10 x vinkkiä Marrakechiin
10 x vinkkiä Marrakechiin

Marrakech vinkit

  • Marrakechin hintataso on yleensä ottaen hyvin alhainen. Turistit maksavat usein paikallisia enemmän jopa kulmakioskissa ja etenkin markkinoilla tinkauskulttuuri on voimissaan. Taksi ei kauemmaskaan maksanut montaa euroa (muista sopia hinta ennen kyytiä!) ja pullo cokista kaupassa kustansi 40 senttiä. Silti kannattaa huomioida, että tasokkaissa hotelleissa saatetaan olla täysin Pariisin hinnoissa.

 

  • Etenkin kesäaikaan Marrakechissa saattaa olla lähes polttavan kuuma. Kesäkuun alussa asteet olivat vielä siedettäviä (lomaviikollamme mentiin aika samoissa Pariisin lämpötilojen kanssa), mutta heinä- tai elokuussa kuumuus saattaa olla monelle liikaa. Talvikuukausina lämpötilat saattavat taas laskea etenkin yöaikaan hyvin alhaisiksi – Marrakechiin kannattaakin siis suunnata juuri kevät- ja syyskuukausina.

 

  • Marokon virallinen kieli on arabia, mutta marokkolaiset puhuvat myös sujuvasti ranskaa niin kaduilla kuin virastoissakin. Turistialueilla kuuli myös runsaasti englantia ja usein kauppiaat lähestyivätkin iloisesti englanniksi huudellen.

Loma Marrakech

Vinkkejä Marrakechiin

  • Ravintoloiden ja hotellien terasseilla on kuumina päivinä käytössä viilentävät brumisateurit. Kyseessä on kastelusysteemi, joka sumuttaa hienoa vesisumua, jotta ilma pysyy raikkaana ja viileänä. Viileä vesisumu tuntuu ihanan virkistävältä paahtavana päivänä, mutta valtavat kastelusysteemit saavat myös miettimään Saharaan katoavia vesimääriä.

 

  • Islam on Marokon pääuskonto ja se näkyy vahvasti niin jokapäiväisessä elämässä, arkkitehtuurissa kuin tavoissakin. Monissa ravintoloissa ei siis tarjoilla lainkaan alkoholia, vaikka turistien suosimissa paikoista sitä saattaakin löytyä. Alkoholin sijaan kannattaakin keskittyä nauttimaan muista herkullisista juomista; mistään en ole saanut herkullisempaa appelsiinimehua!

 

  • Jos et innostu raahamaan matkalaukussasi tuliaisiksi mattoa, eikä miehesi lämpene marokkolaisen teeastiaston hankkimiselle (kuten minun tapauksessani), kannattaa harkita muita paikallisia käsitöitä, kuten olkikoreja ja fouta-pyyhkeitä. Ostoksissa kannattaa olla hyvin tarkkana niin laadun kuin hinnankin suhteen. Jos päädyt hankkimaan olkikorin, kannattaa kysyä mahdollisuutta personoinnille; omaan koriini tilasin kirjaillut nimikirjaimeni!

Loma Marokko

  • Varaudu väkimääriin, ilman turvaväliä ohitse puikkelehtiviin skoottereihin ja kaupustelijoiden huuteluun. Itselleni tämä oli ehkä se epämiellyttävin asia, mutta ikävä tunne unohtui onneksi heti hotellin rauhaan päästessä.

 

  • Yllätyksekseni marokkolainen ruoka ei ollut tulista. Couscousit ja tajinet olivat aivan huumaavaan tuoksuisia ja hyvin mausteisia, mutta maut ihanan pehmeitä. Pidä myös huoli, että pääset maistamaan marokkolaista minttuteetä – mikään ei ole ihanampaa, kuin aloittaa päivä tai lopettaa illallinen herkullisella minttuteellä!

 

  • Hotellilla ja ravintoloissa saatoin oleilla lyhythihaisessa mekossa, mutta ulkona kävellessäni peitin olkapäät ja polvet. Turistien pukeutumista näkyi laidasta laitaan, mutta kulttuurin ja tapojen ollessa minulle vieraita halusin pelata varman päälle. Pukeutuminen ei auttanut sen enempää päänvaivaa, sillä loma-asuni koostuivat pitkälti maksimekoista ja olkapäät oli helppo peittää huivilla.

 

  • Loppujen lopuksi Marrakech tarjoaa matkailijalle varman kulttuurishokin, mutta myös runsain mitoin aurinkoa, upeaa arkkitehtuuria ja herkullisen keittiön. Palaan varmasti vielä jonain päivänä takaisin!

Tips Marrakech

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *