Ihmiset

Seura: Anne Mattilan äiti tiesi, millainen poika hänen lapsenlapsestaan Mikaelista tulisi

Laulaja Anne Mattila menetti äitinsä yllättäen viime syksynä, Seura kirjoittaa.

Teksti:
Toimitus
Kuvat:
Sara Pihlaja

Anne Mattila aikoo kertoa Mikael-pojalleen tarinoita edesmenneestä mummusta. ©Sara Pihlaja

Laulaja Anne Mattila menetti äitinsä yllättäen viime syksynä, Seura kirjoittaa.

Laulaja-taidemaalari Anne Mattilan äiti Tarja Hietikko menehtyi viime joulukuussa 66-vuotiaana. Syksyllä Tarjan kaulasta löytyi pahanlaatuinen patti, jonka myötä vointi huononi nopeasti. Joulukuussa Anne ja muut läheiset kokoontuivat sairaalavuoteen ympärille jättämään hyvästinsä.

”Äiti oli kuollessaan vain 66-vuotias. Olisimme suoneet hänelle vielä monia vuosia lisää. Tämän verran meille kuitenkin annettiin ja tähän meidän piti tyytyä”, Anne sanoo Seurassa.

Erityisen haikeaa Tarja-äidin kuolemasta tekee se, että Tarja-äiti ja Annen Mikael-poika ehtivät tutustua toisiinsa vain hieman yli vuoden verran. Anne kuitenkin iloitsee valokuvista ja videoista, jotka säilyttävät mummun muiston. Hän aikoo myös kertoa Mikaelille tarinoita isoäidistään tulevaisuudessa.

Anne kertoo, että mummu ennusti jo ennen Mikaelin syntymää, että hänestä tulisi varmasti lellipoika. Anne sanoo Mikaelin saavan rakkautta yli äyräiden, mutta hänen mukaansa äitinä tärkeintä on tukea poikaa hänen omalla elämänpolullaan.

”Omat vanhempani kannustivat minua laulamaan, ja isä kuskasi keikoille, kun olin vasta 9-vuotias. He eivät koskaan pitäneet haihatteluna haavettani tulla muusikon työn ohella taidemaalariksi, Anne kertoo Seurassa.

Mikaelia Anne kehuu sosiaaliseksi taaperoksi, joka muitta mutkitta kipuaa vieraiden syliin istumaan.

”Mikael osaa jo hiukan puhua ja hauskuuttaa meitä vanhempia matkimalla isäänsä: ’Mennään kauppaan – let’s go!, Anne kertoo.

Lue myös Seuran juttu: Anne Mattila menetti äkisti äitinsä – Puoli vuotta kului pohtiessa surun olemusta: ”Terävin kipu kääntyy ajan kanssa kauniiksi muistoksi”

X