48 tuntia ja 7 x suosikkiani Saksassa
48 tuntia ja 7 x suosikkiani Saksassa

Piipahdin alkuviikosta Saksassa ja voi, miten ihana oli päästä taas käymään vanhassa kotimaassani! Olin hyvin optimistisesti pakannut mukaani kameran, pari objektiivia, laturin, muistikortin lukijan ja henkilökohtaisen läppärini, mutta arvatkaapa vain, ehdinkö ottaa yhtään kuvaa pikapyrähdykseni aikana?

Olin todella onnekas sään suhteen ja sain nauttia pari päivää kolmenkymmenen asteen helteestä. Mukaani pakkaamani trenssi ja jakku olivat aivan liikaa ja kieltämättä ensimmäisen päivän pitkähihainen mekko ja mustat sukkahousut -yhdistelmänikin oli aika tukala tuossa säässä.

Nämä pari päivää saivat minut taas muistelemaan, millaista Saksassa oli asua ja täytyy myöntää, että minulle tulin jopa hieman haikea olo, kun heitin hyvästit lentokoneen ikkunasta ennen Pariisin paluuta. Sen vuoksi ajattelinkin listata muutamat saksalaiset suosikkijuttuni:

♥ Apfelschorle – Omenamehun ja kivennäisveden yhdistelmä, joka löytyy niin ravintoloiden juomalistoilta, kuin kaupan limsahyllyltäkin. Ihanan raikas yhdistelmä, jota voisi tehdä myös kotona!

♥ Järjestys – Tätä ei varmasti tarvitse perustella!

♥ Tila – Jos jotain kaipaan Pariisissa, niin tilaa. Saksassa suuremmissakin kaupungeissa kadut tuntuvat sopivan väljiltä ja ihmiset antavat kohteliaasti tilaa.

♥ Moottoritie ja autolla kulkeminen – Muistan kyllä, millaiset ruuhkat Saksassakin voi olla, mutta tällä lyhyellä pyrähdykselläni sain nauttia jouhevasta ja nopeasta liikenteesta. Ruuhka-aikaankin lentokentälle pääsi joutuisasti; taxi-kuski jutteli leppoisasti ja autobahnalla kurvaillessa hädin tuskin huomasi, että nopeusmittari huiteli 150 kilometrin molemmin puolin. Ja ah, tarvitseeko minun edes mainita saksalaisia autoja?

♥ Edullinen hintataso – Muistan kokeneeni pienoisen shokin hintojen osalta muuttaessamme Saksasta Ranskaan. Toiveenani oli käydä kaupassa ja ostaa muutamia kosmetiikka-tuotteita, sillä esimerkiksi Essien kynsilakat ovat lähes puolet edullisempia Saksassa.

♥ Luomuruoka – Vaikken ole jäänyt kaipaamaan baijerilaisia perinneruokia käsespätzleä lukuunottamatta, niin luomukauppoja kylläkin! Saksalaiset ovat valveutuneita luomuruuan suhteen ja erilaisia luomutuotteisiin erikoistuneita kauppoja löytyy runsaasti.

♥ Vaniljajogurtti – Yllätyin viime jouluna, että suomalaisen ruokakaupan useita metrejä pitkästä jogurttihyllystä ei löytynyt vaniljajogurttia! Saksassa vaniljajogurtti-valikoimat ovat kohdillaan ja tälläkin reissulla herkuttelin joka aamu oikeaa vaniljaa sisältävällä bio-vaniljajogurtilla.

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Onpa upea asu jälleen kerran! 🙂
Mistä kuvien punainen takki ostettu? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!
/Maarit

Maija

Kiitos! Tämä takki on parin vuoden takainen löytö Mangosta, mutta olin näkevinäni, että heillä oli samanlainen myynnissä myös nyt! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *