Ihmiset ja suhteet 20.5.2008

Kaksinaista: Yhden illan jutut = tarpeellisia?

Teksti: Eve

Olen mennä solmuun ristiriitaisesta sisäisestä viestinnästä. Nopea tilanneinventaario: Kello on puoli kolme yöllä, olen liikkeellä hauskan miehen kanssa, joka on pyytänyt minua luokseen. En ole harrastanut seksiä vuoteen. Mies odottaa rappukäytävän ovella, aionko tulla hänen kanssaan sisään.

Aivoni antavat kaksoiskäskyä:

1. Ajattele ennen kuin teet!

2. Ole spontaani! Älä murehdi turhia!

Tilastofaktoja ja ystävien hyviä neuvoja vilisee päässäni myös:

1. Eve, sinä tarvitset seksiä.

2. Yhden illan jutuissa on aina huonoa seksiä.

3. Aamulla voi olla omituista.

4. Myöhemmin, kun tapaatte sattumalta kadulla, voi olla kiusallista.

5. Myöhemmin aina katuu sitä mitä ei tehnyt, ei sitä minkä teki.

6. Eve, sinä haluat seksiä.

Sitten jokin sisäinen zen-munkkini asettuu asemiinsa, ja yhtäkkiä olen aivan rauhallinen. Olen viettänyt koko illan tämän ihmisen kanssa jutellen, meillä on yhteisiä ystäviäkin. Jos seksi olisikin kömpelöä, kuten se ekoilla kerroilla kenen tahansa kanssa usein on, niin voimme nauraa asialle – niin nyt, aamulla kuin myöhemminkin. Sitä paitsi, kemiamme toimivat ja se yleensä lupaa hyvää.

”Joo, no ehkä mä sittenkin jään”, sanon ja mies hymyilee.

”Kiva, laitetaan teetä ja syödään jotain”, hän vastaa.

Menemme sisään, asunto on sekainen, asetan takkini varovasti eteisen lehtipinon päälle. Mies menee keittiöön ja jään istumaan sohvalle. Pieni ääni minussa muistuttelee jo etukäteen kondomien tarpeesta – olenko jotenkin laskelmoiva? Ehkä me vain nukumme vierekkäin? Sekin on kivaa.

Mies palaa teekuppien kanssa. Kun hän istuu viereeni, hän alkaa suudella minua. Nice. Sisäinen turvaseksikouluttajani huutaa jo naama punaisena: MUISTA EVE SITTEN KONDOMI! Mies keskeyttää hetkeksi, hörppää teetä ja jatkaa sitten hyväilemistä. Very nice. Yhtäkkiä hän havahtuu ja kysyy:

”Haluatko sä muuten jotain?”

”Kondomi ois kiva”, vastaukseni tulee niin kuin vastaus voi vain apteekin hyllyltä jysähtää tiskiin.

”Niin, aivan. Mä ajattelin, että jotain syötävää”, mies tirskuu. Hemmetin metroseksuaalit. Tirskuminen on esipuberteettisten tyttöjen yksinoikeus.

Jep. Tilannetta ei voine korjata: olen juuri antanut itsestäni sen vaikutelman, että hiiteen moinen kohteliaisuus ja esileikki, ja penis esiin. Kun on pyytänyt ehkäisyvälinettä voileivän sijaan, on kainostelu aika turhaa. Ehkä loppujen lopuksi hyvä niin, sillä totaalisen tappion koettuaan ylianalyyttiseni ja itsetarkkailuni kaikkoavat jonnekin takavasemmalle, enkä jää yön osalta enää kaipaamaan niitä.

Aamu on harmaa ja ikkunaan tihuttaa. Olemme molemmat nukkuneet omilla puolillamme sänkyä. Tunnelma ei ole lainkaan kiusallinen, vaan pikemminkin toverillinen. Minun ei tee mieli halailla miestä, mutta juttu luistaa kuten illallakin ja päätämme mennä lähikahvilaan aamupalalle.

Aamupalan jälkeen seisomme kadulla, ja mietin hetken haluanko antaa puhelinnumeroni miehelle, toisin sanoen haluanko tavata häntä uudelleen. En ainakaan heti. En tiedä miksi, mutta kun kerrankin sisimpäni viestii jotain yksiselitteistä, päätän noudattaa tuntemusta.

”Me varmaan törmäillään tässä”, sanon ja mies on samaa mieltä. Olen vapautunut ja iloinen kun kävelen poispäin. Illasta jää hyvä muisto ja on ihanaa, ettei tarvitse odotella hänen soittoaan. Jos hän haluaa tavata minua, hän saa numeroni kyllä jostain.

