Ihmiset

Kansanedustaja Saara Hyrkön lapsi syntyi ryminällä: ”Toisenlainen juhannustaika”

Kansanedustajan toinen lapsi syntyi tarkastuskäynnillä sairaalassa.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Salla Merikukka

Saara Hyrkkö synnytti tytön juhannuksena.

Kansanedustajan toinen lapsi syntyi tarkastuskäynnillä sairaalassa.

Kansanedustaja Saara Hyrkkö, 36, on tuore juhannusvauvan äiti. Hyrkkö kertoo Instagram-tilillään, että perheen toinen lapsi syntyi juhannusviikonloppuna.

”Tänä vuonna juhannuksena tehtiin vähän toisenlaisia taikoja. Tarkistuskäynti sairaalassa muutti muotoaan, kun vauva päättikin saapua melkoisella ryminällä maailmaan”, hän kirjoittaa päivityksessään.

Vihreitä edustava poliitikko myös kiittelee päivityksessään Espoon sairaalan henkilökuntaa hyvästä huolenpidosta ja turvaa luovasta ilmapiiristä.

Lue myös: Anni Vuohijoki hankki lapsen poikkeuksellisella tavalla – ”Pelkäsin kertoa äidilleni”

Lisäksi kiitoksen saa synnytyksessä tukena ollut puoliso Jarkko sekä isovanhemmat, joiden seurassa perheen esikoinen pääsi juhlimaan pikkusiskon syntymää. Eivätkä kiitokset siihen lopu:

”Kiitos kehoni, joka kykeni ihmeisiin. Ja ennen kaikkea: tervetuloa perheeseemme ja tähän ihmeelliseen maailmaan rakas pieni”, tuore äiti kirjoittaa päivityksessä.

Vauvan vauhdikas syntymä kirvoitti päivitykselle erityisen hauskan lopun:

”Ensihetkien perusteella sinua ei pysäytä mikään.”

”Juhannusyönä syntyneet toiset lapset ovat ihmeellisiä”

Päivityksen kommenttikenttä on täyttynyt tykkäyksistä ja onnitteluista. Niitä perheelle lähettävät muun muassa kansanedustaja Maria Ohisalo, kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Satu Silvo ja poliitikko-kirjailija Rosa Meriläinen.

Juhannustaikaa lapsen syntymässä nähtiin myös kommenteissa:

”Juhannusyönä syntyneet toiset lapset ovat tunnetusti juuri niin ihmeellisiä kuin voi kuvitella”, eräässä niistä sanotaan.

Lue myös Kotiliesi.fi: Aino-Kaisa Saarinen: ”Valmistaudun synnytykseen kuin urheilusuoritukseen”

Hyrköllä on puolisonsa kanssa vuonna 2020 syntynyt poika. Hyrkkö valittiin vihreiden kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa ja aluevaltuuston jäseneksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella vuoden 2022 aluevaaleissa. 

X