Ihmiset

Tässä on Annan vuoden 2019 paras blogi – palkinnon voittanut Sami Minkkinen: ”Kun vihan ääni kuuluu entistä kovempana, haluan antaa rakkauden äänelle vielä suuremman tilan”

Sami Minkkisen Havaintoja parisuhteesta on valittu Annan vuoden 2019 parhaaksi blogiksi. Sami kertoo tunnustuksen inspiroivan häntä jatkossakin kirjoittamaan rakkaudesta ja ihmissuhteista.
12.11.2019 Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Annan vuoden 2019 parhaaksi blogiksi on nimetty Sami Minkkisen Havaintoja parisuhteesta.  Palkinto jaettiin 6. marraskuuta pidetyssä Annan blogipäivässä.

Anna-lehden raati kertoo Minkkisen blogin olevan inspiroivaa seurattavaa, sillä sen aiheet koskettavat meitä kaikkia iästä, sukupuolesta ja statuksesta riippumatta. Blogi on raadin mukaan myös avoin, rehellinen, lämmin – ja sopivalla tavalla jopa hieman provosoivakin.

Sami kertoo tunnustuksen kannustavan häntä jatkossakin kirjoittamaan inspiroivia ja ajatuksia herättäviä blogipäivityksiä.  Ison kiitoksen Sami haluaa lähettää kaikille lukijoillensa.

– Minusta on lohdullista huomata, että kirjoittamalla omalla tyylillään ja linjallaan blogia, sillä on vastustuksen lisäksi suuri lukijakunta. Koen äärimmäisen palkitsevana, että oma väki arvostaa tekemistäni. Se on käden ojennus minulle jatkamaan osin ihmisiä havahduttavienkin tekstien kirjoittamista, Sami kertoo.

Sami jakoi kuvan voittamastaan kunniakirjasta Instagram-tilillään. Päivityksessään hän lähettää kiitokset saamastaan tunnustuksesta.

”Rakkauspuheelle jyrkkä kyllä”

Samin kirjoitukset käsittelevät blogin nimenkin mukaisesti ihmissuhteita ja niihin liittyviä tunteita, toiveita ja pelkoja. Eräs ote Samin kirjoituksista kuvastaakin raadin mukaan juuri hänen bloginsa ydintä:

”Rakkaus. Pienessä tilassa. Kahden ihmisen välisessä katseessa ja kosketuksessa. Ilman yhtäkään nalkutusta, vaatimusta tai toivomusta. Sitähän se rakkaus on. Ei yhtään sen enempää, eikä vähempää.”

Rakkauden ääni on asia, jolle Sami haluaa raivata tilaa maailmassa. Sen hän kokee itsensä ja kirjoituksiensa tehtäväksi.

– Kaikkein tärkeimmäksi koen sen, että tässä maailman ajassa, jossa vihan ääni tuntuu kuuluvan entistä kovempana, niin sen äänen voi peittää antamalla rakkauden äänelle vielä isompi tila ja mahdollisuus. Vihapuheelle ehdoton ei, kun taas rakkauspuheelle jyrkkä kyllä, Sami kuvailee.

Avoin, rehellinen, lämmin ja provosoiva

Näillä sanoilla Annan raati muun muassa perustelee valintaansa:

”On inspiroivaa seurata, kuinka blogissa murretaan traditionaalisia muotoja ja haastetaan lukija katsomaan usein omastakin elämästä tuttua tilannetta toisesta näkökulmasta. Blogin ääni on kuitenkin aina lämmin ja armollinen – niin itseään kuin lukijoitaankin kohden. ”

”Ei ole aina helppoa olla miehisten tunteiden tulkki. Ja juuri siksi – sekä kaikkien edellä mainittujen syiden johdosta – haluammekin palkita Havaintoja parisuhteesta -blogin ja Sami Minkkisen Annan Vuoden 2019 blogina. ”

Sami Minkkinen

Sami Minkkinen haluaa kitkeä vihapuhetta blogikirjoituksiensa avulla.

Lue myös: 

Havaintoja parisuhteesta -bloggaaja Sami Minkkinen Kaksplussan podcastissa: ”Olisi kannattanut roikkua parisuhteessa pidempään”

Havaintoja parisuhteesta -bloggaaja Sami Minkkinen julkaisi hauskan nuoruuskuvan vuodelta 1995: ”Rakastin A. W. Yrjänää ja kirjastokorttia”

Salamarakkaudestaan rajusti kritisoidut Sami Minkkinen ja Katri Kivinen: ”Parisuhteesta lähdön syyksi ei helposti hyväksytä sitä, että on onneton”

Lue myös

Suosittelemme