Yhden illan jutuista puhutaan paljon, ja niitä ihaillaan, paheksutaan ja hävetään. Ei tarvitse olla romantikko myöntääkseen, että seksi jossa on mukana tunteita, tuntuu voimakkaammalta kuin seksi ihmisen kanssa, josta ei tiedä juuri mitään. Olen vastustanut ajatusta siitä, että ihminen tarvitsee seksiä – varsinkin kuin tällä perusteella yleensä argumentoidaan prostituution puolesta.

Hyötyjä ja haittoja punniten on vaikuttanut, että se seksi mitä voi yhden illan jutussa saada, ei ole vaivaannuttavuuden tai mahdollisten sydänsurujen riskin arvoista. Seksin tai läheisyyden haluaminen siinä määrin, että on valmis lähtemään tuntemattoman matkaan, on tuntunut tyhmänrohkealta ja säälittävältä. ”Änkyrähumalainen vonkaamassa” on vastenmielinen ihmistyyppi. Vonkaus ylipäätään on ihmisarvoa alentavaa.

Sinkkuuteni on merkinnyt minulle selibaattia, ja ajoittaisen ahdistuksen kausina moni ystäväni on todennut ykskantaan, että ”Harrasta seksiä, niin rentoudut. Siis jonkun muun kuin itsesi kanssa”.  

Järjestelyt seksin harrastamiseksi (sen miettiminen että kuka, missä ja milloin) ovat kuitenkin vain ahdistaneet minua hiukan lisää. Rentouttava vaikutus, joka täytti mieleni yhden yön mieheni jäljiltä, ei kuitenkaan johtunut itse seksistä. Se sai minut tajuamaan että yhden yön seikkailut eivät ole puolivillaisia korvikkeita parisuhteelle, vaan aivan oma erikoishupinsa, joista on lupa on nauttia.

Tuntemattoman kanssa seksi voi olla...

Katso tilanne vastaamatta

Kommentit (21)

Omalta kohdaltani nämä yhden illan jutut ? . Ovat olleet sellaisia että molemmat ovat halunneet .Jos henkilökemiamme on toiminut ,niin silloin olen lähtenyt mukaan touhuun.Joskus vastapuoli on tullut katumapäälle että ei nyt.Silloin pitää kunnioittaa toista ,eikä yrittää vain hakea omaa tyydytystä. Tässähän on kyseessä kahden ihmisen tunteet toisiaan kohtaan. mielestäni niitä pitää kunnioittaa.Koska haluan tuottaa hyvän olon tunteen myös hänelle jonka kanssa rakastelen.Tällöin se on myös minulle antoisampaa , ja ehkä myös hänelle.
00

Kumma juttu, että miehet eivät kirjoittele näitä seksityrkkyjuttuja yhtä paljon kuin naiset: kaikkea saa tehdä, kun siltä tuntuu, kun tekee aina mieli. Eihän se haittaa eihän? Lisää seksiä, viis kohdunkaulansyövästä.
00

Mikä ihmeen seksityrkkyjuttu?? Yhdenillanjutuissa ei seksi ainakaan käy tylsäksi kun kumppani vaihtuu. Parisuhteessa voi muuttua aika puuduttavaksi.
00

Avioeroni jälkeen kun olin vuoden käpristellyt ja surrut menneitä alkoi elämä voittaa ja seksi halut palata. Täytyy myöntää, että minä tiukkapipoinen keski-ikäinen moralisti olen sortunut yhden illan juttuihin muutaman kerran, enkä kadu niitä pätkääkään. Aivan upeita kokemuksia koska miehet olivat tasokkaita ja kykeneviä ns. laatumiehiä. He osasivat aidosti heittäytyä tilanteeseen ja tekivät kaikkensa että voisin heistä nauttia. Elämäni parhaimpia ja kauneimpia kokemuksia eroni jälkeen. Suhteet olisivat usein jatkuneetkin, mutta en ollut vielä valmis mihinkaan vakavampaan.
Alussa oli tosin joitakin hataria yrityksiä, mutta pian huomasin, että ei kannata lähteä edes yrittämään jos kemiat eivät kohtaa tai vaistoaa, että miehen viettielämä ei vastaa omaa tasoa.
00

Kyllä yhden illan jutut ovat ihan hyviä kun niihin suhtautuu oikein. Tietysti täytyy olla täysjärkinen kumppani, jotta asia voi onnistua.
Seksi seksinä ja sitten muut asiat erikseen. Siis aivan täydellistä seksiä ei yhden illan suhteesta saa. Sitä saa vain onnistuneessa parisuhteessa kun tunnetaan toinen osapuoli muutenkin kuin yhden illan kuvioista.
Yhden illan suhteessa ( vuoroin vieraissa ) tietysti voi yrittää jotain sellaista, mitä ei vakikumppanille kehtaa ehdottaa.
00

