Ihmiset

Putous-tähti Jenni Kokander avioliitostaan: ”Hemmottelen miestäni usein, sillä hänkin hemmottelee minua”

Putous-sarjasta tuttu näyttelijä Jenni Kokander, 37, tunnustautuu rahkahulluksi ja huumaantuu suorien lähetysten aiheuttamasta adrenaliinipiikistä. Jenni ja hänen miehensä pitävät molemmat ruoanlaitosta ja hemmottelevat toisiaan usein. Lue, mitä Putous-tähti kertoi parin arjesta Anna-lehdessä 49/2015.

Teksti:
Laura Koljonen
Kuvat:
Arto Wiikari, Heli Hirvelä, Pekka Nieminen/Otavamedia

Näyttelijä Jenni Kokanderin perheeseen kuuluvat perheterapeuttina työskentelevä mies Jukka sekä lapset Saima ja Vilho.

Putous-sarjasta tuttu näyttelijä Jenni Kokander, 37, tunnustautuu rahkahulluksi ja huumaantuu suorien lähetysten aiheuttamasta adrenaliinipiikistä. Jenni ja hänen miehensä pitävät molemmat ruoanlaitosta ja hemmottelevat toisiaan usein. Lue, mitä Putous-tähti kertoi parin arjesta Anna-lehdessä 49/2015.

Rakkain rutiinini on suihkussa käyminen. Kun matkoilla muut haaveilevat omasta sängystä, minä haaveilen omasta suihkusta. Ulkomailla suihkujen paine on olematon ja lattia usein limainen. Kotona meillä on sadevesisuihku.

Ihmissuhteissani pyrin tekemään töitä. Suosin pieniä eleitä, joiden toivon saavan ihmiset tuntemaan itsensä tärkeiksi. Saatan vaikkapa lähettää työkaverilleni kukkia hänen syntymäpäivänään. Olen oppinut tavan mieheltäni, joka on mestari huomioimaan muut. Hän on aina lentokentällä vastassa. Jos joku on kipeä, Jukka kysyy, tarvitseeko käydä kaupassa.

Kun aloimme seurustella, olin välillä mustasukkainen ajasta, jonka Jukka käytti muiden hyysäämiseen. Nykyään olen ylpeä miehestä, jolla on voimavaroja pitää koko kylä tyytyväisenä.

Jukalta olen oppinut senkin, että auttamisen pitää olla pyytentöntä. Ei pidä odottaa vastapalveluksia.

Putous saa syömään päivittäin karkkia

Rentoutudun siivoamalla ja touhuamalla lasten kanssa. Minun on hirveän vaikeaa rentoutua, jos koti ei ole kunnossa. Poikani Vilhon kanssa luen ja tyttäreni Saiman kanssa väritän kuvia. Käymme uimassa ja haravoimme pihalla.

Ruoaksi teen makaronilaatikkoa, tonnikalapastaa ja lohilaatikkoa. Kun tulee vieraita, mieheni kokkaa.

Pidämme kumpikin ruoanlaitosta; vessamme on täynnä kirjastosta lainattuja ruokakirjoja. Putouksen kuvausten aikana olen syönyt huonosti. On muka ollut niin kova stressi, että joka päivä on voinut syödä karkkia. Nyt se on loppu!

Jenni Kokander vuonna 2016. Anna.fi

Jenni Kokander kerää Pez-karkkiannostelijoita ja kylpyankkoja

Olen tukka hyvin, kaikki hyvin -ihminen. Putouksen porukan kanssa mietimme vähän aikaa sitten, olenko jo liian vanha tähän tukkaan. Että onko se kulttuuritanttamainen.

Hemmottelen miestäni usein, sillä hänkin hemmottelee minua. Jokin aika sitten hän oli baarissa ja sovimme, että hän menee sohvalle nukkumaan. Petasin pedin sohvalle valmiiksi, ja laitoin Peppi Pitkätossu -pehmolelun nukkumaan kuten Peppi nukkuu: jalat tyynyllä. Mieheni mielestä se oli maailman siistein rakkaudenosoitus, sillä hän on kova Peppi-fani. Minä taas olen rahkahullu, ja mieheni hemmottelee minua ostamalla erilaisia rahkoja.

Kerään Pez-karkkiannostelijoita, kylpyankkoja ja suomalaista lasia. Suurin osa kokoelmastani on kierrätettyä tavaraa. En halua ostaa kaupasta uutta Aalto-vaasia vaan löytää sen kirpputorilta. Sehän se idea on!

Tuhlaan rahaa kirpputorilla ja huutokaupoissa. Viimeisin kallis ostokseni on Samujin musta nahkainen iltalaukku.

Rauhatonta unta ja kahdenkeskisen ajan kaipuuta

Nukkumiseni on jatkuvaa pyörimistä. Kesällä sain mieheltäni syntymäpäivälahjaksi aktiivisuusrannekkeen. Halusin nähdä, miten nukun. No en nuku: jossakin loppuyön paikkeilla on 20 minuuttia syvää unta.

Haluaisin viettää enemmän kahdenkeskistä aikaa mieheni kanssa. Se, että toinen on vuorotyössä ja toinen tekee Putousta, invalidisoi parisuhteen tehokkaasti. Se on läpsystä vaihto, kun toinen tulee kotiin ja toinen lähtee. Olemme olleet yhdessä kymmenen vuotta. Meillä on edelleen hyvä meininki, koska emme juuri näe toisiamme. Sitten, kun olemme saman katon alla, on ikään kuin juhlapäivä. Viime syksynä olimme Jukan kanssa Bengtskärin majakassa. Se oli hienointa koskaan.

Jenni Kokander tuli vuoden 2014 Putouksen sketsihahmokilpailussa toiseksi Svetlana Rönkkö -hahmollaan.
Vuoden 2014 Putouksessa Jenni Kokanderin sketsihahmo Svetlana Rönkkö kiri sketsihahmokilpailussa toiseksi.

Putous-lähetykset ovat kuin huumetta

Juuri nyt odotan lauantain suoraa lähetystä. Se on kuin jokaviikkoinen ensi-ilta. Lähetyksen jälkeen revimme plarit, ja seuraavalla viikolla sama rumba alkaa alusta: sunnuntait ja maanantait ovat vapaita, tiistaisin kuvaamme inserttejä, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin harjoittelemme. Lauantai on kiva päivä, sillä silloin kaikki päätökset on jo tehty.

Jännitän suoria lähetyksiä ja se on hyvä. Suoritus paranee. Suora live-show ja mylvivä yleisö saavat aikaan niin ison adrenaliinipiikin, että se on kuin huumetta.

Odotan kauhulla kauden lopussa iskevää krapulaa, kun en enää saa jokalauantaista adrenaliiniannostani.

Juttu on julkaistu alkujaan Annan numerossa 49/2015.

Lue myös:

Putous-tähti Mari Perankoski liitostaan Jouni Hynysen kanssa: ”Emme näe kovin usein”

Putous-tähti Joonas Nordman: ”Oli paineita sanoa jotain hauskaa”

X