Ihmiset

Musta Barbaari: ”Olen heikkona leivonnaisiin”

Viihdetaiteilija ja kehonrakentaja Musta Barbaari, 24, neuvoo muita välttämään sokeria, mutta rakastaa itse kakkuja ja piirakoita.

Teksti:
Anna.fi

Viihdetaiteilija ja kehonrakentaja Musta Barbaari, 24, neuvoo muita välttämään sokeria, mutta rakastaa itse kakkuja ja piirakoita.

James Nikander käyttää taiteilijanimeä Musta Barbaari. Hänet tunnetaan erityisesti rap-kappaleestaan Salil eka salil vika. Elokuussa hän julkaisi samannimisen kirjan. Nikander valittiin vuoden 2014 positiivisimmaksi helsinkiläiseksi. Lokakuussa Nikander kilpailee Nordic Fitness Expo -kehonrakennuskilpailussa.

Koskettavaa räppiä

– Yksi idoleistani on rap-artisti Tupac Shakur eli 2Pac. Hänen kauttaan tutustuin hip hop -kulttuuriin. Olin toisella luokalla ja katselin isoveljeni Charlesin kanssa Music TV:tä. Sieltä tuli 2Pacin kappale Changes. Veljeni sanoi, että tiesitkö, että tuo räppäri on kuollut. Tulin hirveän surulliseksi ja taisin vuodattaa kyyneleenkin. Siitä asti olen kuunnellut Changesia. 2Pacin musiikissa minuun vetoaa se, että hän sanoo kaiken suoraan, oli asia poliittista tai ei. 2Pacillä on hyvä flow, persoonallinen ääni ja lyyrinen tapa kertoa tarinaa.

Tunteella leivottua

– Join ennen paljon limuja. Lopulta jouduin juurihoitoon. Se vasta oli elämys! Limujen juonti loppui siihen. Suosittelen sokerin välttämistä nuorille faneillenikin. Siitä huolimatta olen heikkona leivonnaisiin. Rakastan juustokakkua, porkkanakakkua, mustikkapiirakkaa, tuplasuklaakakkua jäätelön kanssa… Parhaat leivonnaiset leipoo serkkuni vaimo. Kotitekoinen on parasta. Siitä maistaa, että se on tehty tunteella.

Sheriffi lopetti kiusaamisen

– Olen tehnyt koulukiusaamisen vastaisia kiertueita alakouluissa. Eräässä koulussa Keski-Suomessa oli kiusaamisongelma tietyssä luokassa. Nimesin yhden luokan oppilaista sheriffiksi ja sanoin hänelle, että sinun tehtäväsi on nyt pitää huolta siitä, ettei teidän luokassa enää kiusata. Jälkeenpäin oppilas viestitti minulle Instagramissa, että kiusaaminen oli loppunut. Tuntui tosi hyvältä kuulla se. Se osoitti, että tätä työtä kannattaa tehdä.

Kuin maitoa joisi

– Äitini kotimaassa Tansaniassa mennään työpäivän jälkeen juomaan paljon olutta. Itse en juo kovin paljoa. On tyhmää vetää lärvit joka viikonloppu. Tykkään juoda ruoan kanssa yhden oluen tai lasin viiniä. Tai katsoa jalkapalloa kavereiden kanssa ja ottaa muutaman. Humaltua ei tarvitse. Pidän oluen mausta. Se on niin kuin joisi maitoa. Ei maitoakaan juoda litratolkulla kerralla!

Vahvat naiset

– Tansanialaiset naiset ovat todella vahvoja. He eivät työnnä lastenvaunujakaan, vaan kantavat lapset sylissään. Oikeastaan naiset pyörittävät koko maata. Oma äitini ja tätini ovat tästä hyviä esimerkkejä. Äiti kasvatti neljä lasta maahanmuuttajana ja yksinhuoltajana, ja pyöritti vielä samalla kahta yritystä.

Näen suomalaisissa naisissa samanlaista sisua. Mitä heikommat ovat olosuhteet, sitä enemmän naisilla riittää kekseliäisyyttä.

Teksti: Anni Kemppainen Kuvat: Heli Hirvelä 

Lue myös:

Anu Sinisalo: ”Olen haastava kumppani”

Maria Veitola: ”Meillä oli kanttia heittäytyä suhteeseen”

Ruotsalaistähti John Martin: ”Maailman kiertäminen ja parisuhde eivät sovi yhteen” 

X