Ei se reikä siitä kulu, vaikka sitä kuinka puikottaisi. Kukin tyylillään. Jos haluaa harrastaa yhden illan juttuja ja kykenee siihen ilman morkkista tai omanarvontunnon laskemista, niin by all means. Jos ei kykene, niin sitten kannattaa miettiä onko yksittäispanot sittenkään se oma juttu.
00

Nauttia voi yhden illan suhteissa,kun ei ajattele vain omaa nautintoa..seksi on kaunis asia ja siitä pitää voida nauttia silloin kun sitä tekee kummanki mieli.
Kun haluaa suuria tunteita yhdistettynä hyvään rakasteluun,silloin tarvii luottaa toiseen ihmiseen ja se ei oo yhden yön juttu..
Mutta kiihkeää voi olla yönkin…ilman tuntemista.
00

Tästä hieman mies näkökulmaa..Oli tässä laivalla (tietysti..) sellainen yhdenillan pysäkki (olimme molemmat selvinpäin,auto mukana). Well,menihän se,mutta täytyy sanoa,ei se ollut mitenkään erikoista,päinvastoin. On myönnettävä että vaimon kanssa se on paljon parempaa. Ja ennen kuin joku alkaa arvostelemaan ”pettämisestä” niin kerron että vaimo tiesi etukäteen mitä siellä on tarkoitus tehdä,ja kehoitti nauttimaan. (taisi tietää tuloksen..?) Voin sanoa suoraan hänen olevan vapaamielisempi kuin minä itse ikinä pystyisin,ehkä hän on kasvanut aikuisemmaksi?
00

Joskushan näissä yhdenillan ( laivallakin ) jutuissa on sellainen piirre, että kun tuntuu siltä, että pääsee pukille, on tilaisuus käytettävä, vaikka lopputulos jo etukäteen on tiedossa. Siis vastapuoli ei oikein kiinnosta, mutta etumus pullistelee siihen malliin, että tyhjennys olisi paikallaan.
00

Mitä nyt olen pyörinyt kuppilassa.Itse olen ihan ok näköinen ja kokoinen.Niin.siellä on naisten markkinat. Jos on jonkun näköinen daami niin pörrääjiä riittää ruuhkaksi asti.
00

parisuhteessa saa koko ajan kehitellä kaikkea uutta. Yhden illan jutuissa ei oikein pysty! Ja itse en arvosta sellaista,että joka ilta olis eri mies sängyssä. Tulee vaan halpa olo. Parisuhteessa saa toteuttaa omia ja toisen haluja vierastelematta. Yhden illan jutussa saa ottaa vastaan ehkä jotakin onnetonta nyhräystä, tai taivaallista,mutta siinäpä se! ei voi tietää. Ja jos kaikille antaa,niin on melko venyneet paikat!!
00

Huorilta saa halvalla ja suomalaisilta naisilta ilmaiseksi. Arvatkaa olenko tyytyvainen vai erittain tyytyvaine sivean ja naisellisen, ulkomaisen vaimoni kanssa?
00

Tuli noita yhdenillan juttuja harrastettua ”nuoruusvuosina” ja minä en ainakaan saanut niistä irti sitä nautintoa mitä nyt parisuhteessa eläessäni olen saanut.

Kokemuksena ne olivat kuitenkin arvokkaita.
Harvassa ovat kuitenkin ne miehet jotka haluavat myös naisen nauttivan yhdenillan seksistä.
Suurinosa tapaamistani miehistä suoritti vain nautintoa itselleen.

Rohkeasti vain baanalle seikkailemaan.
00

Aina on vaarana että jää koukkuun ja se on kuluttava tunne kun jää kaipaamaa toista johon ei saa enää yhteyttä. Seksissä on aina hivenen rakkautta ja ihastusta mukana. Yhden illan jutut on tunne köyhien ihmisten juttuja.
00

Omalta kohdaltani nämä yhden illan jutut ? . Ovat olleet sellaisia että molemmat ovat halunneet .Jos henkilökemiamme on toiminut ,niin silloin olen lähtenyt mukaan touhuun.Joskus vastapuoli on tullut katumapäälle että ei nyt.Silloin pitää kunnioittaa toista ,eikä yrittää vain hakea omaa tyydytystä. Tässähän on kyseessä kahden ihmisen tunteet toisiaan kohtaan. mielestäni niitä pitää kunnioittaa.Koska haluan tuottaa hyvän olon tunteen myös hänelle jonka kanssa rakastelen.Tällöin se on myös minulle antoisampaa , ja ehkä myös hänelle.
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi