Ihmiset

Tämän takia prinssi Harry ja herttuatar Meghan haluavat korkeintaan 2 lasta – Harry kertoo syyn Meghanin päätoimittamassa Vogue-lehdessä

Prinssi Harry paljastaa Britannian Voguen syyskuun numerossa, miksi hän ja herttuatar Meghan haluavat enintään kaksi lasta. Syy on hyvin yhteiskunnallisesti polttava.

Teksti:
Kia Toivanen
Kuvat:
Mvphotos

Prinssi Harry kertoo, että hän ja herttuatar Meghan tulevat olemaan korkeintaan kahden lapsen vanhempia.

Prinssi Harry paljastaa Britannian Voguen syyskuun numerossa, miksi hän ja herttuatar Meghan haluavat enintään kaksi lasta. Syy on hyvin yhteiskunnallisesti polttava.

Sussexin herttuapari eli prinssi Harry, 34, ja herttuatar Meghan, 37, haluavat enintään kaksi lasta. Asia käy ilmi tämän viikon perjantaina julkaistavasta British Voguen syyskuun numerosta.

Syyskuun numero on hyvin erityinen, sillä Meghan on toiminut sen päätoimittajana ja myös prinssi on tehnyt lehteen sisältöä: Harry haastattelee lehdessä englantilaista tutkijaa ja luonnonsuojelijaa Jane Goodallia, 85.

Harry on huolissaan maapallon tulevaisuudesta

Prinssi Harry tunnetaan luonnonsuojelun puolesta puhujana sekä työstään Afrikan uhanalaisten lajien hyväksi. Harrylle erityisesti Botswana on hyvin tärkeä paikka.

Voguen jutussa Harry ja Jane Goodall keskustelevat laajasti luonnosta, maapallon tulevaisuudesta sekä vastuusta. Ilmastonmuutoksesta puhuttaessa Harry paljastaa Janelle, että hän ja Meghan haluavat korkeintaan kaksi lasta. Syynä on se, ettei hän halua kuormittaa enempää maapalloa.

”Kaksi, maksimissaan! Olen aina ajatellut, että tämä paikka on meillä lainassa. Ja koska olemme niin älykkäitä kuin olemme, ja niin kehittyneitä kuin meidän pitäisi olla, meidän pitäisi jättää seuraavalle sukupolvelle jotain parempaa,” Harry toteaa.

Harry kertoo jutussa, että hän on pohtinut maapallon tämänhetkistä tilaa paljon etenkin sen jälkeen, kun hänen ja Meghanin esikoispoika Archie syntyi toukokuussa. 

”Minulla on aina ollut syvä yhteys ja rakkaus luontoa kohtaan. Mutta näen sen eri tavalla nyt, ehdottomasti,” Harry toteaa.

Harry kertookin jutussa Janelle, että hän aikoo jatkaa luonnosta huolehtimista parhaansa mukaan myös tulevaisuudessa.

Veljekset ajattelevat asiasta eri tavoin

Brittilehdet ovat kommentoineet, että Harryn ja Meghanin päätös lapsiluvusta on hyvin erilainen kuin Harryn isoveljen, prinssi Williamin ja hänen puolisonsa herttuatar Catherinen valinta. Heillä on tällä hetkellä kolme lasta: prinssi George, 6, prinsessa Charlotte, 4, ja prinssi Louis, 1.

Brittilehdistön mukaan Cambridgen herttuapari toivoo ehkä myös neljättä lasta.

Myös prinssi Williamille luonnonsuojelu on hyvin tärkeää, ja hän on kertonut aikaisemmin toivovansa, että hän saa välitettyä rakkautensa luonnonsuojelutyöhön myös lapsilleen.

X