai elää tavallisen ruotsalaistytön rillutteluvosia villeimmillään. Sofian paikallispolitiikassa vaikuttava Marie-äiti on pakastepussifirman markkinointivastaava, ja isä Erik Hellqvist on eläkkeellä työvoimatoimiston virkailijan työstä.

Alastonkuvia ja suudelma aikuisviihdetähden kanssa

Vuosi sitten kesällä esiin pulpahti festarikuva, jossa 16-vuotias Sofia poseeraa The Ark-yhtyeen Ola Salon nimikirjoitus vatsanahassaan. Sen näpsäisemisen jälkeen Sofia muutti Älvdalenista Tukholmaan työskentelemään tarjoilijana, kunnes miehille tarkoitettu Slitz-lehti löysi hänet.

Uskaliaimmassa sen kuvista Sofia poseeraa Eevan asussa käärmeen kera. Hän myös osallistui kohua herättäneeseen Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjaan. Tosi-tv-tähteyttä seurasi muutto New Yorkiin, kouluttautuminen joogaohjaajaksi ja päätyminen pusukuviin aikuisviihdetähti Jenna Jamesonin kanssa.

Pomottaako prinsessa Sofia Carl Philipiä?

Ruotsin hovi ei nielaissutkaan pureskelematta Sofiaa. Etenkin prinsessa Madeleine näki vaivaa morsiankandidaattia mollatessaan. Ja vaikka oman rakkautensa vuoksi taistelemaan joutuneet Victoria ja Daniel ovat tukeneet Sofiaa ja Carl Philipiä heidän suhteensa alusta asti, kruununprinsessan tiedetään olleen aikoinaan epäilevä Sofian suhteen.

Hovireportteri Johan T.Lindwallin mukaan Victoria on sitä mieltä, että Sofia kohtelee Carl Philipiä liian pomottavasti.

Sofia esimerkiksi vaati ennen Madeleinen kuopuksen, pikkuprinssi Nicolaksen ristiäisiä, ettei kummiksi pyydetyn Carl Philipin eksä Emma Pernald astu jalallakaan juhliin, vaikka myös Emmaa oli harkittu kummiksi.

Hyväntekeväisyyttä ja huumorintajua

Nykyään Sofia on keskittynyt hyväntekeväisyyteen. Jo neljä vuotta sitten hän vieraili Helsingissä Finlandia-talon Strauss-konsertissa kertomassa Afrikan lapsia tukevasta Project Playground  -hankkeestaan. Mustavalkoiseen kotelomekkoon pukeutunut kaunotar teki tuttavuutta suomalaisseurapiirien kanssa ja liputti samalla ansiokkaasti asiaansa.

– Sofialla on loistavan huumorintajun ohella taito kuunnella. Hän saa keskustelukumppaninsa tuntemaan itsensä erityiseksi, Strauss-konsertin järjestelyistä vastaava Patrick Lagus kiitteli ennen prinssihäitä suomalaiselle medialle.

Nähtäväksi jää onnistuvatko Ruotsin hovin pikkuiset serkukset hitsaamaan myös heidän äitinsä tiiviimmin yhteen.

Lue myös:

Ruotsin prinsessa Sofia – kopioi klassinen arki- ja juhlatyyli

Syö kuin Vickan, Kate ja Madde –Kokeile prinsessadieettiä

Testaa, kuka prinsessa olet!

Testaa, kuinka hyvin tunnet Ruotsin kuninkaalliset

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Ei pikkuprinssille (syyskuuisessa kastejuhlassa) nimeä annettu. Se hänellä oli ollut jo syntymän jälkeisistä päivistä lähtien. Kasteessa hänet liitettiin Ruotsin evankelisluterilaisen kirkon jäsenyyteen.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *