Ihmiset

Mia Halonen puoli vuotta pikahäidensä jälkeen: ”Joka päivä olemme iloisia siitä, että tapasimme”

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kertoo, että hän ja aviomies Tim Poustie ovat joka päivä kiitollisia ja iloisia siitä, että heidän tiensä kohtasivat vuosi sitten netissä. – Tim on hyvä mies, nykyään Kanadassa asuva Mia kertoo.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Mustonen/Otavamedia

Kanadalaisen miehensä kanssa pika-avioitunut Mia Halonen aikoo järjestää uuden hääjuhlan Helsingissä.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kertoo, että hän ja aviomies Tim Poustie ovat joka päivä kiitollisia ja iloisia siitä, että heidän tiensä kohtasivat vuosi sitten netissä. – Tim on hyvä mies, nykyään Kanadassa asuva Mia kertoo.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi viime vuonna kanadalaisen Tim Poustien netissä. Pari rakastui palavasti ja avioitui puolen vuoden seurustelun jälkeen. Avioliitto solmittiin Tampereella maistraatissa vuoden lyhyimpänä päivänä eli 21. joulukuuta. Häiden jälkeen Mia muutti miehensä luokse Kanadaan.

– Tänään on kulunut päivälleen tasan viisi kuukautta siitä, kun muutin Kanadaan, kertoi rakkausvalmentajanakin tunnettu Mia Halonen tiistaina S&S:n ja Atenan uusien kirjojen iltapäivässä Helsingin Astoria-salissa.

Tällä kertaa Mia saapui Suomeen yksin. Tim tulee kuitenkin pian vaimonsa perässä, sillä pari järjestää ennen juhannusta perheelleen ja ystävilleen suuren hääjuhlan Helsingissä – tietenkin vuoden pisimpänä päivänä.

– Meillä oli ennen joulua niin pienet häät, että olemme kutsuneet hääjuhlaamme vähän isommalla kädellä ystäviä. Nyt kun en enää asu Suomessa, minulla ei ole niin usein mahdollisuuksia nähdä ystäviäni ja järjestää juhlia, Mia kertoi.

– Aika paljon olen pystynyt järjestämään hääasioita Kanadasta käsin, mutta vielä on pientä hienosäätöä: hääkimpun tilaamista sun muuta.

”Tim on hyvä mies”

Mia sanoo, että elämä avioliitossa on ollut onnellista ja ihanaa aikaa.

– Olemme nyt olleet puoli vuotta naimisissa ja on ollut älyttömän kivaa. Joka päivä olemme iloisia siitä että tapasimme. Tim on hyvä mies.

Avioparin hääjuhlassa on luvassa laulua ja lausuntaa seka yllätysesiintyjiä – ei hääleikkejä eikä neidonryöstöä. 

Oman hääpukunsa Mia haluaa vielä pitää salaisuutena, mutta juhlavieraita on kehotettu pukeutumaan kesäisesti mekkoihin ja vaikkapa perinteisiin kansallispukuihin.

– Olemme Suomessa kuukauden ajan, heinäkuun puoliväliin asti ja hääjuhlan jälkeen haluan tietysti näyttää Timille Suomea. Lappeenranta, Hanko, Turku ja Tampere on jo kierretty, mutta nyt haluan näyttää miehelleni ensinnäkin Etelä-Pohjanmaata, koska äitini on sieltä kotoisin ja Lappia. Haluaisin myös mennä melomaan Punkaharjulle ja Savonlinnan oopperajuhlille.

Kanada tuntuu jo kodilta

Mian ja Timin rakkaustarinan voi sanoa olevan kuin sadusta.

Mia oli ehtinyt olla pidemmän aikaa sinkkuna ja hän kertoi avoimesti toiveestaan löytää rinnalleen ihminen, jonka kanssa voisi jakaa arkea ja juhlaa.

Viime keväänä Mia ihastui amerikkalaisella deittisivustolla komean kanadalaismiehen ulkonäköön. Myös Tim huomioi kaukana Suomessa asuvan Mian profiilin.

Sen jälkeen tutustuminen ja suhde etenikin pikavauhtia. Puolen vuoden aikana pariskunta matkusti toistensa luokse useasti, ja lokakuussa Tim kosi Miaa ja pari kihlautui.

Tammikuussa pariskunta muutti Kanadaan.

– Kanada tuntuu jo täysin kodilta. Ostimme Vancouverinsaarelta Nanaimosta nopeasti talon, jota olemme remontoineet koko kevään. Paljon on vielä tekemistä, mutta talo tuntuu kodilta, Mia kertoi.

– Olen ennenkin asunut muualla ja minulla on malli siitä, miten oma tuttavapiiri ja elämänpiiri rakennetaan muualle. Minulla on jo oma kynsistudio, käyn naisten rauhanjärjestössä, olemme liittyneet purjehdusseuraan ja käyn tutulla kirpputorilla, jossa minut jo tunnistetaan uutena suomalaisena ystävänä.

Kanadassa Mia on tutustunut myös vajaan kymmenen suomalaissyntyisen naisen ryhmään, joka tapaa parin viikon välein.

– Juuri naureskelin, että minulla alkaa olla jo tuttuja siellä täällä. Kun kuljen jossain kauppakeskuksessa, niin sielläkin huudetaan Miaa, hän kertoi.

X